Aplikasi tidak dapat dimulakan dengan betul (0xc0000022) - Aplikasi Adobe

Sekiranya anda baru-baru ini memasang program Adobe, tetapi anda menerima mesej ralat semasa membuka aplikasinya, anda mungkin dapat mencari penyelesaiannya di sini. Mesej ralat mengatakan Aplikasi tidak dapat dimulakan dengan betul (0xc0000022). Klik OK untuk menutup aplikasi . Masalahnya akan tetap berlaku walaupun anda memutuskan untuk memasang semula perisian Adobe. Sekiranya anda menghadapi masalah ini, maka cadangan ini dapat membantu anda.

Aplikasi tidak dapat dimulakan dengan betul

Aplikasi tidak dapat dimulakan dengan betul (0xc0000022)

1] Pasang / baiki Microsoft Visual C ++ yang dapat diedarkan semula 2013

Ketiadaan, atau pakej Microsoft Visual C ++ Redistributable yang rosak boleh menyebabkan masalah ini. Oleh itu, anda harus memasangnya jika anda belum memilikinya. Sekiranya anda sudah memilikinya dalam sistem anda, ikuti langkah-langkah ini untuk memperbaikinya.

Buka Panel Kawalan dan pergi ke Program dan Ciri . Sekarang anda harus mencari pakej Microsoft Visual C ++ 2013 yang dapat diedarkan semula dalam senarai. Klik kanan padanya dan klik pada butang Change . Selepas itu, anda harus mencari pilihan Pembaikan . Klik padanya untuk membaiki pemasangan.

Perlu beberapa saat untuk diselesaikan. Setelah selesai, anda harus menghidupkan semula PC anda.

Sekiranya itu tidak menyelesaikan masalah anda, anda perlu menyahpasang pakej ini dan memuat turunnya dari laman web Microsoft. Sekiranya anda menggunakan Windows 10, anda mungkin tidak dapat melakukannya kerana ia hanya menyokong sehingga Windows 8.1.

2] Tukar kebenaran fail

Kadang-kadang kebenaran fail yang salah boleh menyebabkan masalah ini. Oleh itu, anda perlu menguasai sepenuhnya fail tersebut. Untuk itu, klik kanan pada ikon yang anda gunakan untuk membuka aplikasi Adobe, dan pilih Properties . Tukar ke tab Keselamatan dan klik pada butang Edit . Di tetingkap pop timbul seterusnya, pilih akaun pengguna semasa dan pastikan pilihan Kawalan Penuh dicentang. Lakukan itu dan simpan perubahan anda.

Itu sahaja!

Semoga cadangan ini membantu anda.

Kesalahan serupa yang lain:

  • Aplikasi tidak dapat dimulakan dengan betul (0xc0000142)
  • Aplikasi tidak dapat dimulakan dengan betul (0xc00007b)
  • Aplikasi gagal memulakan 0xc0000005 dengan betul
  • Aplikasi tidak dapat dimulakan dengan betul (0xc0000018).

Original text