Betulkan Ralat 1310, Ralat menulis ke fail pada sistem Windows

Terdapat ralat untuk sistem operasi Windows yang dicetuskan ketika pengguna berusaha memasang program pada Windows. Ini adalah Ralat 1310, Ralat menulis ke fail:, Sahkan bahawa anda mempunyai akses ke direktori itu. Kesalahan ini boleh dipanggil dengan perisian yang berdiri sendiri seperti PowerPoint, Word, Excel, Adobe Photoshop, AutoCAD, dan lain-lain sedang dipasang pada sistem Windows 10/8/7.

Betulkan Ralat 1310 Ralat Menulis ke Fail pada sistem Windows

Punca ralat ini adalah kenyataan bahawa fail atau lokasi yang diperlukan sudah digunakan oleh beberapa perisian lain. Ini bermaksud bahawa Windows mendapati bahawa pengguna sedang berusaha menimpa perisian yang sudah dipasang. Ini juga dapat terjadi jika pemasang program tidak memiliki akses untuk menulis ke direktori tersebut.

Ralat 1310, Ralat menulis ke fail

Untuk membetulkan Ralat 1310 pada Windows 10, anda boleh melakukan kemungkinan perbaikan berikut-

  • Pasang semula program di Clean Boot State.
  • Batalkan pendaftaran dan daftarkan semula Modul Pemasang Windows.
  • Kawal sepenuhnya lokasi.

1] Pasang semula program

Saya cadangkan anda membersihkan fail Sementara anda, hidupkan semula komputer anda di Clean Boot State untuk mengelakkan konflik pihak ketiga, log masuk sebagai Pentadbir dan lihat apakah anda boleh memasang program ini.

2] Batalkan pendaftaran dan daftarkan semula modul Windows Installer

Tekan kombinasi butang WINKEY + R untuk membuka kotak dialog Jalankan. Sekarang, ketik perkara berikut untuk membatalkan pendaftaran Modul Pemasang Windows-

msiexec / nyahdaftar

Sekarang ketik berikut untuk mendaftarkan semula modul Windows Installer-

msiexec / regserver

Nyalakan semula komputer anda dan periksa apakah itu menyelesaikan masalah anda.

3] Mengendalikan sepenuhnya lokasi

Sebilangan pengguna juga mengaku mendapat hak kepemilikan folder tertentu, dan itu memperbaikinya. Jadi, untuk memperbaikinya, ambil hak milik folder tempat anda merancang untuk memasang aplikasi. Anda juga dapat menggunakan Permissions Time Machine untuk mengubah izin Folder untuk folder tempat anda merancang untuk memasang aplikasi. Walau bagaimanapun, kita harus menunjukkan bahawa ini tidak baik dari sudut keselamatan, dan oleh itu anda harus mengembalikan perubahan yang anda buat setelah anda memasang program.

Pembetulan mana yang sesuai untuk anda?