Ralat 0x80070522 Keistimewaan yang Diperlukan Tidak Dipegang Oleh Pelanggan

Sekiranya anda menerima Ralat 0x80070522, Keistimewaan yang Diperlukan Tidak Dipegang Oleh Mesej semasa membuat fail baru dalam Penjelajah Fail Windows 10/8/7, berikut adalah beberapa kemungkinan penyelesaian yang mungkin dapat membantu anda. Kesalahan ini terutama berlaku entah dari mana semasa membuat atau mengubah fail dalam Penjelajah Fail. Mesej ralat lengkap kelihatan seperti-

Kesalahan yang tidak dijangka menghalang anda membuat fail. Sekiranya anda terus menerima ralat ini, anda boleh menggunakan kod ralat untuk mencari pertolongan dengan masalah ini. Ralat 0x80070522: Hak istimewa yang diperlukan tidak dipegang oleh pelanggan.

hak istimewa yang diperlukan tidak dipegang oleh pelanggan

Hak istimewa yang diperlukan tidak dipegang oleh pelanggan

Sebelum anda memulakan, buat titik pemulihan sistem terlebih dahulu. Anda boleh membuka fail, misalnya Word atau fail Notepad, dengan mengayuh kanan pada ikonnya dan memilih Run as administrator. Selepas anda menyelesaikan kerja anda, simpan dan lihat apakah ia akan disimpan. Sekiranya tidak, baca terus.

1] Gunakan Editor Registry

Tekan Win + R , ketik regedit dan tekan butang Enter untuk membuka Registry Editor. Selepas itu, arahkan ke jalan berikut-

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ System

Di sebelah kanan anda, anda harus mencari Nilai DWORD (32-bit) yang dipanggil EnableLUA .

Sekiranya anda tidak dapat mencarinya di sebelah kanan di bawah folder Sistem , anda perlu membuatnya secara manual. Untuk itu, pastikan folder Sistem dipilih dan pergi ke sebelah kanan, klik kanan pada ruang, pilih Baru> Nilai DWORD (32-bit). Kemudian, namakannya sebagai EnableLUA .

Sekarang, anda perlu menetapkan nilainya menjadi 0 .

Sekarang periksa sama ada anda boleh membuat fail baru atau tidak.

2] Gunakan Dasar Keselamatan Tempatan

Kadang-kadang ia berlaku kerana beberapa konflik akaun pentadbir. Dalam kes ini, anda perlu membuka tetingkap Dasar Keselamatan Tempatan . Anda boleh mencari yang sama di kotak carian Taskbar atau Cortana, atau anda boleh tekan Win + R, ketik secpol.msc dan tekan butang Enter.

Navigasi ke Dasar Tempatan > Pilihan Keselamatan . Cari Kawalan Akaun Pengguna: Jalankan semua pentadbir dalam pilihan Mod Persetujuan Pentadbir di sebelah kanan anda.

Tetapan dasar ini mengawal tingkah laku semua tetapan dasar Kawalan Akaun Pengguna (UAC) untuk komputer. Sekiranya anda mengubah tetapan dasar ini, anda mesti menghidupkan semula komputer anda. Pilihannya adalah [1] Diaktifkan: (Lalai) Mod Persetujuan Pentadbiran diaktifkan. Dasar ini mesti diaktifkan dan tetapan dasar UAC yang berkaitan juga harus ditetapkan dengan tepat untuk membolehkan akaun Pentadbir terbina dalam dan semua pengguna lain yang merupakan anggota kumpulan Pentadbir berjalan dalam Mod Persetujuan Pentadbir. [2] Dinonaktifkan: Mod Persetujuan Pentadbir dan semua tetapan dasar UAC yang berkaitan dilumpuhkan. Catatan: Sekiranya tetapan dasar ini dilumpuhkan, Pusat Keselamatan memberitahu anda bahawa keselamatan keseluruhan sistem operasi telah dikurangkan.

Hak istimewa yang diperlukan tidak dipegang oleh pelanggan 1

Secara lalai, ia harus ditetapkan ke Diaktifkan . Anda perlu memilih Dinonaktifkan dan simpan perubahan anda.

3] Lumpuhkan UAC

UAC atau Kawalan Akaun Pengguna menghalang program membuat perubahan dalam sistem. Namun, kadang-kadang ia juga boleh menimbulkan masalah. Oleh itu, anda boleh mencuba mematikan UAC buat sementara waktu dan periksa sama ada ia berfungsi atau tidak. Untuk melumpuhkan Kawalan Akaun Pengguna di Windows, cari Tetapan Kawalan Akaun Pengguna di kotak carian Bar tugas. Anda harus mencari tetingkap seperti ini-

Di sini anda perlu menukar bar ke bawah dan tekan butang OK. Selepas itu, periksa sama ada anda boleh mengubah atau membuat fail baru di lokasi yang sama atau tidak.

Ingatlah untuk menghidupkannya kemudian.

4] Ubah keselamatan Partition / drive

Mari kita anggap bahawa anda menerima mesej ralat dalam pemacu sistem atau pemacu C. Sekiranya demikian, buka PC ini , klik kanan pada pemacu C, dan pilih Properties . Kemudian, beralih ke tab Keselamatan , dan klik pada butang Edit di bawah kotak Kumpulan atau nama pengguna . Seterusnya, pilih akaun pengguna yang sedang anda gunakan dan pastikan kotak pilihan Kawalan penuh dipilih. Sekiranya tidak, pilih pilihan itu dan simpan perubahan anda.

5] Gunakan akaun pentadbir

Sekiranya anda telah mengaktifkan akaun pentadbir yang tersembunyi, anda boleh beralih ke akaun tersebut dan periksa sama ada anda boleh menyalin / menampal / mengubah / membuat fail di lokasi yang sama atau tidak. Sekiranya ya, anda boleh menukar akaun pengguna standard anda ke akaun pentadbir. Untuk melakukan ini tekan Win + I untuk membuka Tetapan Windows dan pergi ke Akaun > Keluarga & orang lain . Anda mesti melihat akaun di sebelah kanan anda di bawah teg Orang lain . Klik pada nama akaun tersebut dan butang Ubah jenis akaun. Seterusnya, pilih Pentadbir dari menu lungsur.

Sekarang, mulakan semula komputer anda dan periksa sama ada ia telah menyelesaikan masalahnya.

Semoga cadangan kami membantu anda.

hak istimewa yang diperlukan tidak dipegang oleh pelanggan