Perisian keselamatan & antivirus USB percuma terbaik untuk Windows 10 PC

Adakah anda tahu bahawa perisian hasad boleh memasuki PC anda melalui pemacu USB anda? Ya, setiap kali anda menyambungkan pemacu USB ke sistem komputer anda, ia berisiko mendapat perisian hasad, dan alasannya ialah ciri Autorun pada Sistem Operasi Windows.

Perisian keselamatan USB

Inilah sebabnya mengapa anda memerlukan perisian keselamatan USB . Walaupun perisian keselamatan cakera USB dilengkapi dengan banyak ciri lain, fungsi utama perisian ini adalah untuk melindungi PC anda dari semua jenis virus yang dapat masuk melalui pemacu USB. Perisian keselamatan USB sebenarnya adalah penyelesaian untuk banyak masalah keselamatan PC anda. Dalam catatan ini, kita akan mengetahui mengenai beberapa perisian & antivirus keselamatan USB percuma terbaik untuk Windows PC.

Perisian keselamatan USB percuma, antivirus & alat lain

Semasa anda menyambungkan peranti USB ke PC anda, perisian keselamatan USB secara automatik memindainya untuk memastikan bahawa ia tidak membawa malware. Mari kita lihat beberapa daripadanya.

 1. Penghapus Autorun
 2. Penyekat USB Windows
 3. Alat Imunisasi USB BitDefender
 4. Vaksin USB Panda
 5. Utiliti Selamat USB
 6. Perlindungan USB
 7. Keselamatan Kilat USB KASHU
 8. Penghilang USB
 9. USB Selamat Phrozen
 10. Keselamatan Cakera USB.

1] Penghapus Autorun

Ini adalah program percuma dari TheWindowsClub, yang melumpuhkan dan menghapus virus Autorun.inf. Sekiranya anda mendapati bahawa media yang boleh ditanggalkan dijangkiti virus autorun.inf, jalankan alat ini. Ia akan menghapus fail dan membuat perubahan dalam registri Windows untuk memastikannya tidak muncul lagi.

2] Penyekat USB Windows

sekat dan buka sekatan port USB andaPerisian percuma ini sebenarnya menyekat pemacu USB PC anda sehingga melindunginya daripada crapware yang tidak diingini. Alat mudah alih ini berukuran 1 MB dan mengelakkan pengguna yang tidak dibenarkan mengambil data sensitif dari PC anda. Alat ini menyekat hanya peranti storan USB dan semua peranti USB anda yang lain seperti wayarles, tetikus dan lain-lain akan berfungsi dengan baik.

3] Alat Imunisasi USB BitDefender

Ini adalah alat imun USB yang mengimunisasi kedua-dua kad SD dan juga peranti storan USB daripada crapware yang tidak diingini. Alat ini menghalang malware untuk menjalankan fail autorun.inf pada PC anda. Anda boleh menghidupkan atau mematikan fitur autorun mengikut keperluan. Ingat bahawa jika anda tidak sengaja menggunakan pemacu USB yang dijangkiti yang belum diimunisasi, ia mungkin menjangkiti PC anda.

4] Vaksin USB Panda

Alat ini seperti namanya adalah utiliti yang mencegah jangkitan malware pada sistem komputer anda. Alat ini menawarkan dua jenis vaksinasi: Vaksinasi Pemacu USB dan Vaksinasi Komputer. Alat ini memungkinkan pengguna mematikan fitur autorun sepenuhnya pada PC mereka sehingga tidak ada malware yang dapat masuk melalui peranti penyimpanan USB yang dijangkiti.

5] Utiliti Selamat USB

Seperti namanya adalah aplikasi yang membantu melindungi pemacu USB anda. Ini adalah aplikasi mudah alih yang mengimbas dan membasmi kuman virus USB drive anda jika ada. Alat ini menggunakan Selain membuang perisian hasad, alat ini juga membantu dalam menyimpan sandaran dan menguruskan fail. Ia melakukan tiga jenis analisis untuk mengesan dan membuang perisian hasad dari peranti USB anda.

