Di manakah airpod saya tidak bersambung?

Buka Pusat Kawalan pada iPhone, iPad atau iPod touch anda dan pastikan Bluetooth dihidupkan. Letakkan kedua-dua AirPod dalam bekas pengecasan dan pastikan kedua-dua AirPod sedang dicas. Pergi ke Tetapan > Bluetooth. ... Jika anda masih tidak dapat menyambung, tetapkan semula AirPods anda.

Apakah yang perlu saya lakukan jika AirPods saya tidak dapat disambungkan?

Jika anda menghadapi masalah untuk menyambungkan AirPod anda, pastikan AirPod anda dicaj, Bluetooth dihidupkan untuk peranti yang ingin anda sambungkan, dan tetapkan semula peranti sebelum mencuba lagi. Jika tiada satu pun daripada langkah tersebut berfungsi, anda harus menyahgandingkan AirPod anda daripada peranti anda, menetapkan semula AirPods dan cuba menyambungkannya semula.

Mengapa AirPods saya tidak akan bersambung untuk mencari saya?

Jika anda tidak menghidupkan Cari Saya sebelum AirPod anda hilang, anda tidak akan dapat mencarinya. Jika AirPod anda tidak dicaj, ia tidak akan ditemui sehingga ia dicas semula. Jika ia berada di luar liputan peranti iOS anda, ia tidak akan muncul.

Mengapa AirPods saya berkelip putih tetapi tidak bersambung?

Jika anda tidak melihat cahaya: AirPods anda dan sarungnya mati dan perlu dicas. ... Jika anda melihat lampu hijau semasa AirPod anda disambungkan ke pengecas: AirPods anda telah dicas sepenuhnya. Jika anda melihat cahaya berkelip putih: AirPod anda telah ditetapkan semula dan sedia untuk menyambung ke anda iPhone, iPad, Mac atau peranti lain.

Apa yang perlu dilakukan jika AirPod anda terus berkelip putih?

Di sini perkara yang boleh anda lakukan jika AirPod anda enggan memancarkan Putih:

 1. Pastikan AirPods dicas sepenuhnya. ...
 2. Tutup penutup kes itu.
 3. Tunggu 15 saat, kemudian buka penutup.
 4. Jika lampu tidak berkelip putih semasa membuka penutup, tekan dan tahan butang persediaan pada bekas sehingga lampu berkelip putih.

Cara MEMBAIKI AirPod Tidak Bersambung! (2021)

Bagaimanakah saya boleh membetulkan AirPod saya yang tidak ditetapkan semula?

Apakah yang Saya Lakukan jika AirPod Saya Tidak Akan Ditetapkan Semula?

 1. Pastikan penutup bekas pengecas tetap terbuka. ...
 2. Putuskan sambungan AirPod daripada semua peranti anda. ...
 3. Caskan sarung pengecas AirPods. ...
 4. Cas Apple AirPods anda. ...
 5. Pasangkan kes pengecasan. ...
 6. Bersihkan bekas pengecas AirPods. ...
 7. Bersihkan Apple AirPods anda. ...
 8. Tetapkan semula tetapan rangkaian iPhone atau iPad anda.

Bolehkah seseorang menggunakan AirPods yang dicuri?

Bolehkah seseorang menggunakan AirPods anda yang dicuri? AirPod yang dicuri boleh disegerakkan ke iPhone lain selagi AirPods berada di luar liputan iPhone anda. Julat antara AirPod anda dan iPhone anda berbeza antara 30-100 kaki. Setelah AirPods berada di luar jangkauan, AirPods yang dicuri boleh dipasangkan dengan peranti baharu.

Bagaimanakah cara saya menetapkan semula AirPods saya?

Bagaimana untuk menetapkan semula AirPods dan AirPods Pro anda

 1. Letakkan AirPods anda dalam bekas pengecasnya, dan tutup penutupnya.
 2. Tunggu 30 saat.
 3. Buka penutup bekas pengecas anda.
 4. Pada iPhone, iPad atau iPod touch anda, pergi ke Tetapan > Bluetooth dan ketik ikon "i" di sebelah AirPods anda. ...
 5. Ketik Lupakan Peranti Ini, dan ketik sekali lagi untuk mengesahkan.

Bagaimanakah cara saya mencari putik AirPod yang hilang?

Peta pada apl Cari Saya dan tapak web iCloud akan menunjukkan lokasi untuk satu fon telinga AirPods pada satu masa. Jika anda hanya perlu mencari satu fon telinga tetapi bukan yang lain, cari AirPod yang anda ada pada peta dan kemudian letakkannya di dalam bekas. Muat semula peta, dan ia kini akan berkongsi maklumat tentang fon telinga yang hilang.

Bagaimanakah saya boleh menyambungkan AirPods saya?

Gunakan iPhone anda untuk menyediakan AirPods anda

Pergi ke skrin Utama. Dengan AirPods anda dalam kes pengecasan, buka kes pengecasan dan pegang di sebelah iPhone anda. Animasi persediaan muncul pada iPhone anda. Ketik Sambung.

Mengapa AirPod gantian saya tidak dapat disambungkan?

Jika AirPod gantian anda masih tidak bersambung, cuba tetapan semula kilang AirPods: ... Masukkan AirPods anda ke dalam bekas dan biarkan ia tertutup sekurang-kurangnya 30 saat. Buka bekas pengecas. Tekan dan tahan butang persediaan sehingga lampu penunjuk berkelip kuning ambar.

