Apa itu nvxdsync? Betulkan Ralat Aplikasi nvxdsync.exe

Anda mungkin telah melihat proses nvxdsync.exe di Task Manager anda dan tertanya-tanya apa itu. Nah, nvxdsync.exe adalah fail yang boleh dilaksanakan, yang merupakan sebahagian daripada Komponen Pemandu Pengalaman Pengguna NVIDIA . Fungsi asasnya adalah untuk mengurus dan membantu membuat Grafik 3D.

Apa itu nvxdsync

nvxdsync

Fail nvxdsync.exe boleh didapati di folder C: \ Program Files \ NVIDIA Corporation \ Display . Sekiranya ia terletak di folder ini, maka ini adalah proses NVIDIA yang sah. Sekiranya tidak, maka ia boleh menjadi perisian hasad.

Ia mempunyai ukuran 1169 KB pada Windows 8.1 saya dan dilihat memakan memori 3.8 MB. Program ini kadang-kadang diketahui menggunakan sejumlah besar memori. Sekiranya anda menghadapi masalah ini, menghentikan proses ini tidak akan merosakkan sistem anda, tetapi diperlukan untuk berfungsi dengan betul kad Grafik / 3D. Anda mungkin menghadapi kesukaran semasa bermain permainan 3D atau menggunakan proses 3D.

Nvvsvc.exe adalah Perkhidmatan Pemandu Paparan NVIDIA. Proses ini memberikan sokongan peringkat desktop kepada pemacu NVIDIA Display. Sekiranya anda ingin mematikan perkhidmatan ini, anda harus Menjalankan services.msc untuk membuka Pengurus Perkhidmatan, klik dua kali pada Perkhidmatan Pemandu Paparan NVIDIA dan tetapkan status permulaannya ke Lumpuhkan. Melumpuhkan Perkhidmatan Pemandu Paparan NVIDIA, akan menghentikan kedua-duanya, iaitu. nvxdsync.exe dan proses berkaitan nvvsvc.exe daripada berjalan, dan juga menghentikan Panel Kawalan NVIDIA daripada muncul di menu konteks desktop.

Ralat Aplikasi nvxdsync.exe

Kesalahan aplikasi Nvxdsync.exe mungkin berlaku jika, semasa pelaksanaan fail 3D, pertemuan Windows tertinggal ketika membuat bingkai. Cuba kosongkan sumber komputer anda, seperti mungkin menukar tema Windows ke Basic.

Banyak laman web mencadangkan menggunakan Registry Cleaner untuk memperbaikinya. Tidak! Menggunakannya tidak akan membantu anda menyelesaikan Ralat Aplikasi nvxdsync.

Saya telah menerima ralat ini. Mengklik OK / Menamatkan proses / Permulaan semula komputer yang mudah akan membantutkannya.

Sekiranya anda terus menerima ralat nvxdsync.exe seperti itu, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk memasang semula pemacu NVIDIA ini.

Ralat aplikasi nvxdsync.exe

Harap ini memberi sedikit penerangan kepada prosesnya.

Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai proses, fail, jenis fail atau format fail lain di Windows? Lihat pautan ini:

Fail Windows.edb | Fail Thumbs.db | Fail DLL dan OCX | Fail NFO dan DIZ | Swapfile.sys, Hiberfil.sys & Pagefile.sys | TrustedInstaller.exe | Fail index.dat | Fail desktop.ini | S vchost.exe | RuntimeBroker.exe | StorDiag.exe | Shellexperiencehost.exe.

Ralat penggunaan nvxdsync.exe