Cara membuat atau menghapus profil Netflix

Netflix mungkin merupakan tempat terbaik untuk menonton filem dan rancangan TV di web, dan seperti yang diharapkan, anda boleh berkongsi akaun anda dengan orang lain. Sekarang, mungkin ada situasi di mana anda tidak lagi mahu orang tertentu menggunakan akaun Netflix anda, jadi bagaimana mungkin untuk melepaskannya?

Belum lagi Netflix mengesyorkan kandungan berdasarkan apa yang telah ditonton pengguna pada masa lalu, sehingga boleh menjadi masalah jika anda berkongsi satu profil dengan beberapa individu. Persoalannya adalah, bagaimana kami dapat memastikan anda mendapat cadangan terbaik sepanjang masa?

Baiklah, idea untuk membuat profil berasingan untuk semua orang yang menggunakan akaun anda. Setelah mereka bermain sendiri, mereka harus, pada masa akan datang, menjauhkan diri dari profil anda selamanya. Sekurang-kurangnya, seseorang hanya boleh berharap, bukan?

Perlu diingatkan bahawa walaupun anda satu-satunya orang yang menggunakan akaun Netflix anda, anda masih boleh mendapat keuntungan daripada pembuatan beberapa profil.

Cara memadam profil Netflix

Ia sangat mudah, dan kami akan membincangkan bagaimana menyelesaikan tugas dalam artikel ini. Jangan risau kerana tugas itu tidak memerlukan saintis roket untuk mengetahui kerana semua yang anda perlukan adalah sebahagian daripada set ciri Netflix.

Sekarang, kita harus menunjukkan bahawa hanya sejumlah orang yang dapat mengalirkan kandungan pada akaun Netflix pada masa yang sama. Sekiranya slot streaming diisi, anda akan menghadapi masalah menonton rancangan kegemaran anda. Sekarang harus jelas bahawa menendang orang akan memastikan slot sentiasa tersedia semasa anda memerlukannya.

Selain itu, kita harus perhatikan bahawa Netflix tidak menyukainya apabila orang berkongsi akaun mereka dengan orang dari seluruh dunia, oleh itu, mereka berhak untuk menangguhkan akaun anda buat sementara waktu. Anda lihat, perkongsian terutamanya dirancang untuk orang yang berada di rumah yang sama.

tukar kata laluan anda

Sekiranya anda ingin boot semua orang dari akaun Netflix anda, maka pilihan terbaik adalah menukar kata laluan. Apabila ini selesai, semua orang, termasuk anda, akan di-boot dari perkhidmatan ini. Namun, kerana anda sendiri yang mengetahui kata laluan baru, hanya anda yang boleh mendapatkan akses.

Oleh itu, untuk menukar kata laluan, sila masuk ke akaun Netflix anda, kemudian arahkan ke foto profil anda. Anda hanya perlu mengarahkan kursor tetikus ke atas foto profil untuk memulakan menu dropdown. Dari sana, pilih Akaun > Tukar Kata Laluan , yang terletak di bawah Keahlian dan Pengebilan.

Cara memadam profil Netflix

Dari bahagian yang baru dimuat yang membolehkan anda menukar kata laluan, pastikan untuk mencentang kotak yang bertuliskan " Wajibkan semua peranti masuk lagi dengan kata laluan baru " untuk memastikan semua orang ditendang.

Singkirkan peranti dari akaun Netflix anda

Sekali lagi, arahkan ke foto profil, arahkan kursor ke atasnya dan klik pada Akaun. Apabila halaman baru muncul, pergi ke bahagian Tetapan, dan pilih Keluar dari semua peranti. Akhirnya, tekan butang Keluar biru, dan dengan segera Netflix akan membebaskan diri dari semua peranti, termasuk peranti anda.

Anda perlu masuk semula secara manual untuk mendapatkan akses ke semua rancangan anda, jadi pastikan kata laluan dan nama pengguna anda ditulis ke memori.

Baca : Cara menghapus Sejarah yang Baru Ditonton dari Akaun Netflix.

Cara membuat profil Netflix yang berasingan

Di sini kami menerangkan cara membuat pelbagai profil untuk akaun Netflix anda untuk memastikan tetamu atau ahli keluarga tidak mengacaukan algoritma cadangan anda.

  • Pilih Urus Profil
  • Edit profil Kanak-kanak
  • Tambahkan profil baru

1] Pilih Urus Profil

OK, jadi pengguna pertama perkhidmatan streaming yang harus dilakukan, adalah membuka akaun Netflix mereka sama ada melalui penyemak imbas atau aplikasi rasmi yang terletak di Kedai Microsoft. Dari sana, klik pada foto profil dan menu dropdown akan muncul dengan segera.

Langkah seterusnya, adalah dengan mengklik pilihan yang mengatakan Menguruskan Profil untuk beralih ke bahagian seterusnya.

Secara lalai, pengguna harus melihat profil lalai mereka, dan yang lain disebut Kids, yang merupakan profil yang direka oleh orang-orang di Netflix, dan juga disederhanakan dengan ketat.

2] Edit profil Kanak-kanak

Cara membuat profil Netflix yang berasingan

Sekiranya anda mempunyai anak di rumah, kami sarankan mengklik butang pensil di profil Anak-anak untuk membuat perubahan. Setelah membuat pilihan, kini anda akan melihat bahagian yang memungkinkan untuk menukar nama dan pilihan matang.

Sekarang, kerana bahagian ini dimoderatori oleh Netflix, tidak mustahil untuk mengubah tetapan kematangan tidak lebih dari tahun 7+.

Langkah terakhir, kemudian, klik Save, kemudian Selesai untuk menyelesaikan tugas.

3] Tambahkan profil baru

Ketika menambah profil baru, tugas ini juga sangat mudah. Cukup ikuti langkah-langkah di atas dan arahkan kembali ke Uruskan Profil, kemudian klik pada butang yang bertuliskan Tambah Profil. Apabila kotak itu muncul, masukkan nama individu dan kemudian pilih Teruskan.

Tepat setelah pembuatan profil, klik pada ikon pensil di atas profil baru, dan dari sana, pilih Edit untuk bermain-main dengan tetapan kematangan. Lalai adalah All Maturity Rating, tetapi anda mungkin tidak perlu seperti itu.

Pilih penilaian yang betul kemudian tekan butang Simpan. Dari sana, klik Selesai dan hanya itu untuk membuat profil baru di Netflix.

Buat lebih banyak profil untuk memastikan tidak ada yang mengacaukan cadangan anda dengan bermain dengan profil anda.