Cara melihat Catatan dalam PowerPoint dengan paparan Penyampai

Keistimewaan pandangan Penyampai di PowerPoint adalah bahawa ia membolehkan anda melihat persembahan anda dengan nota pembesar suara di satu komputer, sementara penonton melihat persembahan tanpa nota pada monitor yang berbeza. Dalam catatan hari ini, kami akan menunjukkan kepada anda kaedah bagaimana melihat nota anda dalam paparan Penyampai semasa persembahan PowerPoint. Anda mesti terlebih dahulu mengaktifkan paparan Penyampai di PowerPoint. Mengaktifkan paparan Penyampai di PowerPoint adalah mudah. Yang perlu anda lakukan hanyalah menyambungkan monitor, dan PowerPoint secara automatik menyediakan paparan Penyampai untuk anda.

Lihat nota dalam paparan Penyampai

Menggunakan Presenter View di PowerPoint membolehkan anda melihat persembahan dengan nota pembesar suara di satu komputer, sementara penonton melihat nota pada monitor kedua!

Lancarkan PowerPoint. Cari tab Paparan Slaid . Apabila dijumpai, klik dan pilih Dari Permulaan yang kelihatan di bawah kumpulan Mula Tayangan Slaid .

Pembentangan powerpoint

Sekiranya anda bekerja dengan PowerPoint pada satu monitor dan masih mahu memaparkan paparan Penyampai, pergi ke paparan Paparan Slaid , pada bar kawalan di kiri bawah, pilih menu 3 titik dan pilih pilihan ' Tunjukkan pandangan Penyampai ' di PowerPoint.

Apabila komputer anda disambungkan ke projektor, dan anda memulakan persembahan slaid, butang ini memulakan persembahan slaid, bermula dari slaid pertama dalam persembahan.

Sekarang, untuk beralih ke slaid sebelumnya atau seterusnya, pilih Sebelumnya atau Seterusnya.

Sekiranya anda ingin melihat semua slaid yang terdapat dalam persembahan anda, pilih Lihat semua slaid.

Apabila anda memilih pilihan ini, anda akan melihat lakaran kecil semua slaid dalam pembentangan anda. Ini menjadikannya lebih mudah untuk beralih ke slaid yang dikehendaki dalam rancangan).

Selepas itu, anda dapat melihat perincian slaid, pilih Zum ke dalam slaid, jika perlu dan fokus pada bahagian yang anda mahu lihat.

Untuk menyembunyikan atau menyembunyikan slaid semasa dalam persembahan anda, pilih Tayangan slaid hitam atau hitam seperti yang ditunjukkan dalam tangkapan skrin di bawah.

Bukan itu sahaja. PowerPoint membolehkan anda menggunakan Telefon Pintar anda sebagai alat kawalan jauh untuk menjalankan pembentangan dan melihat nota pembesar suara anda. Ini adalah bagaimana persembahan PowerPoint anda muncul dalam Paparan Penyampai.

Sekiranya anda ingin mematikan paparan Penyampai semasa anda menunjukkan persembahan anda kepada orang lain, arahkan kursor tetikus ke tab Paparan Slaid pada pita, kosongkan kotak centang yang bertanda ' Gunakan paparan Penyampai '.

Semoga petua ini berguna.