Bilakah naruto menjadi chunin?

Naruto tidak pernah menjadi Chunin atau Jonin mengikut pangkat. Dia gagal menerima gelaran itu walaupun selepas peperiksaan Chunin yang kedua. Kakashi, Hokage ke-6, memberikan Naruto pangkat Jonin.

Adakah Naruto Genin dalam Boruto?

Naruto Uzumaki ialah Hokage Kampung Konoha dalam siri sekuel Boruto, tetapi walaupun kedudukannya yang tinggi, hero secara teknikalnya masih Genin. Dia mungkin telah mencapai matlamatnya untuk menjadi Hokage, tetapi Naruto secara teknikal masih berada di kedudukan sebagai Genin dalam siri sekuel Boruto.

Apakah episod yang Naruto ambil chunin?

Naruto Shippuden: Musim 17 Episod 395 – Peperiksaan Chunin Bermula! Episod 395 Peperiksaan Chunin Bermula!

Adakah Naruto dan Sasuke menjadi chunin?

Tidak. Dia dan Naruto masih secara rasmi Genin. Shikamaru adalah satu-satunya yang menjadi Chunin semasa Peperiksaan; Konoha 11 yang lain mengambil semula peperiksaan dalam masa antara Bahagian 1 dan 2.

Adakah Naruto menjadi Jounin?

"Naruto tidak menjadi jounin. Dia menjadi Hokage sebagai genin," jelas artis itu. Kishimoto malah berkata Sasuke tidak pernah menaikkan pangkat ninjanya selepas dia melepaskan status penyangaknya. "Sasuke juga bukan jounin atau chuunin, sebaliknya, sejak dia meninggalkan kampung itu. , dia adalah nukenin.

Naruto vs Konohamaru dalam Peperiksaan Chunin - Selepas mengalahkan Pain

Siapa abang Naruto?

Itachi Uchiha (Bahasa Jepun: うちは イタチ, Hepburn: Uchiha Itachi) ialah watak fiksyen dalam siri manga dan anime Naruto yang dicipta oleh Masashi Kishimoto.

Siapa Hokage yang paling muda?

9 Kakashi Hatake

Menjelang akhir perang, dia berumur 31 tahun dan dia menjadi Hokage dalam tempoh setahun selepas tamat perang. Pada usia 31, atau 32, Kakashi adalah salah seorang yang paling muda menerima gelaran Kage dalam siri ini.

Siapa Hokage ke-8?

Pada masa ini, kerusi Hokage tidak lain adalah milik Naruto Uzumaki, yang juga orang ketujuh menuntut gelaran ini. Naruto mungkin yang paling kuat, namun, dia tidak akan menjadi Hokage selama-lamanya. Orang lain perlu meningkatkan dan mengambil alih sebagai Hokage ke-8 pada satu ketika.

Adakah Sakura lebih kuat daripada Hinata?

Hinata lebih kuat daripada Sakura. Hinata lebih maju dalam lebih banyak bidang pertempuran, manakala Sakura mempamerkan kuasanya hanya apabila melibatkan kekerasan. Hinata mempunyai kuasa yang sangat pelbagai termasuk Ninjutsu, Taijutsu, Genjutsu, dan Transformasi.

Adakah Sasuke lebih kuat daripada Naruto?

Sepanjang sebahagian besar bahagian pertama siri ini, Naruto sentiasa lebih lemah daripada Sasuke, tetapi kelemahan itu perlahan-lahan berubah di seluruh arkanya. ... Namun, menjelang akhir pertempuran klimaks, Sasuke mengaku kalah. Pengakuan itu membuktikannya Naruto lebih kuat daripada Sasuke.

Adakah Naruto masih seorang chunin?

Naruto tidak pernah menjadi Chunin atau Jonin mengikut pangkat. Dia gagal menerima gelaran itu walaupun selepas peperiksaan Chunin yang kedua. Kakashi, Hokage ke-6, memberikan Naruto pangkat Jonin. ... Dia menjadi Hokage ke-7 semasa masih menjadi Genin.

Berapakah umur Naruto?

Naruto Uzumaki dilahirkan pada 10 Oktober. Dalam sebahagian daripada rancangan itu, dia berumur antara 12 dan 13 tahun, manakala dalam bahagian dua, dia berumur 15 hingga 17 tahun. Mengenai ketinggian, dia adalah kira-kira 146 sentimeter (4'9") pada bahagian satu, dan berkembang kepada kira-kira 166 sentimeter (5'6") dalam bahagian dua.

Adakah Sasuke masih Genin?

Sama seperti Naruto, Sasuke Uchiha tidak pernah mendapat pukulan lagi pada Peperiksaan Chunin dan dengan itu tidak pernah melepasi pangkat. Walaupun dia lebih kuat daripada mana-mana Kage, tidak termasuk Naruto, Sasuke masih Genin. Kemahirannya sahaja meletakkannya di atas pangkat Jonin.

Mengapa Naruto sangat lemah dalam Boruto?

