Betulkan Ralat Kedai Windows 10 0x80073CF9

Windows Store mungkin merupakan salah satu aplikasi yang paling banyak digunakan pada Windows 10 - tetapi ia mempunyai banyak masalah. Walaupun Microsoft telah berusaha memperbaikinya dengan setiap pembaruan, pengguna masih melaporkan banyak kesalahan. Salah satu kesalahan yang lebih biasa adalah - Cuba lagi, Ada yang tidak kena, Kod ralat adalah 0x80073CF9, sekiranya anda memerlukannyaBetulkan Ralat Kedai Windows 10 0x80073CF9

Ralat Kedai Windows 0x80073CF9

Kod ralat 0x80073CF9 menunjukkan Kegagalan Kegagalan apabila anda terus memuat turun, memasang atau mengemas kini aplikasi Windows. Sekiranya anda menerima kod ralat 0x80073CF9, inilah yang perlu anda lakukan untuk menyelesaikan masalah.

1] Imbasan SFC

Jalankan imbasan SFC kerana dapat membantu memperbaiki fail sistem yang rosak.

2] Tukar dari sambungan wayarles ke wayar

Kadang kala, muat turun tidak berfungsi dengan betul dengan sambungan tanpa wayar. Cuba sambungkan sistem anda ke rangkaian berkabel dan sambung semula muat turun. Sekiranya tidak menyambung ke sambungan berwayar secara langsung, cubalah langkah berikut:

1] Tekan Win + R untuk membuka tetingkap Run. Ketik perintah ncpa.cpl dan tekan Enter untuk membuka tetingkap Sambungan Rangkaian.

2] Klik kanan pada rangkaian wayarles anda dan pilih Nonaktifkan. Ini akan mematikan rangkaian tanpa wayar dan sistem akan dipaksa untuk menyambung ke rangkaian berwayar.Lumpuhkan WiFi

Periksa sama ada ia membantu menyelesaikan masalah atau beralih ke penyelesaian seterusnya.

3] Buat folder AppReadiness

1] Pergi ke C: >> Windows, di mana C: adalah pemacu sistem.

2] Klik kanan di mana sahaja di tempat terbuka dan pilih Baru> Folder.

3] Namakan AppReadiness folder baru .Buat folder AppReadiness

4] Buka folder dan pastikan jalan ke folder itu mestilah C: \ Windows \ AppReadiness di mana C: adalah pemacu sistem.

Windows Store akan menyimpan data dalam folder ini. Ketika tidak hadir, Store tidak dapat membuatnya sendiri, masalah yang telah diperbaiki sekarang.

4] Benarkan Kedai akses ke folder Pakej

Kesalahan ini juga berlaku semasa folder AppReadiness dibuat, tetapi Windows Store tidak mempunyai kebenaran yang cukup untuk menulis ke folder Pakej di sana.

1] Folder Pakej terletak di jalan: C: \ ProgramData \ Microsoft \ Windows \ AppRepository . Laluan ini mungkin mempunyai beberapa folder tersembunyi. Sekiranya anda tidak dapat mencarinya, pergi ke tab Lihat dan periksa Item tersembunyi.

2] Membuat perubahan pada folder AppReadiness memerlukan izin Pentadbir. Klik kanan pada folder dan pilih Properties.Folder AppReadiness

3] Pada tab Keselamatan, klik Lanjutan dan kemudian Teruskan.Sifat maju

4] Benarkan akses penuh ke SISTEM.Berikan kawalan sepenuhnya kepada sistem

5] Klik Terapkan dan kemudian OK untuk menyimpan tetapan dan mulakan semula sistem.

Lebih banyak cadangan di sini - Ralat 0x80073cf9 semasa memasang Aplikasi dari Windows Store.

Semoga ini dapat membantu!