Word Tidak Dapat Membuat Fail Kerja. Periksa Ralat Pembolehubah Persekitaran Temp

Dengan banyak ciri, Word adalah salah satu komponen Office yang paling banyak digunakan untuk saya. Hari ini, saya cuba menggunakan SharePoint sebagai alat kolaborasi bersama dengan Microsoft Word , supaya saya dapat berhubung dengan pasukan saya, tetapi Word tidak membiarkan saya melakukannya. Saya dipaksa oleh Word untuk menggunakan dokumen tempatan saya di dalamnya, seperti yang ditunjukkan oleh permintaan ralat ini yang saya terima.

perkataan tidak dapat membuat fail kerja

Word Tidak Dapat Membuat Fail Kerja, Periksa Pembolehubah Persekitaran Temp

Seperti yang anda lihat dalam gambar, tidak ada yang dapat membantu saya menyelesaikan masalah ini kecuali mesej ralat itu sendiri. Saya mencuba Sokongan Microsoft, tetapi penyelesaiannya tidak berjaya - saya rasa ia adalah untuk edisi Word sebelumnya . Kemudian saya sampai pada kesimpulan bahawa ini disebabkan oleh entri pendaftaran yang salah. Oleh itu, akhirnya, saya mendapat dua pembaikan untuk menyelesaikan masalah ini dan ingin berkongsi dengan anda semua.

1] Daftar semula fail Word

Untuk mengatasi masalah ini, tekan sederhana kombinasi Windows Key + R untuk memunculkan dialog Run. Ketik berikut dan tekan Enter:

winword.exe / r

Word-Could-Not-Create-Work-File-Check-The-Temp-Environment-Variable-1

Dalam perintah di atas, bahagian / r memaksa pendaftaran semula Word dalam konfigurasi Registry Windows dan dengan demikian akhirnya menyelesaikan masalah. Sekiranya penyelesaian ini tidak berjaya, anda boleh mencuba alternatif:

2] Perbaiki Registry

1. Tekan kombinasi Windows Key + R , ketik letakkan Regedt32.exe dalam kotak dialog Run dan tekan Enter untuk membuka Registry Editor .

2. Navigasi ke lokasi berikut:

HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Folder Shell Pengguna

perkataan tidak dapat membuat fail kerja

3. Di panel kanan lokasi ini, cari rentetan bernama AppData dan perhatikan data Nilai dengan teliti . The data Nilai untuk rentetan ini, jika ia telah berubah, ia sudah cukup mampu untuk menjana isu-isu mengenai variabel persekitaran. Oleh itu, pulihkan data Nilai lalai ke ini:

% PENGGUNA% \ AppData \ Perayauan

Word-Could-Not-Create-Work-File-Check-The-Temp-Environment-Variable-3

Klik OK setelah memasukkan data Nilai . Anda sekarang boleh menutup Registry Editor dan but semula mesin. Selepas reboot, mulailah menggunakan Word sekali lagi, dan anda melihat bahawa masalahnya sudah selesai.

Semoga ini dapat membantu!

CATATAN: Baca juga komen bella di bawah.