Peranti anda di luar talian. Sila log masuk dengan kata laluan terakhir

Mungkin ada masanya, apabila anda menerima Peranti / PC anda di luar talian. Sila log masuk dengan kata laluan terakhir yang digunakan pada mesej peranti / PC ini , semasa anda memulakan komputer Windows 10 atau Windows 8 dan cuba log masuk. Sekiranya anda menghadapi masalah ini, maka catatan ini dapat membantu anda menyelesaikan masalah tersebut.

komputer anda di luar talian

Masalah ini biasanya boleh berlaku, apabila anda menggunakan Akaun Microsoft untuk masuk ke PC Windows 10 / 8.1 dan anda telah menetapkan semula kata laluan dalam talian di akaun Microsoft, Outlook atau Hotmail, tetapi terlupa untuk membuat perubahan pada PC anda. Sebagai alternatif, anda mungkin menerima mesej ini jika anda secara tidak sengaja menaip kata laluan yang salah di dalam kotak.

Ia juga boleh berlaku setelah memasang Kemas Kini Windows 10.

Peranti anda di luar talian

Berikut adalah beberapa perkara yang boleh anda cuba memulihkan PC Windows anda. Lihat senario mana yang berlaku untuk anda.

1] Jika peranti anda diatur untuk menyambung ke Wi-Fi secara automatik, pastikan ia disambungkan dengan betul ke Internet atau Rangkaian dan mulakan semula.

2] Di bahagian kanan bawah skrin, anda akan melihat ikon rangkaian yang membolehkan anda menyambung ke Internet. Klik pada ikon WiFi / Jalur Lebar anda dan panel akan terbuka dari sebelah kanan seperti berikut:

peranti di luar talian

Sekarang sambungkan komputer anda ke Internet dan Masukkan kata laluan Akaun Microsoft anda .

3] Periksa sama ada kata laluan anda betul dan masukkan dengan teliti.

4] Pastikan Caps Lock anda tidak aktif.

5] Pengarang kami Arun Kumar menambah - Anda juga boleh mencuba ini. Mulakan semula PC anda. Apabila anda sampai ke skrin log masuk, tahan kekunci Shift ke bawah semasa anda memilih ikon Daya> Mulakan semula. Setelah PC anda dimulakan semula ke skrin Pilih pilihan, pilih Selesaikan Masalah> Pilihan lanjutan> Tetapan Permulaan> Mulakan semula. Setelah PC anda dimulakan semula, pilih F5 untuk Safe Mode with Networking. Pergi ke Pemulihan sistem dan pilih titik baik sebelumnya dan lihat apakah ia membantu.

6] Buat titik pemulihan sistem terlebih dahulu dan kemudian Jalankan regedit untuk membuka Registry Editor. Seterusnya, arahkan ke kekunci berikut:

HKEY_USERS \ .DEFAULT \ Software \ Microsoft \ IdentityCRL \ StoredIdentities

Kembangkan StoredIdentities dan hapus kunci akaun Microsoft yang menimbulkan masalah. Setelah melakukan ini, keluarkan peranti ini dari Akaun Microsoft anda dengan mengunjungi pautan ini. Sekarang cuba log masuk dan lihat apakah ia berfungsi. Anda sentiasa boleh menambahkan peranti ini ke senarai peranti anda di akaun Microsoft anda.

7] Sekiranya anda telah menetapkan semula kata laluan dalam talian, gunakan kata laluan baru pada PC Windows 10/8 anda.

8] Cuba tetapkan semula kata laluan anda dalam talian sekali lagi di sini, dan gunakan kata laluan baru sekarang.

9] Sekiranya papan kekunci anda telah dikonfigurasi untuk mendukung pelbagai bahasa, periksa sama ada anda menggunakan bahasa yang betul. Anda boleh menyemak tetapannya di bar tugas. Lebih lanjut mengenai perkara ini pada akhir catatan ini.

10] Adakah anda fikir mungkin Akaun Microsoft anda telah diretas? Berikut adalah cara untuk mendapatkan semula Akaun Microsoft yang diretas. Sekiranya anda fikir ia telah disekat oleh Microsoft, pergi ke sini untuk mendapatkan semula akaun Outlook atau Microsoft yang disekat atau digantung.

Sekiranya ada yang tidak membantu, anda mungkin perlu menjalankan operasi Pemulihan Sistem atau pilihan Refresh PC.

Catatan ini mengenai Pemulihan Kata Laluan Windows dan cara memulihkan kata laluan Windows yang hilang secara semula jadi akan membantu anda memulihkan kata laluan Windows yang hilang dan terlupa. Cubalah beberapa alat Pemulihan Kata Laluan percuma seperti Ophcrack, Cain & Abel Recover My Password Home Free atau Offline NT Password & Registry Editor.

Beritahu kami apa yang sesuai untuk anda.

Lihat catatan ini jika anda menerima Kata laluan itu tidak betul, Pastikan anda menggunakan kata laluan untuk mesej akaun Microsoft anda semasa log masuk.

peranti anda di luar talian