Muat turun Windows 10 Enterprise ISO dengan Media Creation Tool

The Media Creation Tool adalah salah satu cara untuk memuat turun terbaru Windows 10 Rumah dan edisi Pro ISO. Anda juga boleh memuat turun Edisi Perusahaan terkini, dengan andaian anda mempunyai kunci produk yang sah. Dalam catatan ini, kami akan menunjukkan kepada anda cara menggunakan Alat Pembuatan Media untuk memuat turun Windows 10 Enterprise ISO .

Muat turun Windows 10 Enterprise ISO dengan Media Creation Tool

Secara lalai, Alat Pembuatan Media hanya memuat turun gambar ISO 10 Windows untuk versi pengguna Windows 10 - Home, Pro, dll.

Tetapi bagaimana jika anda perlu mendapatkan ISO edisi Enterprise? Senang kacang! Ikuti sahaja arahan di bawah.

Secara lalai, edisi Enterprise Windows 10 hanya tersedia untuk pelanggan MSDN dan VLSC. Namun, terdapat suis baris perintah yang dapat digunakan dengan MCT untuk memicu muat turun Windows 10 Enterprise secara langsung - tidak diperlukan langganan.

Untuk memulakan, pertama, muat turun versi terbaru Alat Penciptaan Media Windows 10.

Setelah muat turun selesai, lancarkan PowerShell atau Command Prompt di folder Muat turun anda atau folder yang anda muat turun MCT.

Untuk melakukan ini, buka File Explorer, buka folder perumahan MCT, kemudian tekan ALT + D (Tindakan ini akan menukar jejak serbuk roti di bar alamat menjadi kombo kunci dan direktori penuh) dan kemudian ketik PowerShell, tekan Enter.

Di tetingkap PowerShell atau Prompt Perintah, salin dan tampal perintah di bawah dan tekan Enter untuk dijalankan. Pilihan utama di sini ialah / MediaEdition Enterprise .

MediaCreationTool1909.exe / Eula Terima / Runcit / MediaArch x64 / MediaLangCode en-US / MediaEdition Enterprise

The / MediaArch x64 dinyatakan oleh hujah yang muat turun MCT 64-bit Windows 10 Enterprise edisi. Sekiranya anda memerlukan versi Windows 32-bit, ubah ke / MediaArch x86 .

Anda juga boleh mengganti kod bahasa untuk argumen / MediaLangCode en-US . E, g, untuk mendapatkannya dalam bahasa Rusia, nyatakan sebagai / MediaLangCode ru-RU .

Rujuk dokumen Microsoft ini untuk pilihan bahasa yang tersedia. Gunakan nilai dari lajur tag Bahasa / wilayah .

Muat turun Windows 10 Enterprise ISO dengan Media Creation Tool

Sekarang klik Ya untuk mengesahkan permintaan UAC yang berikutnya.

Seterusnya, pada halaman kunci Produk , anda akan diminta untuk menggunakan kunci KMS generik agar sesuai dengan gambar ISO. Masukkan kekunci yang sesuai dan klik Seterusnya .

Pada halaman Apa yang ingin anda lakukan , pilih butang radio untuk Buat media pemasangan (pemacu denyar USB, DVD, atau fail ISO) untuk pilihan PC lain dan klik Seterusnya .

Gunakan Alat Pembuatan Media untuk Bersih memasang atau Meningkatkan ke Windows 10

Pada halaman Pilih media mana yang akan digunakan , pilih butang radio untuk pilihan Fail ISO dan klik Seterusnya .

3 Alat Pembuatan Media

MCT kini akan mula memuat turun gambar ISO yang mengandungi edisi Windows 10 berikut: Enterprise, Education, Professional, termasuk edisi KN / N mereka.

Nyatakan di bahagian komen di bawah ini sekiranya prosedur ini sesuai untuk anda.