Cara memulihkan Akaun Facebook yang cacat tanpa menekankan diri anda

Akaun Facebook anda penting untuk anda, tetapi anda berada di tempat yang ketat kerana telah dilumpuhkan !? Mungkin ada masanya akaun Facebook anda dilumpuhkan atau dikunci, dan di sinilah anda akan tertanya-tanya tentang apa yang perlu dilakukan seterusnya. Kemungkinannya, akaun Facebook anda telah dilumpuhkan oleh anda atau orang lain. Sekiranya demikian, siaran ini akan menunjukkan cara memulihkan & mengaktifkan semula Akaun Facebook yang dilumpuhkan.

Pulihkan Akaun Facebook yang dilumpuhkan

Sekiranya akaun anda dinyahaktifkan oleh Facebook, anda perlu mengemukakan rayuan kepada syarikat tersebut. Perlu diingat bahawa bergantung kepada sebab penyahaktifan akaun anda, Facebook mungkin tidak akan mengaktifkannya semula. Satu-satunya pilihan adalah dengan membuat akaun baru dan melupakan yang lama.

Anda menyahaktifkan akaun Facebook anda

Sekiranya anda telah melumpuhkan akaun anda, maka langkah-langkah berikut harus cukup baik untuk menghidupkan dan menjalankannya semula.

Seperti banyak pengguna rangkaian sosial, ada kemungkinan anda bosan dengan Facebook, dan dengan demikian, anda telah membuat akaun sementara dan kemudian menyahaktifkannya. Sekarang, untuk mengembalikannya ke bentuk biasa, ini dapat dilakukan dengan mudah.

Bagi mereka yang sengaja meletakkan profil Facebook mereka untuk dihapus, pastikan anda log masuk sebelum 14 hari pertama jika anda ingin menyimpannya dari penghapusan kekal. Setelah 14 hari berlalu, maka tidak akan ada cara lain untuk mengembalikannya.

OK, jadi log masuk ke akaun Facebook anda dengan memasukkan alamat e-mel dan kata laluan anda. Sekiranya akaun anda disiapkan untuk dihapus, anda akan melihat arahan yang meminta sama ada Batal Penghapusan atau Sahkan Penghapusan .

Cukup klik pada butang Batal Penghapusan untuk menyimpan profil anda daripada penghapusan kekal. Kami memahami bahawa profil anda akan dikembalikan pada keadaan yang sama seperti sebelumnya, jadi tidak perlu ditakuti.

Akaun telah dilumpuhkan oleh Facebook

Sekiranya akaun anda telah dilumpuhkan oleh Facebook, anda akan melihat mesej khas semasa anda cuba log masuk. Facebook menyahaktifkan akaun kerana alasan berikut:

  1. Menggunakan nama palsu
  2. Menyamar sebagai seseorang
  3. Menyiarkan kandungan yang tidak mematuhi Syarat Facebook
  4. Melanjutkan tingkah laku yang tidak dibenarkan di Facebook dengan melanggar Piawaian Komuniti
  5. Menghubungi orang lain untuk gangguan, iklan, promosi, janji temu atau tingkah laku lain yang tidak dibenarkan.

Sekarang, jika anda merasa telah dihukum oleh Facebook, sudah tiba masanya untuk memeriksa apakah akaun anda terkunci. Lawati Facebook, kemudian log masuk menggunakan nama pengguna dan kata laluan anda. Dari sana, jika rangkaian sosial melumpuhkan akaun anda, maka anda akan melihat " Akaun dilumpuhkan ." Semua tidak hilang kerana pilihan ada untuk mengemukakan rayuan. Sekiranya anda fikir akaun anda telah dilumpuhkan secara tidak sengaja, anda boleh membuat rayuan di sini di Facebook.

memulihkan akaun facebook yang dilumpuhkan

Bahagian rayuan akan memerlukan salinan gambar dari ID anda, jadi pastikan ada yang sudah siap. Akhirnya, tambahkan perincian rayuan anda di bahagian "Maklumat tambahan", dan anda boleh pergi dari sana.

Duduk dan tunggu jawapan dari Facebook mengenai kemungkinan mengembalikan akaun anda seperti biasa. Mungkin atau tidak mungkin berlaku, jadi silalah jari dan berharap yang terbaik.

Bacaan berkaitan : Apa yang perlu dilakukan apabila Akaun Facebook digodam

memulihkan akaun facebook yang dilumpuhkan