Betulkan PERHATIAN UNTUK MENULIS UNTUK MEMBACA HANYA MEMORY Skrin Biru

The TO WRITE cuba BACA SAHAJA MEMORY Blue Screen mempunyai kod ralat 0x000000BE . Kesalahan ini berlaku semasa anda cuba boot ke Windows. Terdapat pelbagai sebab untuk kesilapan tersebut. Sebahagian daripadanya adalah kesalahan pada pemacu peranti, beberapa masalah perkakasan atau kesalahan dalam BIOS komputer. Untuk menyelesaikan masalah ini, terdapat pelbagai langkah yang boleh anda laksanakan. Tetapi masalah utama terletak pada boot ke Windows kerana kesalahan mungkin berlaku sebaik sahaja anda boot ke Windows.

ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY

DIPERHATIKAN MENULIS UNTUK MEMBACA HANYA MEMORI

Pemeriksaan pepijat ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY mempunyai nilai 0x000000BE. Ini dikeluarkan jika pemandu cuba menulis ke segmen memori yang hanya boleh dibaca. Sekiranya pemandu yang bertanggungjawab atas kesalahan itu dapat dikenal pasti, namanya dicetak pada skrin biru dan disimpan dalam memori di lokasi (PUNICODE_STRING) KiBugCheckDriver.

Kesalahan ini biasanya disebabkan oleh fail berikut - iusb3hub.sys, ntkrnlpa exe atau vhdmp.sys, ntoskrnl.exe, ntfs.sys, dxgkrnl.sys, tcpip.sys, atikmdag.sys, win32k.sys. Oleh itu, jika anda dapat mengenal pasti fail pemacu yang menyebabkan Ralat Berhenti ini, mengemas kini atau memutar balik boleh membantu.

Potensi pembaikan berikut akan dilakukan untuk memperbaiki ralat ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY pada Windows 10:

  1. Kemas kini, Rollback atau Lumpuhkan Pemacu.
  2. Jalankan Diagnostik Memori.
  3. Kemas kini BIOS.
  4. Lumpuhkan Pilihan Memori BIOS.
  5. Jalankan Penyelesai Masalah Skrin Biru.

Saya mencadangkan agar anda boot Windows 10 dalam Safe Mode dan kemudian melaksanakan cadangan kami, jika boleh.

1] Kemas kini, Rollback atau Lumpuhkan Pemacu dan Windows 10

Ketidaksesuaian antara OS Windows dan Pemacu Peranti juga boleh menimbulkan masalah seperti ini. Oleh itu, anda boleh mencuba Kemas kini atau Putar balik pemacu konflik.

Khususnya, anda juga boleh mencuba mengemas kini atau menyahpasang / memasang semula Pemacu Grafik anda dan melihat apakah ia membantu.

2] Jalankan Diagnostik Memori

Jalankan Memory Check di komputer anda. Mulakan dengan menekan kombinasi butang WINKEY + R untuk melancarkan utiliti Run . Kemudian taip, mdsched.exe dan tekan Enter . Ia akan melancarkan Windows Diagnostic Memory Tool dan akan memberikan dua pilihan-

 1. Mulakan semula sekarang dan periksa masalah (Disyorkan)
 2. Periksa masalah pada masa saya memulakan komputer

Sekarang, mengikut pilihan yang anda pilih, komputer akan dimulakan semula dan memeriksa masalah berdasarkan memori. Sekiranya anda mendapat masalah di sana, ia akan menyelesaikannya secara automatik jika tidak ada masalah yang dikesan, ini mungkin bukan penyebabnya.

3] Kemas kini BIOS

Firmware BIOS yang salah konfigurasi atau tidak sesuai juga mungkin menjadi penyebab berlakunya ralat ini. Oleh itu, untuk memperbaikinya, anda perlu Mengemas kini BIOS dan melihat apakah itu membantu. Sekarang, ini bukan sesuatu yang boleh dilakukan semua - jadi anda mungkin perlu meminta pertolongan dari seorang pakar.

4] Lumpuhkan Pilihan Memori BIOS

Untuk melakukan ini, anda perlu memasukkan BIOS sistem anda, buka halaman Lanjutan, dan anda akan melihat pilihan di sana. Semasa berada di BIOS, anda perlu menggunakan anak panah dan butang Enter untuk memilih pilihan anda.

Sekiranya anda tidak dapat menemuinya, cari arahan khusus dari OEM anda atau sekiranya anda mempunyai komputer yang dibina khas, cari arahan dari pembuat papan induk anda.

5] Jalankan Penyelesai Masalah Skrin Biru

Anda juga boleh menjalankan Penyelesai Masalah Skrin Biru. Penyelesai Masalah terbina dalam mudah dijalankan dan memperbaiki BSOD secara automatik. Penyelesai Masalah Blue Screen dalam talian dari Microsoft adalah wizard yang bertujuan untuk membantu pengguna baru memperbaiki Kesalahan Berhenti mereka. Ia menawarkan pautan berguna sepanjang perjalanan.

Beritahu kami bagaimana keadaannya.

Original text


ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY