5 Aplikasi Podcast percuma terbaik untuk Windows 10

Sekiranya anda gemar mendengar Podcast , Windows 10 mempunyai sebilangan kecil tetapi beberapa aplikasi yang mengagumkan yang dapat memberi anda pengalaman yang baik. Anda akan dapat melanggan, memuat turunnya di luar talian, dan dengan perisian seperti iTunes, pergi merentas peranti lebih baik!

Aplikasi Podcast Percuma untuk Windows 10

Podcast adalah fail audio yang disediakan di web yang dibuat untuk mendengar. Ini boleh menjadi perbincangan atau perbincangan yang dapat dimuat oleh pengguna ke peranti dan mendengarnya. Sekiranya anda mencari aplikasi yang membantu anda mendengar Podcast, lihat senarai ini.

1] Grover Pro

Ini adalah aplikasi terbaik untuk Podcast pada Windows 10. Bersih dan ringkas, pastikan anda menikmati podcast anda tanpa memasukkan banyak UI ke UI.

Berikut adalah senarai ciri:
  • Strim podcast audio terus dari aplikasi
  • Cari dan langgan podcast menggunakan kotak carian.
  • Pilihan untuk membuang podcast yang sudah didengar secara automatik
  • Pilihan untuk menunjukkan pemberitahuan sistem apabila terdapat podcast baru
  • Pilihan untuk memuat turun podcast baru secara automatik
  • Susun semula katalog podcast (Seret / Lepas)
  • Tema Cahaya dan Gelap.

Jika anda menggunakan iTunes di Windows 10, ia juga dapat menggunakan pangkalan data iTunes. Ia juga mempunyai integrasi dengan OneDrive. Aplikasi ini berharga $ 2.99 dan boleh didapati di sini.

2] AudioCloud

Sekiranya sebahagian besar podcast anda dihoskan di SoundCloud, aplikasi AudioCloud adalah yang sepatutnya anda gunakan. Ia menyokong ciri-ciri seperti main balik, kawalan kelajuan main balik, pemasa tidur, pengurusan senarai main drag-and-drop, arahan suara Cortana, dan integrasi Live Tile.

Aplikasi Podcast untuk Windows 10

Yang mengatakan, terdapat dua batasan kerana had Sound Cloud API.

 • Tidak semua trek tersedia untuk didengarkan kerana sekatan aplikasi pihak ketiga.
 • Aplikasi ini menghormati kebijakan tanpa cache dan tanpa memuat turun mengikut Syarat Penggunaan API SoundCloud.

Muat turun dari Kedai Microsoft.

3] VLC untuk Windows 10

Ini adalah salah satu pemain media yang penuh dengan kejutan. Anda tidak hanya dapat menggunakannya untuk Video, dan Audio, tetapi juga untuk Podcast yang disambungkan ke dalam pemain.

 • Buka Pemain Media VLC> Klik menu Lihat> Pilih Senarai Main> Internet> Podcast
 • Di sini anda boleh mengklik butang + dan anda boleh melanggan podcast dengan menyalin-menyisipkan URL-nya ke tetingkap.

Ini cukup baik untuk menstrim podcast dalam talian tetapi mungkin tidak sesuai sebagai satu-satunya aplikasi podcast untuk anda. Salah satu sebab utama adalah bahawa ia tidak menemui episod baru untuk dicari, dan kedua, tidak ada cara untuk menyembunyikan episod untuk mendengar luar talian.

4] Didengar dari Amazon

Terdengar adalah dari syarikat Amazon. Walaupun diketahui Mendengarkan ebook, ia menawarkan ciri yang disebut sebagai Saluran. Ia menawarkan banyak podcast yang boleh anda ikuti, langganan, dan dengarkan walaupun dalam mod luar talian. Walaupun begitu, anda memerlukan langganan Amazon Prime untuk menggunakannya.

Muat turun Buku Audio untuk didengar di sini.

5] iTunes untuk Windows

Sekiranya anda memegang peranti Apple, gemar mendengar podcast semasa dalam perjalanan, dan ingin mempunyai perkara yang sama di sini. iTunes masuk akal untuk anda. Tersedia untuk Windows.

Anda boleh memuat turun episod podcast individu, melanggan episod baru, dan boleh memuat turun secara automatik untuk anda apabila tersedia. Semasa di iTunes Store, klik pada item menu Podcast, dan kemudian sama ada melihat kategori atau mencari. Sebaik sahaja anda menemui podcast, anda boleh mendengar atau melanggan atau mendapatkan satu episod tertentu. Muat turun iTunes dari apple.com.

Windows 10 mempunyai sebilangan kecil aplikasi Podcast, dan pilihannya cukup terhad. Walau bagaimanapun, aplikasi seperti Grover Pro membuat banyak perbezaan. Beritahu kami yang anda gunakan.

Sekarang baca : Direktori Podcast Percuma untuk mendengar Podcast yang popular.