Cara memasang Office 365 pada Windows 10 PC

Sekiranya anda pelanggan Office 365 baru, anda mungkin tidak sabar-sabar untuk memasangnya di Windows PC anda. Atau jika anda sudah menggunakan Office 365 atau Office 2016, tetapi menghadapi beberapa masalah, anda mungkin ingin memasangnya semula untuk memperbaiki pemasangan Office. Catatan ini akan menunjukkan kepada anda cara memasang Office 365 atau Office 2016 pada PC Windows 10 anda melalui halaman web Akaun Pejabat Saya .

Pasang Office 365 pada Windows PC

Langkah pertama dalam usaha memasang, memasang semula atau memperbaiki Office 365 pada Windows PC adalah mengaitkan Office 365 dengan akaun Microsoft. Sekiranya anda sudah mempunyai akaun Office yang dipautkan ke akaun Microsoft anda, anda siap untuk memasang Office untuk pertama kalinya, pasang semula Office, atau pasang Office di komputer lain.

Langkah kedua ialah Memasang Office.

Microsoft membenarkan pemilik langganan Office 365 Home untuk memasang Office pada 5 PC. Ini memberi sedikit ruang untuk berkongsi empat pemasangan anda yang lain dengan rakan atau keluarga terdekat. Tidak ada syarat untuk akaun Microsoft yang lain.

Pasang Office 365 pada Windows PC

Sekarang, untuk memasang Office 365, dari halaman Akaun Pejabat Saya, log masuk dan pilih Pasang . Anda mungkin diminta memasukkan maklumat yang berkaitan dengan akaun anda seperti alamat e-mel dan kata laluan yang berkaitan dengan salinan Office anda.

Apabila bahagian Maklumat Pasang kelihatan di skrin komputer anda, pilih Pasang . Secara lalai, tindakan tersebut akan memasang versi Office 32-bit pada PC anda menggunakan bahasa yang anda pilih semasa anda menebus produk. Sekiranya anda ingin memasang versi 64-bit, menukar bahasa anda, atau memilih pilihan lain, lihat bahagian di bawah, Pilihan pemasangan khusus .

Pilihan pemasangan pejabat

Di penyemak imbas anda, pergi ke pop timbul yang muncul dan klik Jalankan, Siapkan, atau Simpan, bergantung pada penyemak imbas yang anda gunakan.

Pemasangan pejabat ya

Klik Ya untuk mula memasang. Apabila anda melihat " Anda baik untuk pergi ", pilih Semua selesai.

Pemasangan pejabat selesai

Semasa memasang, anda dapat menonton video untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Office.

Sebaik sahaja anda memasang Office 365 versi anda, anda boleh mula menggunakan aplikasi Office anda.

Sekiranya anda memerlukan maklumat tambahan mengenai cara memasang atau memasang semula Office 365 atau Office 2016 pada komputer Windows anda, anda boleh mengunjungi Office.com.

Bacaan berkaitan:

  1. Baiki Office & Nyahpasang program Microsoft Office individu
  2. Keluarkan atau Nyahpasang Microsoft Office atau Office 365.