Cara memperbaiki Kesalahan Muat turun Fail pada penyemak imbas Google Chrome

Kesalahan semasa menyemak imbas adalah perkara biasa di semua penyemak imbas web. Namun, kita perlu memahami bahawa di sebalik setiap kesalahan terdapat sisi teknikal atau mungkin kesalahan yang menjadikannya berlaku. Kami di TheWindowsClub telah berusaha untuk menyelesaikan masalah yang paling biasa yang berkaitan dengan semua penyemak imbas yang popular. Kali ini kami akan menerangkan cara memperbaiki ralat muat turun fail yang muncul di Google Chrome .

Kesalahannya cukup menjengkelkan terutama jika anda tergesa-gesa dan berhasrat untuk memuat turun lampiran penting atau fail lain. Masalah ini juga berlanjutan ketika anda cuba memuat turun aplikasi, tema, pelanjutan atau bahkan fail baru dengan sambungan lain. Disenaraikan di bawah adalah senarai ralat yang biasanya mengganggu penyemak imbas Chrome dan juga ringkas bagaimana anda dapat menyelesaikannya,

ralat muat turun chrome

Ralat Muat turun Chrome

Sekiranya anda menerima salah satu kesalahan muat turun penyemak imbas Chrome ini, maka catatan ini akan menunjukkan kepada anda cara membuka blokir fail dan memperbaiki kesalahan muat turun ini pada PC Windows:

  • Imbasan virus gagal atau ralat dikesan virus
  • Muat turun Disekat
  • Tiada Ralat fail
  • Kesalahan terlarang
  • Kesalahan penuh cakera
  • Ralat Gagal Rangkaian

Tidak perlu dikatakan, tidak ada yang berfungsi jika anda tidak tersambung ke internet, jadi langkah pertama harus selalu melibatkan memeriksa hubungan anda. Pastikan sambungan Internet anda berfungsi, kosongkan cache penyemak imbas anda dan cuba lagi. Juga, cuba paksa melanjutkan muat turun fail dengan mengklik " Resume ." Cara lain adalah dengan mencuba dan menyambung semula muat turun setelah jeda waktu.

1] Imbasan virus gagal atau ralat dikesan virus

Sangat jelas bahawa perisian pengimbasan virus anda mungkin telah menyekat muat turun dan anda boleh membuka alat antivirus dan memeriksa perincian mengapa fail tersebut disekat. Kemungkinan lain ialah Pengurus Lampiran Windows telah membuang fail yang anda cuba muat turun. Periksa tetapan keselamatan Internet Windows anda untuk pilihan muat turun.

Muat turun Gagal - Mesej dikesan virus pada Windows 10

2] Muat turun Disekat

Ini adalah satu lagi masalah pelik yang berterusan dengan muat turun laman web dan fail tertentu. Pada Windows, masalah ini biasanya disebabkan apabila Windows Attachment Manager telah membuang fail yang telah anda cuba muat turun atau mungkin fail anda disekat oleh tetapan keselamatan Windows Internet.

Lumpuhkan imbasan virus Chrome jika Muat turun tersekat pada Mesej pengimbasan virus

3] Tiada Ralat fail

Baiklah, ini mudah, maksudnya anda cuba memuat turun kandungan yang tidak dihoskan lagi di laman web. Sekali lagi, dalam kes ini, anda boleh cuba menghubungi pemilik laman web atau mencuba mencari beberapa laman web alternatif.

6] Ralat Gagal Rangkaian

Kesalahan ini biasanya timbul ketika anda cuba menyimpan apa-apa dari Kedai Web Chrome dan ini sering disebabkan oleh perisian yang tidak diingini yang menyekat pemasangan. Anda boleh membuang perisian yang tidak diingini dan mencuba dengan pemasangan sekali lagi, sebagai alternatif, saya secara peribadi akan mencadangkan anda untuk memeriksa apakah Firewall anda adalah pelakunya.

Chrome menyekat muat turun dengan Ralat gagal ralat

4] Kesalahan terlarang

Kesalahan Terlarang adalah cara sistem yang memberitahu anda bahawa anda tidak mempunyai kebenaran yang mencukupi untuk memuat turun fail dari pelayan. Ini adalah sesuatu yang sangat biasa di intranet dan jika anda tidak mempunyai akses ke muat turun. Sekiranya anda mempunyai akses ke muat turun dan belum dapat mengaksesnya, pastikan bahawa IP anda tidak disekat oleh laman web.

Muat turun penyemak imbas Google Chrome tersekat pada 100%

5] Kesalahan penuh cakera

Sekali lagi kesalahan langsung yang secara langsung mencadangkan anda untuk menghapus beberapa item dari komputer anda atau hanya membersihkan sampah.

Semoga ini dapat membantu.

ralat muat turun chrome