10 Perkhidmatan perkongsian dan penyimpanan fail dalam talian percuma selamat terbaik

Mereka, masih mencari beberapa pilihan yang lebih baik dan selamat mungkin ingin melihat senarai beberapa alternatif MegaUpload kami untuk perkongsian fail percuma dan laman web simpanan dalam talian. Berikut adalah senarai perkhidmatan perkongsian dan penyimpanan fail dalam talian percuma yang selamat yang harus anda gunakan. Laman web ini menawarkan perkhidmatan terbaik untuk menyimpan dan berkongsi fail secara dalam talian.

Perkhidmatan perkongsian & penyimpanan fail dalam talian yang selamat

Lihat senarai 10 laman perkongsian dan penyimpanan fail dalam talian percuma yang selamat.

OneDrive

OneDrive adalah perkhidmatan penyimpanan fail dalam talian percuma Microsoft. Ia membolehkan berkongsi fail individu melalui e-mel atau di rangkaian sosial. Ia menawarkan penyimpanan peribadi percuma 5 GB, dengan saiz fail individu terhad kepada 100 MB. Kini telah menyederhanakan kemampuan untuk berkongsi dengan memperkenalkan ciri drag-and-drop berasaskan HTML5 baru. Setelah menjatuhkan fail, pengguna hanya perlu mengklik kanan pada fail untuk membuka menu pop-up di mana anda dapat memilih perintah 'Bagikan'. Secara lalai, OneDrive merahsiakan semua fail anda melainkan anda memilih untuk membagikannya secara khusus.

Kebakaran Media

Mana-mana pengguna yang secara sah mahu menyimpan, mengakses dan berkongsi datanya secara dalam talian boleh menggunakan MediaFire setelah bersetuju dengan terma dan syaratnya. Ia menawarkan perkhidmatan penyimpanan awan percuma, selamat, dan tanpa had untuk penggunanya dan mengalu-alukan mana-mana bekas pengguna MegaUpload. MediaFire merangkumi model penyimpanan dan perkongsian yang serupa dengan Amazon S3, Akamai, YouSendIt, dll.

Pemacu Awan Amazon

Perkhidmatan cloud agak selesa kerana memberi anda penyimpanan percuma dalam talian 5GB, pilihan untuk membeli muzik di kedai dalam talian MP3 Amazon dan menyimpannya ke Amazon Cloud anda. Walau bagaimanapun, ia mempunyai satu kekurangan; ia tidak memberikan jaminan privasi atau keselamatan. Hanya pengguna pertama kali yang diperlukan untuk mendaftar (mereka yang mempunyai akaun Amazon mendapat akaun Cloud Drive). Secara lalai, perkhidmatan ini menyediakan folder untuk Dokumen, Muzik, Gambar, dan Video dan jika mahu, anda juga boleh menambah subfolder.

DropBox

DropBox adalah perkhidmatan yang sangat popular untuk tujuan penyimpanan dan perkongsian fail. Setiap fail yang anda simpan ke Dropbox disimpan secara automatik dan seketika ke komputer, telefon, dan situs web Dropbox. Anda boleh mengedit fail di Dropbox dari telefon anda dan membagikannya dengan bebas kepada sesiapa sahaja apabila diperlukan. Dropbox memastikan bahawa barang anda tetap selamat dengan menggunakan Secure Sockets Layer (SSL) dan penyulitan AES-256 bit. Ia menyimpan sejarah kerja anda selama satu bulan. Sekiranya anda memutuskan untuk masuk ke perkhidmatan ini, anda mungkin ingin melihat DropBox Automator juga.

AndaSENDit

Ini membolehkan pengguna menghantar fail mereka dengan cepat dan membagikannya dengan selamat. YouSENDIt beroperasi berdasarkan freemium. Ciri-ciri asasnya ditawarkan secara percuma, dan ciri yang lebih maju dapat diakses dengan beralih ke rancangan langganan. Menghantar fail 50 MB adalah percuma; akaun berbayar boleh menghantar fail sehingga 2 GB. Perkhidmatan ini menggunakan alat audit dan penjejakan yang komprehensif yang membolehkan pengguna memantau semua aktiviti muat turun mereka.

SugarSync

Dengan SugarSync, anda mendapat penyimpanan awan yang selamat untuk semua fail anda, baik itu dokumen, fail muzik, foto atau video. Sama ada anda berkongsi satu fail atau keseluruhan folder, perkhidmatan ini melakukan semuanya untuk anda hanya dengan beberapa klik. Perkhidmatan ini membolehkan penggunanya membuat pautan awam untuk sebarang fail dan membagikannya di Facebook, Twitter, e-mel, IM, atau di blog mereka. Ia kini telah meningkatkan kapasiti penawaran storan dalam talian eponimnya dari 2GB menjadi 5GB. Syarikat itu juga mengatakan bahawa pengguna semasa perkhidmatan penyimpanan berasaskan cloud 2GB percuma akan ditingkatkan secara automatik ke perkhidmatan berkapasiti lebih tinggi.

Tolak

Ini adalah salah satu alat perkongsian fail terbaik yang terdapat di Internet hari ini. Fail boleh dimuat naik melalui kaedah 'Drag and Dropping' yang sederhana di tetingkap yang ditentukan. Setelah selesai, fail disusun di galeri linear. Kaedah alternatif untuk memuat naik dan mengakses fail adalah melalui klien desktop, (tersedia untuk Windows, Mac) dan aplikasi mudah alih. Perkhidmatan percuma menyokong had muat naik 50 MB setiap fail.

Perkongsian Pantas

Penyusun fail yang popular menyediakan penggunanya infrastruktur yang membolehkan mereka menyimpan fail elektronik mereka di pelayan Internet. Sekiranya fail tidak diperlukan lagi, pengguna akan mendapat pautan 'Hapus' yang dengannya dia dapat mengeluarkan fail yang dimuat naik dari pelayan. RapidShare memperlakukan semua fail yang disimpan sebagai sulit dan tidak mengimbas atau membuka fail tanpa persetujuan pengguna. Perkhidmatan yang disediakan oleh RapidShare pada dasarnya adalah percuma dan hanya memerlukan pendaftaran oleh pengguna.

Fail Deposit

DepositFiles adalah perkhidmatan yang terkenal kepada orang-orang dari pelbagai pekerjaan (pelajar, peniaga, pengendali perniagaan di rumah, dll.) Untuk mencari memuat naik, menyimpan, dan berkongsi fail mereka dengan selamat di Internet. Ia membolehkan memuat naik dan memuat turun fail sehingga 2GB tanpa sebarang caj dan tidak memerlukan pendaftaran untuk tujuan ini. Mana-mana pengguna yang mematuhi syarat perkhidmatan dan perjanjian pengguna dan tidak melanggar undang-undang bebas menyimpan fail selama 30 hari (90 hari untuk pengguna yang terdaftar).

Kotak

Perkhidmatan perkongsian & penyimpanan fail dalam talian yang selamat

Box membolehkan anda menyimpan semua kandungan anda dalam talian supaya anda dapat mengakses, mengurus dan membaginya dari mana sahaja. Ia dapat disatukan dengan Google Apps dan bahkan dapat diakses pada peranti mudah alih. Versi terbaru menawarkan banyak kolaborasi baru dan ciri pemberitahuan masa nyata. Antaramuka lebih mudah dan pantas dan memberikan pengalaman yang lebih baik untuk berinteraksi dengan kandungan.

Le t kita tahu yang mana satu kegemaran anda atau jika anda mempunyai sebarang cadangan lain untuk membuat!