Cara mengimport Foto dari Kad SD ke PC Windows 10

Mengimport gambar dari kad digital membolehkan anda membagikannya dengan mudah kepada rakan atau rakan anda. Tetapi jika anda tidak menyedari proses pemindahan, anda akan merasa agak menyusahkan. Berikut adalah buku panduan yang menawarkan arahan langkah demi langkah untuk mengimport foto dari Kad SD ke PC Windows 10.

Import foto dari Kad SD ke PC Windows

Sekiranya anda cuba mengimport foto dari kamera, anda boleh menggunakan kabel USB, buka folder foto dan salin-tempelkan ke PC anda. Namun, proses ini memakan masa lebih lama. Kad SD, sebaliknya, membolehkan anda mengimport foto dengan cepat dan mudah menggunakan wizard import. Untuk membuat ini:

  1. Masukkan kad SD ke dalam slot SD PC anda
  2. Gunakan aplikasi Foto Windows untuk mengimport foto

1] Masukkan kad SD ke dalam slot SD PC anda

Hampir semua komputer riba moden dilengkapi dengan pembaca kad memori SD yang terdapat di dalam mesin. Ia dapat diakses dengan memasukkan kad SD ke dalam slot pembaca kad.

Import foto dari kad SD

Apabila anda memasukkan kad SD ke dalam PC anda, kad itu akan mengenalinya sebagai cakera keras mudah alih seperti yang ditunjukkan dalam tangkapan skrin di atas.

2] Gunakan aplikasi Windows Photos untuk mengimport foto

Sekarang, untuk mengimport foto ke PC anda, anda boleh membuka Aplikasi Foto Windows 10 atau aplikasi lain pilihan anda.

Sekiranya anda memilih Aplikasi Foto Windows 10, anda akan melihat pilihan 'Import' di sudut kanan atas skrin komputer anda. Tekan butang dan apabila disajikan dengan pilihan, pilih ' Dari peranti USB '.

Seketika, Aplikasi Foto akan meminta anda memilih item yang ingin anda import. Pilih foto dengan mengkliknya dan setelah selesai, tekan ' Import Selected '.

Secara lalai, Aplikasi Foto akan membuat folder berasingan dari gambar yang diimport dan menyatukannya dalam folder ' Gambar '.

Pergi ke folder ' Gambar ' dan periksa apakah semua gambar yang anda pilih telah diimport ke PC anda.

Itu sahaja yang ada!