Tanpa Audio atau Suara semasa bermain permainan di Xbox One

Oleh kerana Xbox One adalah sistem permainan video, maka semestinya sangat jelas bahawa output suara penting bagi pemain untuk mendapatkan pengalaman yang tepat. Itulah sebabnya masalah besar apabila konsol Xbox One gagal memberikan suara kerana tidak sesuai. Persoalan besar sekarang ialah adakah masalah bunyi dapat diselesaikan atau tidak. Jawapan untuk soalan itu adalah, ya, ia dapat diperbaiki dengan beberapa minit masa anda. Ingatlah bahawa apa yang akan kita bicarakan tidak dapat menyelesaikan masalah bunyi jika perkakasannya rosak.

Tanpa Audio atau Suara semasa bermain permainan di Xbox One

Audio Xbox One tidak berfungsi

Berikut adalah beberapa perkara yang perlu anda perhatikan jika tidak ada Audio atau Suara semasa bermain permainan di Xbox One:

  1. Periksa Kelantangan, dll
  2. Periksa sambungan TV dan HDMI anda
  3. Selesaikan masalah audio dengan aplikasi dan permainan
  4. Selesaikan masalah dengan penerima audio-video

1] Penyelesaian asas

Periksa sama ada kelantangan pada televisyen atau monitor anda tidak disenyapkan atau diturunkan ke level yang terlalu rendah untuk didengar. Tambahan pula, jika anda menggunakan pembesar suara luaran, periksa apakah ia disambungkan dengan betul, dan pastikan ia dihidupkan.

2] Periksa sambungan TV dan HDMI anda

Perkara pertama yang perlu dilakukan dalam keadaan ini ialah membuka panduan. Lakukan ini dengan menekan butang Xbox pada pengawal. Pilih pilihan, Sistem> Tetapan> Paparan & suara> Hasil video. Langkah seterusnya, adalah memilih kesetiaan Video & scan luar , kemudian cari butang HDMI dan klik padanya.

3] Selesaikan masalah audio dengan aplikasi dan permainan

OK, jadi semuanya berfungsi dengan baik berkaitan audio, kecuali aplikasi dan permainan ketika sembang suara aktif. Pilihan terbaik yang perlu diambil ialah menyesuaikan pengadun Sembang. Kami melakukannya dengan menekan butang Xbox pada pengawal, kemudian arahkan ke Sistem> Tetapan> Paparan & suara.

Selepas itu, pengguna sekarang harus memilih Volume> Chat mixer, kemudian memilih dari salah satu pilihan yang ada.

4] Menyelesaikan masalah bunyi dengan penerima audio-video

Sebilangan daripada kita cenderung menyambungkan Xbox One melalui penerima audio yang dihubungkan terus ke monitor televisyen atau komputer. Kadang-kadang alat seperti itu mungkin mempunyai masalah dengan mengeluarkan suara, jadi untuk memperbaiki keadaan lagi, pengguna perlu melakukan beberapa perkara.

Inilah masalahnya, pengguna mesti menghidupkan setiap peranti mengikut urutan tertentu yang disenaraikan di bawah sebelum bergerak ke hadapan.

  • Televisyen
  • Penerima audio-video
  • Konsol Xbox One

Teruskan, sudah tiba masanya untuk menekan butang "Input" di televisyen anda atau alat kawalan jauh yang digabungkan. Ideanya adalah untuk mengalihkan penerima dari konsol dan ke salah satu port HDMI. Setelah melakukan perkara seperti itu, mulakan semula penerima audio, kemudian tetapkan sambungan televisyen ke HDMI.

Akhirnya, ambil pengawal Xbox One dan klik butang Xbox. Pilih Sistem> Tetapan> Paparan & suara> Output video, kemudian Kesetiaan video & saringan luar, dan akhirnya, pilih HDMI dari pilihan yang ada.

Sekarang, setelah menyelesaikan langkah-langkah ini, pengguna sekarang harus menguji untuk melihat apakah audio diterima melalui pembesar suara yang digunakan. Sekiranya tidak, kemungkinan masalahnya ada kaitannya dengan perkakasan Xbox One, dan itu mungkin bermaksud membaikinya atau membeli yang baru sepenuhnya.

Mari harap petua kami cukup baik kerana Xbox One tidak murah, terutamanya jika anda berasal dari model X.

Tanpa Audio atau Suara semasa bermain permainan di Xbox One