Betulkan Ralat Berhenti APC_INDEX_MISMATCH pada Windows 10

Setelah menaik taraf dari versi lama ke Windows 10, jika anda menerima Skrin Biru dengan kesalahan APC_INDEX_MISMATCH , siaran ini menawarkan beberapa cadangan yang dapat membantu anda mengenal pasti dan memperbaiki Ralat Berhenti. Mesej ralat juga boleh disertakan dengan kod ralat 0x0000001, 0xC6869B62, 0x97503177 atau 0x02A7DA8A .

APC_INDEX_MISMATCH

APC_INDEX_MISMATCH

Mesej ralat BSOD ini muncul terutamanya apabila anda mempunyai perkakasan atau pemacu yang tidak serasi. Untuk lebih spesifik, pemacu paparan dan pemacu audio membuat masalah seperti itu pada Windows 10. Perhatikan nama fail yang gagal. Dalam gambar di atas, tertulis - win32kfull.sys . Ini akan membantu anda mengenal pasti pemacu dan menyelesaikan masalah lebih jauh.

Kata Microsoft, Ini adalah ralat dalaman kernel. Kesalahan ini berlaku semasa keluar dari panggilan sistem. Penyebab yang paling biasa dari pemeriksaan pepijat ini adalah apabila sistem fail atau pemacu mempunyai urutan panggilan yang tidak sesuai untuk melumpuhkan dan mengaktifkan semula APC.

Sekiranya anda menghadapi masalah ini, cubalah cadangan ini.

1] Lumpuhkan Realtek HD Audio Manager dari permulaan

Ralat APC_INDEX_MISMATCH

Oleh kerana masalah ini boleh berlaku kerana pemacu audio yang rosak, anda boleh mematikannya dari Permulaan dan periksa sama ada masalah itu hilang atau tidak. Buka Pengurus Tugas dan beralih ke tab Permulaan . Ketahui Realtek HD Audio Manager , klik kanan padanya, dan pilih Nonaktifkan . Anda juga boleh memilihnya dan tekan butang Nonaktifkan yang kelihatan di sudut kanan bawah tetingkap. Sekiranya ia menyelesaikan masalah anda, anda harus menyahpasang dan memasangnya semula.

2] Kemas kini / pasang semula pemacu paparan

Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, anda boleh mendapatkan masalah ini kerana pemacu paparan yang rosak juga. Oleh itu, kemas kini pemacu grafik dan lihat. Sekiranya itu tidak menyelesaikan masalah anda, anda boleh memasang semula pemacu paparan.

3] Penyelesai Masalah Skrin Biru

Jalankan Penyelesaian Masalah Skrin Biru Windows 10 dan lihat apakah ia membantu anda.

4] Periksa Event Viewer

Event Viewer di Windows mengumpulkan maklumat mengenai semua yang berlaku pada sistem. Anda mungkin mendapat beberapa maklumat tambahan mengenai kesalahan ini. Anda boleh memeriksa sama ada pemacu atau perkakasan gagal mematuhi sistem. Sekiranya anda melihat sesuatu yang mencurigakan, kerjakan pemandu itu juga.

5] Keluarkan pemacu DisplayLink

Sekiranya anda menggunakan dua monitor atau lebih dan anda melihat mesej ralat ini, mungkin pemacu DisplayLink menyebabkan masalah ini. Sekiranya demikian, anda boleh mempertimbangkan untuk menyahpasangnya. Anda boleh membuka Panel Kawalan> Program dan Ciri dan kemudian, periksa sama ada ia disenaraikan atau tidak. Sekiranya ya, nyahpasang dan lihat.

Sekiranya anda memerlukan cadangan tambahan, mungkin sesuatu dalam Panduan Skrin Biru ini akan membantu anda.

APC_INDEX_MISMATCH