Cara Berkongsi Permainan Xbox One dengan Keluarga dengan Berbilang Konsol

Adalah tidak biasa mempunyai banyak konsol dalam keluarga. Satu untuk anak-anak, dan satu untuk ibu bapa. Mengingat ini, Xbox satu memperkenalkan ciri perkongsian Permainan. Ciri ini memungkinkan bagi ibu bapa untuk tidak membeli beberapa salinan permainan, dan membayar dua kali. Akaun Microsoft mempunyai ciri keluarga yang mantap di seluruh PC, dan Xbox memungkinkan ibu bapa memantau aktiviti anak-anak. Walau bagaimanapun, perkongsian permainan sedikit berbeza . Dalam panduan ini, kami memberi anda panduan mengenai cara berkongsi permainan Xbox One dengan keluarga antara beberapa konsol.

Microsoft membolehkan anda menandai konsol utama anda sebagai " Xbox Home Saya ". Apabila anda log masuk ke konsol baru, ia secara automatik ditetapkan sebagai Home Xbox. Kami akan belajar bagaimana menggunakan ciri ini untuk berkongsi permainan.

Kongsi Permainan Xbox One dengan Keluarga antara Beberapa Konsol

Apabila anda membeli kandungan atau permainan dari Xbox Home Saya, ia membolehkan anda berkongsi permainan dan kandungan lain yang boleh dimuat turun dari kedai dengan sesiapa sahaja yang masuk ke konsol tersebut. Ini serupa dengan pengalaman PC. Selain daripada ini, anda juga boleh berkongsi langganan Xbox Live Gold dengan ahli keluarga anda yang masuk ke konsol yang sama.

Walaupun begitu, sebelum kita beralih ke beberapa senario konsol, mari kita pelajari bagaimana anda boleh menetapkan konsol utama anda sebagai Xbox rumah saya.

  1. Tekan butang Xbox untuk membuka panduan.
  2. Pilih Sistem > Tetapan > Pemperibadian , dan kemudian pilih Xbox rumah saya .
  3. Baca apa yang tertulis, dan kemudian pilih Jadikan ini sebagai rumah saya Xbox untuk menetapkan konsol sebagai Xbox rumah anda.

Kongsi Permainan Xbox One dengan Keluarga

Catatan Anda tidak boleh menetapkan lebih daripada satu Xbox sebagai Xbox rumah anda. Anda boleh berkongsi permainan dan Emas yang dibeli dengan pengguna lain hanya di Xbox rumah anda.

Senario Pelbagai Konsol

Inilah bahagian yang sukar. Walaupun anak-anak adalah sebahagian daripada kumpulan keluarga anda, mereka tidak dapat memperoleh Xbox Live Gold atau Memuat turun permainan yang sama dengan yang telah anda beli dari akaun mereka. Ia hanya boleh dilakukan di konsol utama yang di sini adalah Xbox rumah saya. Oleh itu, bagaimana dengan anda?

Sistem Xbox juga membolehkan anda Log masuk ke beberapa konsol lain, dan memuat turun permainan yang telah anda beli, dan memainkannya. Anda juga boleh menggunakan berbilang pemain jika anda mempunyai Xbox Live Gold. Oleh itu, mengapa anda mempunyai dua konsol adalah supaya anak-anak anda mempunyai masa sendiri, dan anda tidak terganggu. Oleh itu, untuk memberikan manfaat kepada Anak-anak anda, inilah yang anda lakukan:

  • Tambahkannya ke akaun keluarga anda terlebih dahulu, dan sediakan untuknya.
  • Keluarkan konsol anda sebagai Xbox rumah saya
  • Seterusnya, jadikan konsol anak-anak anda sebagai Xbox rumah saya . Ini memastikan mereka mendapat semua faedah dari akaun anda, dan anda masih mempunyai semua kawalan.

Kini anda masih dapat menikmati semua faedah di konsol anda, dan Kongsi Permainan Xbox One dengan Keluarga, dan mereka mendapat faedah yang sama seperti anda.

Kekurangan:

Namun di sini ada sedikit peringatan. Sebarang pembelian yang anda buat harus berada di konsol Anak anda menggunakan akaun anda. Sekiranya anda membeli dari konsol sekunder anda, mereka tidak dapat menggunakannya.

Kedua, apabila salah seorang rakan anda menandatangani dengan akaunnya di konsol anda, yang bukan utama, dia tidak akan dapat memainkan permainan yang dipasang di konsol ini melainkan jika dia memilikinya. Sebaliknya, mereka akan diminta memasukkan cakera atau membeli salinan digital.

Yang mengatakan, jika anda ingin seseorang mengalami permainan, kecuali untuk berbilang pemain, ada dua cara untuk melakukannya. Pertama, biarkan orang itu menggunakan akaun anda atau anda boleh menggunakan ciri akaun Tetamu di Xbox . Ini membolehkan anda membuat akaun sementara dan masih membiarkan orang itu bermain permainan dan mengalaminya. Kami akan memberikan lebih banyak maklumat mengenainya tidak lama lagi.