Betulkan Sentuhan Gesture Pintar ASUS yang tidak berfungsi pada Windows 10

ASUS Smart Gesture adalah pemacu pad sentuh pintar yang membantu anda mengawal gerak isyarat yang lebih tepat termasuk mengetuk, menatal, menyeret, mengklik, dan banyak lagi. Sebilangan pengguna PC setelah mengemas kini Windows 10, mungkin menyedari bahawa ASUS Smart Gesture tidak lagi berfungsi. Dalam catatan ini, kami akan memberikan kemungkinan penyelesaian untuk menyelesaikan masalah ini.

Pad Sentuh Gerak Pintar ASUS tidak berfungsi

ASUS Smart Gesture tidak berfungsi pada Windows 10

Sekiranya anda mengalami masalah ini, anda boleh mencuba salah satu daripada tiga penyelesaian yang disyorkan seperti di bawah.

1] Kemas kini pemacu pad sentuh ASUS melalui Pengurus Peranti terbina dalam

Selalunya, ASUS Smart Gesture tidak berfungsi selepas kemas kini Windows 10 berlaku kerana pemacu pad sentuh ASUS anda tidak serasi dengan kemas kini. Dalam kes ini, apa yang perlu anda lakukan ialah mengemas kini pemacu pad sentuh ASUS.

2] Nyahpasang pemacu ASUS Smart Gesture semasa dan muat turun versi terkini secara manual dari laman web ASUS

Ada kemungkinan besar perisian ASUS Smart Gesture anda tidak sesuai dengan sistem anda, yang boleh menyebabkan masalah ini. Dalam kes ini, anda boleh mencuba uninstall pemacu ASUS Smart Gesture semasa dan kemudian memuat turun versi pemacu terkini secara manual dari laman web ASUS. Untuk melakukannya, ikuti arahan berikut:

  • Tekan kekunci Windows + R. Dalam kotak dialog Jalankan, ketik kawalan dan tekan Enter untuk melancarkan Panel Kawalan.
  • Pergi ke Program dan Ciri dan pilih Nyahpasang atau ubah program .
  • Klik kanan pada ASUS Smart Gesture dan klik Repair .
  • Selepas Windows 10 dimulakan semula, pergi ke Panel Kawalan sekali lagi dan klik Nyahpasang atau ubah program.
  • Klik kanan pada ASUS Smart Gesture , pilih Edit dan kemudian Buang .
  • Seterusnya, arahkan ke halaman Sokongan ASUS untuk memuat turun dan memasang perisian ASUS Smart Gesture terkini untuk 64-bit atau 32-bit, bergantung pada seni bina sistem anda.
  • Mulakan semula komputer anda.

3] Membaiki ASUS Smart Gesture

Anda boleh membaiki ASUS Smart Gesture dan melihat apakah ia membantu. Pergi ke Tetapan> Panel Kawalan> Nyahpasang / Ubah program> ASUS Smart Gesture> Pembaikan.

Sebaik sahaja anda menyelesaikan tindakan ini, anda seharusnya dapat membuat ASUS Smart Gesture anda kembali ke keadaan normal.

Itu sahaja, kawan!