Terdapat dua sebab utama dalam cerita untuk kekurangan kekuatan relatif Naruto dalam siri sekuel Boruto. ... Matlamat Naruto sebagai Hokage adalah untuk melindungi kampung, dan ini melibatkan lebih daripada sekadar mempelajari langkah baharu. Kedua, dunia ninja kini berada dalam era keamanan, yang telah menjadikan kampung-kampung secara amnya semakin lemah.

Apakah pangkat tertinggi dalam Naruto?

Penerangan: Status Jounin ialah status tertinggi yang anda boleh dapatkan, sekurang-kurangnya, jika anda bukan salah seorang daripada lima Kage. Jounin adalah elit, terbaik, dan juga boleh digunakan untuk status ahli ANBU.

Adakah Sasuke seorang sannin?

Sasuke Uchiha ialah shinobi yang dikenali paling rapat dengan Naruto Uzumaki dari segi kuasa dan sama seperti dia, dia juga dikurniakan kuasa Six Paths. ... Kemahiran Sasuke ialah jauh lebih hebat daripada Sannin Legenda, seperti yang terbukti dari fakta bahawa dia boleh menandingi Dewa Narutoverse.

Siapa gadis paling kuat dalam Naruto?

15 Wanita Terkuat Dalam Naruto, Kedudukan Mengikut Kekuatan

 1. 1 Kaguya. Sebagai halangan terakhir dalam Perang Shinobi Keempat, Kaguya adalah penjahat utama dengan kedua-dua Byakugan dan Rinne Sharingan yang tidak dapat dihalang oleh mana-mana orang.
 2. 2 Sakura. ...
 3. 3 Tsunade. ...
 4. 4 Mei. ...
 5. 5 Chiyo. ...
 6. 6 Konan. ...
 7. 7 Kushina. ...
 8. 8 Karin. ...

Kenapa Sakura dibenci?

Kerana kekurangan kebolehan, Sakura adalah beban dalam misi. Dia terpaksa menjerit meminta pertolongan. Dia akan mengadu bahawa dia berasa seperti beban, tetapi anda jarang menangkap latihannya sendiri seperti Naruto dan Sasuke. Sasuke dan Naruto kedua-duanya mempunyai matlamat yang jelas untuk diri mereka sendiri, manakala Sakura tidak mempunyai apa-apa.

Siapa Hokage yang paling lemah?

Dengan mengambil kira itu, kami telah menyemak semula artikel ini untuk menjelaskan beberapa lagi yang paling kuat dan paling lemah di kalangan mereka.

 1. 1 PALING LEMAH: Yagura Karatachi (Mizukage Keempat)
 2. 2 TERKUAT: Hiruzen Sarutobi (Hokage Ketiga) ...
 3. 3 PALING LEMAH: Onoki (Tsuchikage Ketiga) ...
 4. 4 TERKUAT: Hashirama Senju (Hokage Pertama) ...

Siapa yang membunuh Tsunade?

Walaupun epik pertarungan itu, Madara berjaya melenyapkan lawannya dengan mudah, seolah-olah membunuh mereka semua, walaupun – ternyata – Tsunade terselamat. Ini adalah dua situasi apabila Tsunade seolah-olah mati, tetapi seperti yang kita dapat lihat, dia terselamat daripada kedua-duanya.

Adakah Natsumi Uzumaki sudah mati?

Dia meninggal dunia selepas kemalangan langgar lari yang malang sebelum membeli alkohol.

Siapa yang dikahwini oleh Rock Lee di Boruto?

Rock Lee kahwin dengan siapa? Satu jawapan, Azami. Azami adalah salah seorang anak perempuan Tsubaki (Ahli Majlis) dan Iyashi, dia mempunyai dua adik perempuan bernama Hibari dan En. Dia adalah cucu kepada ahli Taijutsu Chen yang mengajar Lee Taijutsu dalam beberapa waktu anime.

Adakah Gaara lebih tua daripada Naruto?

Gaara adalah 1 tahun lebih muda daripada Naruto, jadi dilahirkan pada tahun selepasnya di Tahun 66.

Berapa umur Naruto berkahwin?

Kemudian pasti, Naruto berkahwin selepas itu, katakan ia mengambil masa beberapa bulan untuk persiapan perkahwinan, dan Naruto berkahwin pada usia 20, dan Boruto dilahirkan 1 tahun kemudian pada umur Naruto 21. Kini dalam siri Boruto: Naruto Next Generation, Boruto sudah pun tamat pengajian dari akademi dan sebagai gennin.

Siapa Hokage paling kuat?

1 Naruto Uzumaki

Naruto Uzumaki, Hokage Ketujuh Perkampungan Daun Tersembunyi, tanpa ragu-ragu adalah shinobi paling berkuasa untuk memegang gelaran itu. Walaupun tahun-tahun terawalnya sebagai seorang ninja tidak mengagumkan, dia perlahan-lahan tetapi pasti membina lebih banyak kekuatan dan kemahiran melalui kemahuan dan keazaman semata-mata.