Pasang semula Internet Explorer 9 Di Windows 7 E dan Edisi Standard

Edisi E Windows 7 boleh didapati di Kawasan Ekonomi Eropah, Kroasia, dan Switzerland. Versi Windows 7 ini tidak termasuk penyemak imbas, iaitu. ia tidak akan disertakan dengan Internet Explorer yang dipasang. Anda perlu memasang Internet Explorer dalam edisi Windows 7 E.

Sekiranya secara kebetulan, anda mula menghadapi masalah dengan Internet Explorer anda dan telah mencuba semua pilihan, termasuk menjalankan Penyelesai Masalah Internet Explorer, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk memasang semula Internet Explorer. Memasang semula IE harus menjadi pilihan terakhir semasa menyelesaikan masalah Internet Explorer, kerana anda mungkin kehilangan tetapan dan kegemaran anda. Sebelum membincangkan cara memasang semula Internet Explorer di Windows 7 - E dan Edisi Piawai, anda harus tahu cara membuat sandaran kegemaran anda agar anda tidak kehilangannya.

Sandarkan Kegemaran Internet Explorer

Untuk membuat sandaran kegemaran, Tekan Alt + F di Internet Explorer. Ini akan membuka menu Fail. Pilih Eksport / Import. Dalam dialog Eksport / Import, pilih Eksport dan klik Seterusnya. Di IE9, anda akan menerima satu langkah tambahan yang meminta anda memilih apa yang ingin anda eksport. Pilih kotak pilihan berbanding Favorites. Klik Seterusnya dan pilih tempat untuk menyimpan kegemaran dengan selamat. Klik Seterusnya dan simpan fail. Klik Selesai untuk menutup kotak dialog Eksport / Import.

Cara Membuat Sandaran Kegemaran Di Internet Explorer 9

Pasang semula Internet Explorer dalam Windows 7 E Edition

Sekiranya edisi Windows anda adalah Eropah (E), anda tidak akan memasang IE dengan sistem operasi. Dalam kes ini, anda harus memuat turun pakej pemasang Internet Explorer dari laman web microsoft.com atau beautyofweb.com. Sekiranya anda sudah menjalankan Internet Explorer pada Windows 7 E, anda mesti menyahpasangnya terlebih dahulu - dari komputer.

Nyahpasang Internet Explorer

Untuk menyahpasang Internet Explorer:

 1. Buka Panel Kawalan
 2. Klik Program dan Ciri
 3. Pilih Internet Explorer dari senarai Program yang dipasang
 4. Klik pada Nyahpasang.
 5. Setelah IE dicopot pemasangan, jalankan pembersih pendaftaran untuk memastikan tiada jejak IE yang tersisa di komputer.
 6. Navigasi ke tempat anda menyimpan salinan Pakej Pemasangan Internet Explorer yang dimuat turun
 7. Matikan anti-virus dan firewall
 8. Jalankan Pakej Pemasangan Internet Explorer
 9. Setelah IE dipasang dengan betul, hidupkan antivirus dan firewall.

Ini menerangkan cara memasang semula IE dalam Windows 7 E Edition. Untuk memasang semula IE pada edisi standard Windows 7, ikuti langkah-langkah di bawah.

Pasang semula Internet Explorer Dalam Edisi Standard

Anda mempunyai Internet Explorer 9 sebagai sebahagian daripada Windows 7 semasa anda memasangnya.

Untuk membuang Internet Explorer:

 1. Buka Panel Kawalan
 2. Klik buka Program dan Ciri
 3. Klik Tambah / Buang Komponen Windows
 4. Navigasi ke Internet Explorer
 5. Nyahtandakan kotak pilihan di sebelahnya
 6. Klik OK

Untuk memasang Internet Explorer sekali lagi dalam edisi standard Windows 7, ulangi langkah di atas sekali lagi dan tandakan kotak centang terhadap Internet Explorer (Langkah 1 hingga 5). Mengklik OK pada langkah 6 akan memasang semula Internet Explorer.

Sekiranya proses penyahpasangan standard untuk menyahpasang atau membuang Internet Explorer 9 tidak berfungsi, anda boleh memuat turun dan menggunakan Microsoft Fix It.

Setelah Internet Explorer dipasang semula, ingatlah untuk mengimport kegemaran menggunakan menu Fail. Prosesnya sama seperti yang dijelaskan pada awal artikel ini.

Pautan penyelesaian masalah IE ini mungkin juga menarik minat anda:

 1. Menyelesaikan Masalah Internet Explorer - Bantuan Diri Mikro
 2. Betulkan: Internet Explorer Tidak Selesai Memasang
 3. Internet Explorer Membeku Atau Kerap Kerap Di Windows 7 atau Vista
 4. Baiki Internet Explorer dengan Fix IE Utility
 5. Betulkan: Internet Explorer 9 Tidak Membuka Pautan
 6. Selesaikan masalah: Internet Explorer 9 dibuka dan ditutup serta merta.
Cara Membuat Sandaran Kegemaran Di Internet Explorer 9