Betulkan ralat DRIVER_CORRUPTED_EXPOOL pada Windows 10

Ralat DRIVER CORRUPTED EXPOOL disebabkan oleh masalah dengan pemacu peranti pada Windows 10/8/7. Ini menunjukkan bahawa sistem cuba mengakses memori yang tidak sah pada proses IRQL yang terlalu tinggi. Ia boleh berlaku pada bila-bila masa semasa anda menggunakan komputer. Penyebab utama ralat ini adalah beberapa kesalahan di Pool System di mana driver menjadi tidak sesuai dengan sistem operasi, atau fail konfigurasi rosak dengan beberapa cara lain. Kami mencadangkan beberapa penyelesaian berpotensi yang akan membantu anda menyelesaikan Ralat Berhenti ini pada komputer Windows anda.

DRIVER_CORRUPTED_EXPOOL

DRIVER_CORRUPTED_EXPOOL

1] Cuba Pulihkan Sistem

Anda boleh menggunakan Pemulihan Sistem untuk kembali ke keadaan stabil komputer anda yang telah ditetapkan sebelumnya.

2] Jalankan Penyelesai Masalah Skrin Biru

Anda juga boleh menjalankan Penyelesai Masalah Skrin Biru. Penyelesai Masalah terbina dalam mudah dijalankan dan memperbaiki BSOD secara automatik. Penyelesai Masalah Skrin Biru Windows 10 dalam talian dari Microsoft adalah penyihir yang bertujuan untuk membantu pengguna baru memperbaiki Kesalahan Berhenti mereka. Ia menawarkan pautan berguna sepanjang perjalanan.

3] Kemas kini Pemacu Peranti

Anda perlu memastikan bahawa anda memasang pemacu peranti terkini yang dikemas kini pada sistem komputer anda. Anda juga boleh menggunakan pengemas kini pemandu percuma untuk melakukannya.

4] Nyahpasang Pemacu yang rosak

Mula-mula, mulakan dengan menekan tombol butang WINKEY + R untuk memulakan kotak Run dan taip devmgmt.msc dan kemudian tekan Enter . Ini akan membuka Pengurus Peranti.

Sekarang, jika komputer anda mempunyai pemacu yang rosak, ikonnya akan ditandakan dengan tanda seru kuning.

Klik kanan pada entri tersebut, dan kemudian klik Uninstall. Selepas anda menyahpasangnya, reboot komputer anda dan biarkan komputer memasang semula pemacu.

5] Kemas kini BIOS

BIOS adalah bahagian komputer yang sensitif. Walaupun merupakan komponen perisian, fungsi perkakasan sangat bergantung padanya. Oleh itu, anda harus berhati-hati semasa mengubahsuai apa-apa dalam BIOS. Saya mengesyorkan anda melangkau kaedah ini jika anda tidak tahu apa yang anda lakukan atau tidak tahu bagaimana melakukannya.

Untuk mengemas kini BIOS, mulakan dengan menekan kombinasi butang WINKEY + R untuk memulakan kotak Run dan ketik msinfo32 dan kemudian tekan Enter.

Ini akan membuka Maklumat Sistem. Di bahagian bawah, anda akan menemui medan carian; di sana anda perlu mencari Versi BIOS dan tekan Enter.

Di sana, anda akan dapat melihat versi dan pembangun BIOS yang terpasang di komputer anda.

Sekarang, anda pergi ke laman web pengeluar anda dan kemudian dapatkan versi terbaru BIOS yang dimuat turun ke komputer anda.

Sekiranya anda menggunakan komputer riba, pastikan anda menyimpannya sehingga kemas kini BIOS ini dipasang.

Klik dua kali pada fail yang baru dimuat untuk memasang versi baru BIOS. Setelah selesai, hidupkan semula komputer anda agar perubahan tersebut berlaku.

Sekiranya anda menggunakan CPU yang dipasang untuk menjalankan salinan Windows 10, ia akan menjadi sangat rumit bagi anda.

Sekiranya anda tidak melihat nama pengeluar yang betul di tetingkap Maklumat Sistem, anda perlu menyemak laman web pengeluar papan induk anda. Sebaik sahaja anda melayari laman web, pergi ke bahagian muat turun laman web untuk mendapatkan versi terbaru BIOS untuk komputer anda. Biasanya, American Megatrends 'digunakan untuk memasang komputer, tetapi dalam mana-mana keadaan, anda juga boleh memeriksa Kemas kini Windows untuk mengetahui versi BIOS baru yang tersedia untuk komputer anda.

6] Tetapkan semula PC Windows 10

Anda boleh mencuba Reset PC ini di Windows 10. Anda juga dapat menggunakan Refresh Windows Tool dari Microsoft.

Harap sesuatu dapat membantu!

Original text