Bagaimanakah saya tahu jika AirPod saya berada dalam mod berpasangan?

Tekan dan tahan butang persediaan di belakang Sarung Pengecasan. Apabila lampu status mula berkelip putih, AirPod anda berada dalam mod berpasangan Bluetooth.

Bagaimana jika saya kehilangan 1 AirPod?

Jika anda kehilangan AirPod atau Sarung Pengecasan anda, kami boleh menggantikan barang anda yang hilang dengan bayaran. Jika kami perlu menggantikan AirPod atau Sarung Pengecasan anda, penggantian anda akan menjadi baharu atau setara dengan baharu dalam prestasi dan kebolehpercayaan.

Adakah AirPods boleh dikesan?

Jika AirPods, AirPods Pro atau AirPods Max anda berada di luar talian

Anda juga tidak akan melihat lokasi untuk AirPods atau AirPods Pro anda jika ia berada di dalam Sarung Pengecasan mereka. Anda boleh melihat AirPods Max dalam Cari Saya sehingga 18 jam di dalam Smart Case mereka. ... Cari saya ialah satu-satunya cara anda boleh menjejak atau mencari peranti yang hilang atau hilang.

Mengapa AirPods saya berkelip oren?

Amber: AirPods atau AirPods Pro anda tidak dicas sepenuhnya. ... Ambar berkelip: terdapat masalah dengan AirPods atau AirPods Pro anda. Anda perlu menetapkan semula kilang dan kemudian memasangkannya semula ke peranti anda. Penyelesaian terbaik untuk sesiapa sahaja yang mengalami masalah ketersambungan dengan AirPods atau AirPods Pro mereka ialah menetapkan semula kilangnya.

Bagaimanakah saya tahu sama ada AirPods Pro saya sah?

Bagaimana untuk mengesan Apple AirPods Pro palsu. Cara terpantas untuk mengesan AirPods Pro palsu ialah mengimbas nombor siri yang boleh ditemui di bahagian dalam bekas pengecasan. Selepas anda menemui kod unik AirPods Pro anda, lawati checkcoverage.apple.com dan semak sama ada Apple mengesahkannya untuk anda. Bukan itu sahaja.

Bagaimanakah saya boleh menukar pemilikan AirPods saya?

Dalam menu Tetapan pada peranti iOS anda, pilih Bluetooth.

 1. Pilih Bluetooth. Ketik penyenaraian AirPods.
 2. Ketik Penyenaraian AirPods. Pilih nama semasa untuk AirPods di bahagian atas.
 3. pilih nama. Masukkan nama pilihan anda untuk tunas.
 4. Masukkan nama baharu. Ketik Selesai.

Bolehkah seseorang menyambung ke AirPod saya semasa menggunakannya?

Jadi Bolehkah seseorang menyambung ke Airpods saya semasa menggunakannya? Jawapan adalah Tidak!Seseorang tidak dapat menyambung ke Airpod anda semasa anda menggunakan mereka. Ini kerana satu-satunya cara untuk menyambungkan peranti ke Airpod ialah apabila Airpods berada di dalam bekas pengecasan dengan penutup terbuka.

Bolehkah orang lain menyambung ke AirPods saya?

Anda boleh memasangkan anda AirPods ke peranti rakan dengan kebenaran mereka. ... Mudah sahaja untuk memasangkan AirPods anda dengan iPhone atau iPad orang lain, atau menyambungkan iPhone anda kepada AirPods orang lain. Ia semudah membuka sarung AirPods anda berhampiran peranti baharu dan mengikut gesaan pada skrin untuk memasangkan AirPod anda.

Bagaimanakah cara saya menyelesaikan masalah AirPods pro saya?

Cara Menyelesaikan Masalah dengan AirPods

 1. Letakkan kedua-dua ‌AirPods‌ dalam bekas pengecasan mereka.
 2. Cari butang di bahagian belakang sarung, berhampiran bahagian bawah. ...
 3. Buka penutup bekas pengecasan.
 4. Tekan dan tahan butang di bahagian belakang sarung selama sekurang-kurangnya 15 saat. ...
 5. Buka sarung berhampiran peranti iOS anda untuk menjalankan semula proses berpasangan.

Bagaimanakah cara saya mencari putik Galaxy yang terputus?

Cari fon telinga anda

Galaxy Buds and Buds+: Pada telefon atau tablet anda, navigasi ke apl Galaxy Wearable. Ketik Cari Earbud Saya, dan kemudian ketik Mula. Fon telinga akan mula berbunyi bip, semakin kuat secara beransur-ansur untuk tempoh 3 minit. Ketik Berhenti untuk menamatkan carian.

Bagaimanakah saya boleh mendapatkan AirPods pada Android saya?

Gunakan Telefon Anda sebagai Radar

Gunakan menu sambungan untuk mencari peranti Bluetooth berdekatan. Pergi ke Tetapan > Sambungan > Bluetooth dan gunakan AirPod yang anda perlukan untuk meletakkan yang hilang dalam Mod Berpasangan. Telefon anda akan mula mencarinya.

Tidak dapat menyambung ke Galaxy buds?

Melakukan permulaan semula pada fon telinga, menetapkan semula sambungan Bluetooth atau mengemas kini apl Galaxy Wearable biasanya akan membetulkan isu ini.

...

Sediakan fon telinga Samsung anda untuk disambungkan

 • Pastikan tiada gangguan. ...
 • Semak sambungan rangkaian anda. ...
 • Cas fon telinga selama sekurang-kurangnya 30 minit.