Perisian selang waktu terbaik untuk Windows 10 untuk membuat video timelapse

Adakah anda pernah melihat salah satu video menakjubkan mengenai penuaan epal dari masa ke masa? Juga, cuaca dan langit berubah dalam beberapa waktu? Itu semua video Timelapse . Video ini adalah salah satu teknik fotografi dan video kreatif. Ini membolehkan anda membuat video dari masa berlalu dari objek atau aspek kreatif apa pun. Dalam catatan ini, kami melihat beberapa perisian selang waktu bebas terbaik untuk membuat video yang menakjubkan di Windows 10.

Perisian selang masa untuk Windows 10

Perisian selang masa untuk Windows 10

Kami akan melihat perisian timelapse percuma berikut atau membuat video Time lapse:

  1. Panolaps
  2. MAKEAvi
  3. SkyStudioPro
  4. Pembuat Video Selang Masa
  5. Kronolaps.

1] Panolaps

Tidak diragukan lagi Panolapse adalah perisian selang masa percuma terbaik yang terdapat dalam talian. Walaupun pukulan terletak pada versi berbayar, anda dapat merasakan sedikit dari semua yang ada dalam versi percuma.

Panolapse adalah aplikasi kompleks yang dirancang dengan ideal untuk para profesional. Tidak seperti produk perisian selang masa percuma yang lain, ia mempunyai lebih banyak pilihan, tetapi ini juga bermaksud anda harus banyak belajar sebelum menggunakannya. Walau bagaimanapun, perisian ini membolehkan pengguna membuat video selang masa yang canggih .

2] MAKEAvi

Salah satu sebab utama mengapa saya memasukkan perisian selang waktu ini adalah kerana kemudahan menggunakannya. Ia hampir seperti lakaran perisian yang kotor yang dibuat di asrama. Walau bagaimanapun, MAKEAvi berfungsi sangat baik sebagai pad percubaan untuk pembuat video selang masa.

Bahagian terbaik mengenai MAKEAvi adalah bahawa ia dapat menjahit banyak gambar. Anda boleh mendapatkan lebih dari 4000 gambar sekaligus untuk menjahit seperti video selang masa.

3] SkyStudioPro

Fakta bahawa anda dapat merakam video secara langsung dari perisian menjadikan SkyStudioPro produk yang lebih mudah digunakan. Dengan perisian percuma selang waktu yang lain, anda perlu memuat naik gambar dari folder luaran atau merakam video menggunakan aplikasi lain.

Kualiti video selang masa yang dihasilkan adalah rata-rata - tetapi anda tidak boleh mengharapkan yang lebih baik secara percuma.

4] Pembuat Video Selang Masa

Pencipta Video Selang Masa dari Kedai Microsoft adalah pilihan lain yang boleh anda pertimbangkan.

Setelah anda memasang aplikasi, pilih gambar untuk membuat video, kemudian beralih ke tetapan bingkai yang dapat anda pilih mengikut spesifikasi anda. Render video anda, dan di sana anda pergi! Anda mempunyai video selang masa untuk dikongsi di seluruh media sosial anda.

5] Kronolaps

Chronolapse adalah satu lagi pembuat video selang masa percuma dan senang digunakan dalam talian. Anda dapat melihatnya dengan mudah dan menyelesaikan pemasangannya. Tidak ada versi berbayar sehingga anda tidak perlu risau tentang pembelian dalam aplikasi.

Yang harus anda lakukan ialah memilih jalur semua gambar yang ingin anda gunakan untuk membuat video, dan seperti biasa, tetapkan tetapan dan kadar bingkai anda. Maka satu-satunya perkara yang perlu anda lakukan ialah klik untuk membuat keseluruhan video.

Sekiranya anda ingin membuat yang terbaik dari video selang masa, maka cari Panolapse. Walau bagaimanapun, jika anda memulakan dan keperluan asas anda adalah posting media sosial yang sederhana, maka saya cadangkan anda pergi ke MAKEAvi atau SkyStudioPro. Salah satu daripadanya akan memenuhi tujuan.

Perisian selang 5 masa teratas untuk dimuat turun