Aplikasi penampil Imej dan Foto percuma terbaik untuk Windows 10

Pada masa kini, kebanyakan orang ingin mengambil pelbagai jenis gambar di telefon bimbit dan tablet rakan dan keluarga mereka. Itu tetap sebagai memori pada telefon pintar mereka, tetapi ketika mereka ingin mengembalikan kenangan itu di layar besar komputer riba atau PC Windows mereka, mereka memerlukan perisian pemaparan gambar atau gambar yang sesuai.

Aplikasi Penampil Imej dan Foto untuk Windows 10

Aplikasi Penampil Imej dan Foto untuk Windows 10

Walaupun anda selalu dapat mengaktifkan Windows Photo Viewer di Windows 10, jika anda mencari alat pihak ketiga, maka, dalam catatan ini, kami melihat beberapa aplikasi penampil foto terbaik untuk Windows 10:

  1. XnView
  2. Kaca Imej
  3. Nomac
  4. 123PhotoViewer
  5. Foto Google untuk Desktop.

Orang-orang terdahulu biasa menggunakan Windows Photo Viewer yang terbina dalam, tetapi baru-baru ini Microsoft telah menggantikan Photo Viewer yang lama dengan aplikasi Photo. Oleh itu, dalam artikel ini, kita akan membincangkan beberapa aplikasi Photo Viewer yang dinilai tinggi untuk Windows 10.

1. XnView

XnView adalah aplikasi penampil foto yang berguna untuk Windows 10, kerana ia menyokong antara muka pengguna pelbagai bahasa. Ia menyokong hampir lebih daripada 500 format fail, jadi anda akan dapat membuka semua jenis fail di PC atau komputer riba anda.

Dengan menggunakan perisian ini, anda akan dapat melihat foto anda dengan cara yang berbeza, termasuk paparan Thumbnail Standard atau paparan Skrin Penuh. Selain itu, anda juga dapat melihat gambar dalam mod FileStrip dan menikmati Tayangan gambar anda dengan pilihan FX.

Ciri menarik lain termasuk pilihan Pencari Fail Berganda, yang membantu mencari gambar pendua pada cakera keras. XnView memberikan sokongan metadata bersama dengan pemrosesan kumpulan dan penamaan semula kumpulan.

2.GelasGambar

ImageGlass adalah aplikasi Photo Viewer sederhana yang direka untuk Windows 10. Ia mempunyai antara muka pengguna yang sangat moden, tetapi tetap, ia cukup mudah untuk orang amatur. Dengan bantuan aplikasi ini, anda dapat melihat tayangan slaid semua gambar yang terdapat dalam folder tertentu.

Aplikasi Photo Viewer ini juga menyokong sebilangan besar format fail termasuk, JPG, GIF, TIFF, dan BMP, dan lain-lain. Aplikasi ini juga memberi anda pilihan untuk menghubungkan format fail yang berbeza dengan editor gambar yang berbeza dan dengan itu menjadikan kerja anda lebih mudah.

ImageGlass tidak mengandungi alat penyuntingan bawaan, yang mungkin satu-satunya kelemahan aplikasi klasik Photo Viewer ini. Muat turun ImageGlass dari laman web rasmi.

3. Nomac

Nomacs adalah aplikasi Photo Viewer sumber terbuka, yang dapat dengan mudah mengedit gambar dan foto dengan alat penyuntingan asas seperti memotong, mengubah ukuran dan memutar. Aplikasi ini sangat mirip dengan Windows Photo Viewer, dan oleh itu ia boleh dianggap dengan mudah sebagai alternatif yang paling sesuai dari Windows Photo Viewer.

Anda akan dapat menggunakan Nomac pada hampir semua Sistem Operasi, dan ia juga menyokong sebilangan besar format fail, termasuk gambar RAW dan JPA. Nomac akan membolehkan anda melihat lakaran kecil, histogram, dan metadata gambar anda, yang merupakan satu lagi ciri menarik dari aplikasi ini. Muat turun dan pasang Nomac dari laman web rasmi.

4. 123 Pemapar Foto

Aplikasi 123 Photo Viewer adalah aplikasi Photo Viewer menarik lain yang berfungsi dengan sempurna pada Windows 10, dan ia juga menyokong OneDrive Sama seperti kebanyakan aplikasi Photo Viewer kelas atas yang lain untuk Windows 10, 123 Photo Viewer juga menyokong ciri Tayangan slaid yang membantu anda menghidupkan kembali detik-detik bahagia anda.

Ia mempunyai antara muka pengguna yang mudah, yang merupakan salah satu kelebihan utama aplikasi Photo Viewer ini. Ia menawarkan sebilangan besar penapis dan kesan yang dapat anda gunakan dengan mudah untuk tugas penyuntingan asas. 123 Photo Viewer menyokong pelbagai format fail, termasuk JPEG, PNG, dan GIF, dll.

Dengan bantuan aplikasi ini, jika anda memerlukan, anda akan dapat mengubah format fail gambar anda. Aplikasi Windows 10 Photo Viewer ini juga menyokong ciri penamaan semula kumpulan. Muat turun 123 Photo Viewer dari Kedai Microsoft.

5. Foto Google untuk Desktop

Aplikasi Penampil Imej dan Foto untuk Windows 10

Aplikasi Foto Google mempunyai antara muka pengguna yang sangat pantas dan boleh dipercayai. Antaramuka sangat mirip dengan antara muka Windows Media Player kerana ia menawarkan lebih banyak ciri daripada aplikasi pemapar foto sederhana. Ia dipenuhi dengan sebilangan besar alat penyuntingan gambar.

Antaramuka sangat sederhana sehingga semasa menggunakan aplikasi ini, anda dapat melihat gambar anda dalam mod Skrin Penuh dengan hanya mengklik butang "Enter" pada papan kekunci anda. Lebih-lebih lagi, anda akan dapat memasuki mod Tayangan slaid dengan hanya menggunakan satu klik. Muat turun Foto Google untuk desktop dari sini.

Kesimpulannya

Seperti yang dijanjikan pada awal artikel ini, kami telah menyoroti aplikasi Photo Viewer terbaik yang terdapat di pasaran. Dalam artikel ini, kami telah menunjukkan sebagian besar perisian percuma, walaupun ada juga perisian sumber terbuka sehingga anda dapat memuat turun aplikasi dari Internet dengan mudah.

Oleh itu, teliti semua alternatif yang disebutkan di atas dan akhirnya pilih pilihan terbaik mengikut pilihan anda.

Perisian Image Viewer percuma lain yang mungkin menarik minat anda : WildBit | MrViewer | Nomacs | Pemapar Imej FastStone | IrfanView.

Aplikasi Penampil Imej dan Foto untuk Windows 10