Titik putus telah dicapai, Ralat 0x80000003

Windows 10 adalah sistem operasi yang besar. Dengan bug, saya bermaksud bahawa ia adalah sistem operasi yang kaya dengan beberapa komponen kecil yang disatukan. Ini menimbulkan kemungkinan besar pelbagai jenis kesalahan yang mungkin dihadapi oleh pengguna. Salah satu kesalahan tersebut ialah Ralat 0x80000003 yang dapat dihadapi oleh pengguna semasa mereka melaksanakan sebarang fail rawak. Tetapi satu perkara adalah jelas bahawa fail ini akan menjadi fail yang boleh dilaksanakan dan yang lain adalah jelas bahawa ralat ini disebabkan oleh beberapa fail Registry yang bertentangan dengan pelaksanaan atau dan pemandu hilang atau tidak sesuai dengan perkakasan untuk menjalankan program.

Pengecualian Breakpoint, Breakpoint telah dicapai, (0x80000003) berlaku dalam aplikasi.

Mesej STATUS Eksekutif Windows ini adalah amaran. Sekiranya diberi pilihan, anda perlu memilih salah satu pilihan dari kotak mesej. Sekiranya anda menjalankan aplikasi di lingkungan pengguna akhir, dan bukannya di lingkungan pengembangan, anda perlu menghubungi pembekal aplikasi yang sedang berjalan mengenai mesej ini, kerana ini tidak seharusnya berlaku ketika program yang sudah selesai dijalankan.

Walaupun begitu, ada beberapa perkara yang boleh anda cuba dan lihat apakah ia dapat membantu anda menyelesaikan masalah tersebut.

Titik putus telah dicapai, Ralat 0x80000003

  1. Jalankan chkdsk / r
  2. Jalankan Pemeriksa Fail Sistem pada masa Boot
  3. Jalankan fail itu di Clean Boot State
  4. Kesalahan seperti itu juga dapat menunjukkan kebocoran memori.
  5. Anda mungkin perlu menghubungi pembangun perisian tersebut dan bertanya kepada mereka apa maksud ralat ini.

Pertama sekali, kami mengesyorkan anda membuat titik Pemulihan Sistem. Kerana kami akan bermain dengan fail pendaftaran dan mengubah beberapa tetapan Windows yang sangat kritikal. Setelah melakukan ini, kami akan meneruskan usaha memperbaiki ralat 0x80000003.

1] Jalankan CHKDSK

Mungkin anda perlu menjalankan CHKDSK supaya ia dapat memperbaiki dan memulihkan segmen yang rosak pada pemacu. Dalam CMD yang tinggi jalankan perintah chkdsk / r .

2] Jalankan SFC / SCANNOW

Jalankan Pemeriksa Fail Sistem di luar talian. Ini akan membaiki fail Windows yang rosak atau rosak. Anda perlu menjalankan perintah ini dari CMD yang tinggi, iaitu command prompt yang dilancarkan dengan hak pentadbir.

3] Boot Windows 10 dalam keadaan but bersih

Boot dalam Clean Boot State dan cuba jalankan fail yang sama. Ini akan membantu sekiranya ada proses yang menghalang penghapusan.

4] Buat imbasan untuk memeriksa Memory Leaks

Menggunakan Alat Diagnostik Memori cukup mudah. Simpan semua kerja penting anda. Kemudian, tekan WINKEY + R untuk membuka tetingkap Run. Sekarang, ketik perintah mdsched.exe di tetingkap Run. Nyalakan semula komputer anda.

Selepas but semula, lakukan imbasan asas atau cari pilihan ' Lanjutan ' seperti ' Campuran ujian ' atau ' Kira lulus '. Tekan F10 untuk memulakan ujian.

Semoga ujian melontarkan sesuatu yang bermanfaat.

Anda juga boleh mencuba mencari & memperbaiki Memory Leaks secara manual.

5] Hubungi Pembangun

Sekiranya tidak ada yang dinyatakan di atas yang sesuai untuk anda, maka anda boleh cuba menghubungi pembangun perisian yang menyebabkan kesalahan ini.

Anda boleh mencari di Internet untuk saluran sokongan rasmi mereka dan membincangkan kesalahan ini di sana.

Semua yang terbaik!