Pengecualian perisian yang tidak diketahui berlaku dalam aplikasi

Sekiranya anda sering melihat mesej ralat Pengecualian perisian yang tidak diketahui pengecualian (0xe0434352) berlaku dalam aplikasi di lokasi 0x77312c1a semasa mematikan komputer Windows anda, berikut adalah beberapa kemungkinan penyelesaian yang mungkin dapat membantu anda. Walaupun lokasinya mungkin berbeza pada saat yang berlainan atau kod ralatnya mungkin 0xe0434352, 0xc06d007e, 0x40000015, 0xc00000d, 0xc0000409, dan lain-lain - tetapi penyelesaiannya lebih kurang sama.

Pengecualian perisian yang tidak diketahui berlaku dalam aplikasi

Pengecualian perisian yang tidak diketahui berlaku dalam aplikasi

Mesej ralat ini boleh muncul kerana pelbagai sebab. Sebagai contoh, anda boleh mendapatkannya kerana pemasangan .NET Framework yang rosak dan juga pemacu peranti yang rosak.

1] Gunakan .NET Framework Repair Tool

Sekiranya anda menggunakan Windows 7 atau versi yang lebih lama, gunakan .NET Framework Repair Tool yang dibuat oleh Microsoft untuk memperbaiki kerosakan dalam Framework. Alat ini menyokong .NET Framework 4.6.1, 4.6, 4.5.2, 4.5.1, 4.5, 4.0 dan 3.5 SP1.

2] Jalankan Cek Cek

Buka prompt arahan bertingkat dan jalankan arahan berikut-

chkdsk / f

Periksa sama ada ini membantu.

3] Selesaikan masalah dalam keadaan Boot Bersih

Clean Boot membantu pengguna menyelesaikan pelbagai masalah berkaitan pemacu peranti Windows. Oleh itu, jika anda baru-baru ini mengemas kini PC anda ke versi yang lebih baru dan anda mempunyai beberapa pemacu peranti yang sangat lama, lakukan Clen Boot dan cuba selesaikan masalah ini secara manual.

4] Jalankan Pemeriksa Fail Sistem

Pengecualian perisian yang tidak diketahui pengecualian (0xe0434352)

Pemeriksa Fail Sistem adalah alat baris perintah yang dapat digunakan untuk mendapatkan kembali fail yang dilindungi sistem yang rosak. Adalah mungkin untuk memulihkan fail yang dilindungi dari versi cache jika ia menemui fail, folder atau kunci pendaftaran yang rosak. Untuk menjalankan alat ini, anda perlu membuka Prompt Perintah dengan hak pentadbir dan melaksanakan perintah ini-

sfc / scannow

Anda mungkin perlu menghidupkan komputer anda selepas imbasan selesai.

5] Gunakan Pemulihan Sistem

Sekiranya anda tiba-tiba mula mendapat ralat ini tanpa mengemas kini sistem anda atau memasang pemacu, anda boleh menggunakan System Restore Point untuk kembali ke titik yang baik.

Harap anda dapat mencari sesuatu di sini yang berguna untuk menyelesaikan masalah anda.

Original text


Pengecualian perisian yang tidak diketahui pengecualian (0xe0434352)