6] Perlindungan USB

Alat mudah alih ini membolehkan pengguna mengunci sebarang peranti storan USB dan menjadikannya dilindungi tulisan. Ini sebenarnya melindungi data anda yang tersimpan dalam peranti USB dan mencegah pencurian data sekiranya anda meletakkan peranti storan anda dengan salah. Pengguna juga dapat melindungi peranti storan mereka dengan kata laluan menggunakan USB Safeguard. Ia menyulitkan data yang disimpan menggunakan algoritma penyulitan AES 256 bit. Terdapat juga versi Pro USB Safeguard yang tersedia yang menawarkan beberapa ciri tambahan.

7] Keselamatan Kilat USB KASHU

Alat percuma ini membantu anda melindungi kata laluan USB anda. Alat ini menyulitkan semua data anda yang disimpan dalam peranti menggunakan enkripsi 256-bit AES. Sebelum menyulitkan peranti anda, pastikan anda mengambil sandaran data anda. Anda perlu memuat turun dan memasang alat pada PC anda. Walaupun ia adalah alat percuma tetapi versi percuma hanya berfungsi sehingga 4GB peranti USB.

8] Pelumpuh USB

Ini adalah alat yang mudah tetapi kuat yang membantu pengguna untuk mengaktifkan atau mematikan peranti storan USB mereka. Pengguna juga dapat melindungi peranti USB mereka dengan kata laluan dan menjadikannya peranti baca sahaja di mana sesiapa sahaja dapat membaca kandungan yang disimpan di dalam peranti tersebut. Pengguna dapat mengubah semuanya menjadi normal hanya dengan Menetapkan Semula Peranti USB mereka.

9] USB Selamat Phrozen

Alat ini membantu anda mengendalikan pemacu USB dengan tiga cara yang berbeza - mod operasi sepenuhnya yang bermaksud pemacu terbuka untuk semua jenis penggunaan, Mod Baca Sahaja yang bermaksud pengguna hanya dapat membaca kandungan peranti USB tetapi tidak dapat mengubah suai, salin atau padamkannya. Mod ketiga adalah mod Disabled di mana peranti USB dilumpuhkan sepenuhnya dan bahkan tidak akan dapat dikesan pada PC Windows anda. Mod Disabled adalah mod stealth dan pengguna dapat menghidupkan atau mematikannya apabila diperlukan.

10] Keselamatan Cakera USB

Perisian percuma ini merangkumi ciri-ciri seperti Perisai USB yang memantau komputer anda untuk program yang tidak diingini seperti virus, Imbasan USB yang mengimbas peranti USB anda semasa dipasang ke PC, melindungi kata laluan dengan peranti yang menyulitkan data yang disimpan di dalam peranti. Secara keseluruhan, ia menghalang Navigasi Web Selamat dan Pencegahan Kehilangan Data dari peranti USB anda.

Anda mungkin juga ingin melihat alat berguna percuma ini untuk Pemacu USB anda:

 • USBDriveFresher: Pembersih fail dan folder sampah untuk Pemacu USB
 • Media Desktop: Menambah dan membuang jalan pintas ke pemacu USB di Desktop secara automatik
 • RemoveDrive: Alat baris perintah percuma untuk membuang peranti USB dengan selamat
 • Dropout: Alat carian mudah alih untuk pemacu USB dan folder Dropbox
 • Jejaki siapa yang menggunakan Peranti USB pada PC Windows anda dengan USBLogView
 • Cegah penggunaan USB dan media boleh alih lain yang tidak dibenarkan dengan NetWrix USB Blocker
 • Hadkan akses USB ke komputer Windows 10 dengan Ratool
 • Pengurus USB adalah perisian percuma Windows 10 untuk menguruskan Peranti Mudah Alih
 • Tulis melindungi pemacu kilat USB dengan USB Write Protect.

Ini adalah senarai alat kami yang dapat melindungi pemacu USB anda dari Virus dan memberikan penyelesaian keselamatan yang lebih baik.

Teliti senarai dan lihat mana yang betul-betul sesuai dengan keperluan dan kehendak anda.

Original text


Perisian keselamatan USB