Cara memasang & menjalankan Microsoft Works pada Windows 10

Microsoft secara aktif mengembangkan rangkaian perisian produktiviti - Microsoft Works . Itu adalah pusat sehenti untuk pemproses kata, spreadsheet, dan sistem pengurusan pangkalan data. Kemudian, ia dikemas kini untuk mendapatkan kalendar dan kamus. Ini adalah versi yang lebih rendah dari suite Microsoft Office dan dengan harga rendah pada harga runcit $ 40 dan $ 2 untuk OEM. Perisian ini menyokong Windows Vista dan versi sebelumnya, dan pengembangan dihentikan pada tahun 2009. Tetapi ada orang yang ingin menjalankannya di Windows 10.

Pasang & jalankan Microsoft Works pada Windows 10

Walaupun ia tidak lagi tersedia untuk dimuat turun secara rasmi, anda boleh mendapatkan versi gambar Microsoft Works ISO di sini. Setelah anda memuat turunnya, klik dua kali pada gambar yang dimuat turun untuk memasangnya.

Buka lokasi yang dipasang untuk menjalankan SETUP.exe. Anda akan sampai di halaman Selamat Datang ini dalam persediaan.

Setelah mengklik Next, anda akan diminta untuk memilih lokasi di mana anda ingin memasang Microsoft Works.

Pilih Seterusnya, dan anda akan tiba di halaman di mana anda perlu memilih pilihan pemasangan.

Microsoft Bekerja pada Windows 10

Klik Seterusnya. Sekarang ini akan memberi anda notis yang mengatakan:

Microsoft Works 7.0 memerlukan beberapa komponen sistem operasi, termasuk Microsoft 6.0. Sekiranya komputer anda belum mempunyai versi terkini komponen ini, maka Installation Wizard akan mengemas kini secara automatik.

Pasang & jalankan Microsoft Works pada Windows 10

Pilih Pasang.

Ini akan membawa anda ke halaman di mana pemasangan keseluruhan suite akan berlaku, dan anda dapat memantau kemajuan pemasangannya di sana.

Setelah selesai, anda akan berada di skrin Pemasangan berjaya di mana anda perlu memilih Selesai untuk menyelesaikan pemasangan.

Dari entri Menu Mula atau jalan pintas Desktop, anda boleh menjalankan Microsoft Works secara normal di komputer anda. Sekiranya anda mendapati bahawa ia tidak terbuka, anda boleh menjalankannya dalam Mod Keserasian dan melihat apakah itu membantu.

Semua yang terbaik!