Semak dan Muat turun SpywareBlaster

SpywareBlaster adalah perisian popular yang melindungi komputer Windows anda daripada perisian hasad, program yang tidak diingini dan laman web yang berniat jahat dan disenarai hitam. Setakat ini bagus. Tetapi jika anda mengharapkan apa-apa lagi, anda pasti akan kecewa kerana senarai hitam harus dilakukan secara manual dengan mengemas kini program, setiap minggu atau bulanan. Program ini memberi tumpuan kepada pencegahan dan perlindungan - dan bukan penghapusan. Baca di bawah ulasan penuh versi percuma SpywareBlaster untuk maklumat lanjut.

Kajian Blaster perisian intip

Kajian Blaster perisian intip

Terdapat dua pilihan semasa anda ingin memuat turun perisian Spyware Blaster - anda boleh mendapatkan perisian percuma yang terhad atau anda boleh mendapatkan versi penuh program melalui TrialPay. Ramai di antara anda mungkin sudah tahu mengenai TrialPay. Ini adalah perkhidmatan yang membolehkan anda membeli item pilihan anda sehingga anda membayar secara tidak langsung untuk perisian tersebut. Tawaran TrialPay untuk Spyware Blaster tersedia hanya di negara-negara terpilih sahaja.

Versi perisian yang berbayar mempunyai pilihan untuk mengemas kini secara automatik. Maksudnya, Spyware Blaster akan berjalan secara automatik secara berkala untuk mengemas kini pangkalan data yang mengandungi perisian intip dan senarai hitam. Versi percuma tidak mempunyai ciri kemas kini automatik - belum lagi kekurangan sokongan pelanggan. Masalah dengan versi percuma ialah anda harus menjalankan dan mengemas kini program seminggu sekali atau sebulan sekali untuk mengemas kini pangkalan data. Pangkalan data dikemas kini secara automatik semasa anda menjalankan program. Hampir tidak memerlukan masa.

Walaupun program ini baik dan menjalankan tugasnya, kekecewaan utama adalah perlunya menjalankannya secara manual, untuk mengemas kini definisinya. Anda mungkin lupa untuk menjalankannya, kerana anda sering sibuk dengan terlalu banyak kerja. Saya lebih suka mengesyorkan sesuatu yang berjalan bersama dengan perisian antivirus untuk memeriksa dan mencegah perisian hasad dan bukannya sesuatu yang harus dijalankan secara manual setiap kali anda memikirkan perisian hasad.

Pemasangan Spyware Blaster

Pemasangan lebih mudah dari yang dijangkakan. Tidak ada crapware sehingga anda dapat meneruskannya tanpa harus melalui labirin layar yang bermaksud memasang program yang tidak anda inginkan.

Mengendalikan SpywareBlaster

Tidak banyak yang boleh ditulis mengenainya di sini. Apabila anda memasang dan menjalankannya untuk pertama kalinya, ini menunjukkan semua perlindungan dilumpuhkan. Ia tidak akan menghidupkan perlindungan secara automatik. Anda harus mengklik " Hidupkan Perlindungan " sehingga program tersebut menambahkan perincian malware dan laman web jahat atau buruk ke senarai laman web senarai hitam komputer anda. Ia melakukannya dengan menambahkan senarai laman web ke Pilihan Internet, laman web Terhad.

Setelah selesai, anda tidak perlu melakukan apa-apa lagi kecuali menutup tetingkap program. Apabila ditutup, program ini berakhir dan tidak ada proses yang berkaitan yang dijalankan di Task Manager. Maksudnya, perlindungannya terbatas untuk memuat turun dan menambahkan laman web yang disenarai hitam ke pangkalan data penyemak imbas laman web yang disenarai hitam. Anda sekali lagi dapat menjalankan program setelah beberapa hari untuk mengemas kini pangkalan data.

Kelebihan utama yang dapat saya lihat ialah program ini tidak terdapat dalam memori sehingga menjimatkan sumber komputer. Anda boleh menambahkan program ke senarai program permulaan atau mengaturnya di Windows Task Scheduler sehingga dijalankan pada selang waktu tertentu. Tetapi itu memerlukan pengetahuan lanjutan mengenai Windows. Saya rasa tidak perlu dibayar hanya untuk mendapatkan pilihan kemas kini automatik. Versi perisian percuma mesti cukup baik untuk kebanyakan orang.

Anda boleh memuat turunnya dari halaman utama . Program ini menyokong penyemak imbas arus perdana seperti Internet Explorer, Google Chrome, Firefox, Opera, dan lain-lain, - juga pada Windows 10.

Ada pengguna SpywareBlaster di sini? Ingin mendengar pandangan anda mengenainya.

Lihat juga SUPERAntiSpyware dan Spyware Terminator.