SkipRearm membolehkan anda menggunakan Windows tanpa mengaktifkan

SkipRearm adalah entri pendaftaran yang menentukan sama ada menjalankan program Windows Software Licensing Rearm. Menggunakan komputer kembali akan memulihkan Windows Vista dan yang lebih baru, ke keadaan pelesenan asal. Semua data pelesenan dan pendaftaran yang berkaitan dengan pengaktifan dikeluarkan atau diset semula. Sebarang pemasa masa tenggang ditetapkan semula juga.

  • 0: Menentukan bahawa komputer akan dihidupkan semula & mana-mana pemasa masa tenggang akan diset semula
  • 1: Menentukan bahawa komputer tidak akan dipersenjatai semula & pemasa masa tenggang tidak akan ditetapkan semula.

Kunci pendaftaran SkipRearm di Windows

SkipRearm menentukan sama ada menjalankan program Rearm Perlesenan Perisian Windows. Menggunakan komputer kembali akan mengembalikan sistem operasi Windows ke keadaan pelesenan asal. Semua data pelesenan dan pendaftaran yang berkaitan dengan pengaktifan dikeluarkan atau diset semula. Setiap pemasa masa tenggang ditetapkan semula juga, kata Microsoft.

Dengan kata lain, SkipRearm menentukan sama ada untuk menetapkan semula keadaan pelesenan Windows semasa anda membuat generalisasi komputer. Menetapkan semula keadaan pelesenan Windows bermaksud bahawa semua data pelesenan dan pendaftaran yang berkaitan dengan pengaktifan dikeluarkan atau diset semula.

Tempoh rahmat pengaktifan biasanya 30 hari. Ia bermula setelah Persediaan Windows selesai dan komputer boot buat pertama kalinya. Walaupun tidak ada batasan untuk berapa kali perintah Sysprep dapat dijalankan di komputer, di Windows 7 dan Windows Vista, ada batasan berapa kali Windows dapat digunakan kembali. Pada kebiasaannya, sistem hanya boleh dilakukan hanya 3 kali, sebut Technet.

Mengetahui hal ini, seseorang kini dapat meneruskannya seperti berikut: Klik Mula> Ketik cmd dalam carian> Tekan Ctrl + Alt + Enter untuk mengaksesnya dalam mod Pentadbiran. Sekarang ketik slmgr -rearm di dalamnya dan tekan Enter.

Dalam satu minit, anda akan diminta untuk menghidupkan semula komputer anda. Selepas dimulakan semula, pemasa pengaktifan akan diset semula ke 30 hari lagi . Sekarang ini berfungsi hanya 3 kali ; yang bermaksud bahawa anda mendapat 120 hari secara berkesan .

Sekarang buka Regedit dan pergi ke kunci berikut:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ Currentversion \ SL

Klik kanan SkipRearm & ubah nilainya menjadi 1 . Sekarang lagi Klik Mula> Taipkan cmd dalam carian> Tekan Ctrl + Alt + Enter untuk mengaksesnya dalam mod Pentadbiran dan ketik sekali lagi slmgr -rearm di dalamnya, tekan Enter dan kemudian but semula apabila diminta.

Dengan cara ini anda boleh menggunakan senjata semula 8 kali lagi , memberi anda 240 hari . dengan cara ini anda akan mendapat 120 + 240 = 360 hari !

Walau bagaimanapun, satu kajian menyebut bahawa SkipRearm mungkin atau tidak dapat membantu . Walaupun beberapa pengguna melaporkan bahawa mereka dapat menduplikasi hasil perubahan nilai SkipRearm di Registry, yang lain tidak menemui kesan pada tarikh akhir pengaktifan Windows.

Ujian berterusan menunjukkan bahawa SkipRearm tidak dapat digunakan untuk memperpanjang tarikh akhir Windows. Sebaliknya, hasilnya menunjukkan bahawa Windows mempunyai apa yang disebut "mod pertahanan." Dalam mod ini, Windows mengubah tarikh akhir pengaktifan jika jam sistem PC diubah.

Cubalah langkah-langkah berikut pada salinan Windows yang baru:

Langkah 1 . Pasang Windows pada cakera keras yang bersih.

Langkah 2 . Apabila diminta waktu yang betul oleh Windows, tetapkan jam kembali sekurang-kurangnya beberapa minit dari waktu asal yang dipegang oleh jam sistem. Atau tetapkan kembali jam pada bila-bila masa selepas anda memasang Windows.

Langkah 3 . Buka tetingkap arahan dengan hak pentadbir. Untuk melakukan ini di Windows, klik butang Mula, masukkan cmd di kotak Cari, dan tekan Ctrl + Shift + Enter. Sekiranya anda meminta nama pengguna dan kata laluan, masukkan yang memasukkan anda ke domain anda. Pada arahan arahan, ketik slmgr - dli dan tekan Enter. Perintah ini, yang memerlukan proses selama satu minit, memaparkan maklumat lesen Windows. Perhatikan jumlah minit yang tinggal sebelum tarikh akhir pengaktifan Windows. Maksimum 43,200 minit (30 hari) pada pemasangan baru. Ketik keluar dan tekan Enter untuk menutup tetingkap arahan.

Langkah 4 . Nyalakan semula PC, kemudian ulangi langkah 3 untuk menentukan bilangan minit yang tinggal.

Pada PC yang mereka uji, tarikh akhir pengaktifan Windows telah diturunkan kembali dengan jangka masa yang agak rawak dengan prosedur ini. Mereka telah melihat perubahan sebanyak 303 minit (lebih dari 5 jam). Prosesnya tidak ada kaitan dengan kunci SkipRearm di Registry dan tidak membenarkan SkipRearm menolak tarikh akhir kembali tanpa had. Ini bermaksud penjual PC yang tidak jujur ​​tidak dapat menggunakan SkipRearm untuk membuat PC yang kelihatan diaktifkan.

Walau bagaimanapun, seseorang masih boleh terus menggunakan Windows tanpa pengaktifan selama 120 hari, dengan tip yang disebutkan pada asalnya.

Walaupun sumber helah pendaftaran ini adalah artikel TechNet, anda harus memeriksa apakah itu sesuai dengan perjanjian Lesen Microsoft untuk kunci produk anda.

Ikon TheWindowsClub