Betulkan Ralat Kemas kini Windows 10 0x80070652

Sekiranya anda menerima kod ralat 0x80070652 dengan mesej ERROR_INSTALL_ALREADY_RUNNING, maka ini bermaksud bahawa pemasangan Windows sebelumnya belum berjaya diselesaikan. Ini biasanya berlaku apabila kemas kini tersekat.

0x80070652

Betulkan Ralat 0x80070652

1] Mulakan semula komputer anda

Untuk masalah seperti ini, komputer biasanya membetulkannya jika anda menghidupkan semula Windows 10 PC anda. Anda mungkin mahu mencubanya berkali-kali.

2] Jalankan Penyelesai Masalah Kemas kini Windows

Jalankan penyelesai masalah Pembaruan Windows terbina dalam ini untuk menyelesaikan masalah Kemas kini yang paling biasa pada Windows 10.

3] Muat turun Kemas kini yang Gagal:

Sekiranya bukan kemas kini ciri, dan hanya kemas kini kumulatif, anda boleh memuat turun dan memasang Kemas Kini Windows secara manual. Untuk mengetahui kemas kini mana yang gagal mengikuti langkah-langkah:

  • Pergi ke Tetapan> Kemas kini dan Keselamatan> Lihat Sejarah Kemas kini
  • Periksa kemas kini tertentu yang gagal. Kemas kini yang gagal dipasang akan dipaparkan Gagal di bawah lajur Status.
  • Seterusnya, pergi ke Pusat Muat turun Microsoft, dan cari kemas kini itu menggunakan nombor KB.
  • Sebaik sahaja anda menemuinya, muat turun dan pasang secara manual.

Anda dapat menggunakan Microsoft Update Catalog, sebuah perkhidmatan dari Microsoft yang menyediakan daftar kemas kini perisian yang dapat diedarkan melalui rangkaian perusahaan. Menggunakan Katalog Kemas Kini Microsoft dapat terbukti menjadi lokasi sehenti untuk mencari kemas kini, pemacu, dan perbaikan terbaru perisian Microsoft.

4] Lebih banyak cadangan

Catatan ini menawarkan lebih banyak cadangan mengenai apa yang perlu dilakukan sekiranya Kemas kini Windows gagal dipasang.

5] Periksa lebih banyak Kod Ralat

Apabila anda mengunjungi bahagian Kemas kini Gagal, jika anda melihat kod ralat lain yang disertakan dengan mesej, maka itu adalah masalah lain. Anda perlu mengklik dua kali pada kemas kini untuk melihat lebih banyak maklumat. Cari di laman web kami untuk mendapatkan penyelesaian.

Kod ralat ini sangat mudah diperbaiki, dan salah satu daripadanya akan membantu anda menyelesaikan masalah ini.

0x80070652