Percubaan dibuat untuk merujuk token yang tidak ada

Sekiranya Windows File Explorer anda berhenti berfungsi dan anda melihat ralat semasa membukanya - Percubaan telah dibuat untuk merujuk token yang tidak ada , maka siaran ini mungkin dapat membantu anda. Pada mulanya, masalah ini dilaporkan setelah Kemas kini April dan Microsoft menyelesaikannya setelah membetulkan binaannya. Namun, pengguna melaporkannya hingga akhir-akhir ini. Masalah ini telah dilaporkan dengan utiliti seperti Microsoft Management Console (MMC), Visual Studio, Printer, Task Manager, Recycle Bin, dll.

Percubaan dibuat untuk merujuk token yang tidak ada

Percubaan dibuat untuk merujuk token yang tidak ada

Penyebab yang paling mungkin untuk masalah ini adalah Kemas kini Windows yang menyusahkan. Ia juga boleh disebabkan oleh fail sistem yang rosak.

Kami dapat meneruskan penyelesaian masalah seperti berikut:

1] Daftarkan semula fail DLL yang diperlukan

Cari Prompt Perintah di bar carian Windows. Klik kanan pada pilihan dan pilih Jalankan sebagai pentadbir.

Di tetingkap Prompt Perintah yang ditinggikan, jalankan perintah berikut:

untuk / f% s di ('dir / b * .dll') lakukan regsvr32 / s% s

Mulakan semula sistem dan lihat.

2] Jalankan imbasan SFC

Imbasan SFC membolehkan pengguna mengimbas dan memulihkan fail sistem Windows yang rosak. Sekiranya kesalahan dalam perbincangan disebabkan oleh fail yang hilang, imbasan SFC dapat membantu menyelesaikannya.

3] Kembali ke Windows yang sebelumnya dibina

Sekiranya Kemas kini Ciri menyebabkan masalah ini, kembali ke tetingkap Window 10 sebelumnya boleh membantu. Dalam situasi seperti itu, sangat berguna untuk mengelakkan pembaruan sehingga masalah ini diselesaikan oleh Microsoft saya secara rasmi.

Semua yang terbaik!

Original text


Percubaan dibuat untuk merujuk token yang tidak ada