Cara menghentikan YouTube daripada mengesyorkan video

YouTube boleh dikatakan salah satu perkhidmatan penstriman video paling popular di dunia. YouTube telah membenarkan pencipta kandungan membuat nama untuk diri mereka sendiri dan membuat perniagaan baru. Di tengah semua perkara positif, YouTube diejek kerana menjejaki privasi dan pilihan pengguna. Sebilangan ciri bergantung pada corak penggunaan anda, dan ini mungkin mengganggu banyak pihak.

Semua berkata dan selesai; YouTube nampaknya bekerja keras untuk membuat perkara yang relevan dengan pengguna. Sejak kebelakangan ini, mereka telah berusaha meningkatkan penemuan kandungan, dan Saran YouTube adalah bahagian yang tidak terpisahkan. Walaupun cadangannya mungkin dapat membantu anda mencari kandungan baru dan menarik, namun ini juga mengganggu, sedikit sebanyak.

Saya sering menghadapi masalah dengan Cadangan YouTube. Cadangan itu sering menggelikan dan menunjukkan kandungan yang tidak menarik. Tambahan lagi, ini juga akan merosakkan pengalaman pengguna. Dalam artikel ini, kami akan membantu anda membuat kesimpulan dan menangani cadangan YouTube.

Hentikan Cadangan YouTube

Kami akan membincangkan empat kaedah dengan mana anda dapat mematikan video YouTube yang disarankan:

  1. Tetapkan semula Cadangan YouTube
  2. Padamkan sejarah tontonan YouTube
  3. Buang Cadangan YouTube sepenuhnya
  4. Petua untuk pengalaman YouTube tanpa kekacauan.

1] Tetapkan Semula Syor YouTube

hentikan YouTube daripada mengesyorkan video

Walaupun menghadapi masalah, cadangan YouTube mempunyai kelebihannya. Ciri ini telah membantu saya menemui beberapa kandungan baru dan menarik pada masa lalu. Sebagai langkah pertama, kami akan menetapkan semula cadangan YouTube dan melihat apakah ia berfungsi. Cadangan YouTube berfungsi dengan mengambil kira sejarah carian dan sejarah tontonan. Oleh itu, mari kita mulakan dengan menetapkan semula kedua parameter,

  • Padamkan Sejarah Carian YouTube
  • Klik pada nama akaun anda di bar atas
  • Klik pada Pengurus Video (YouTube Studio Beta)
  • Pilih Hapus semua sejarah carian dan Jeda sejarah carian

Setelah menjeda sejarah carian, algoritma akan berhenti berdasarkan cadangan carian. Setelah membersihkan sejarah carian dan menjeda sejarah carian, anda akan melihat bahawa YouTube akan mula mencadangkan kandungan yang sedang tren. Cadangan / cadangan baru biasanya tepat dan akan membantu anda dalam penemuan kandungan. Anda hanya boleh beralih pada "sejarah carian" untuk mendapatkan kembali ciri tersebut.

Oleh kerana anda telah menghapus sejarah tontonan, YouTube tidak akan dapat mengakses tabiat menonton anda. Dengan kata lain, seperti memulakan akaun YouTube baru dengan papan tulis yang bersih!

2] Padamkan sejarah tontonan YouTube

Memadamkan sejarah tontonan YouTube cukup mudah. Yang perlu anda lakukan hanyalah pergi ke bar sisi dan klik Sejarah Tontonan. Terakhir, anda perlu mengklik Hapus semua sejarah tontonan.

3] Buang Cadangan YouTube sepenuhnya

Pada bahagian sebelumnya, kami menerangkan bagaimana anda dapat memperbaik cadangan YouTube untuk memenuhi tujuan anda. Saya lebih suka membuang Syor YouTube yang memihak kepada lebih banyak harta tanah skrin.

Hentikan Cadangan YouTube

Cara terbaik untuk membuang cadangan YouTube adalah dengan menggunakan pelanjutan penyemak imbas Chrome yang disebut Pilihan YouTube . Alat ini sangat berguna dan membantu anda menyembunyikan apa sahaja dari tajuk, tajuk, penerangan, cadangan video, footer, dan banyak lagi perkara lain. Selain itu, saya juga mencadangkan membersihkan cache dan fail sementara sekali-sekala.

4] Petua untuk YouTube tanpa kekacauan

Terdapat banyak cara untuk meningkatkan pengalaman menonton di YouTube. Anda sentiasa dapat membersihkan sejarah atau menonton barang menggunakan mod penyamaran. Seperti yang dijelaskan sebelumnya, salah satu pilihan terbaik ialah menggunakan sambungan yang membantu anda menyembunyikan barang yang tidak mahu dilihat. The Cinema YouTube mod adalah satu lagi cara untuk meningkatkan pengalaman tontonan anda.

Ada idea lain?

PETUA : Sambungan penyemak imbas ini akan membantu meningkatkan Pengaliran & Pengalaman YouTube.

berhenti-youtube-cadangan-2