Alat Pengubah Alamat MAC percuma untuk Windows 10

Alamat MAC atau Alamat Kawalan Akses Media adalah alamat unik atau pengecam yang ditetapkan untuk antara muka rangkaian. Alamat MAC kebanyakannya diberikan oleh pengeluar tetapi boleh diubah secara manual di kemudian hari dan ini disebut sebagai MAC Spoofing. Dalam catatan ini, kami akan membincangkan beberapa perisian percuma yang membolehkan anda menukar alamat MAC kad antara muka rangkaian anda.

Alat Penukar Alamat MAC

Alamat MAC sangat berguna untuk melindungi rangkaian anda dari sambungan yang tidak diingini. Yang harus anda lakukan hanyalah mengizinkan alamat MAC yang ingin anda sambungkan ke Internet atau rangkaian. Kami telah melihat secara terperinci, apa itu Alamat MAC dan bagaimana mencari alamat MAC dari penyesuai rangkaian anda. Sekarang mari kita lihat beberapa Alat Pengubah Alamat MAC percuma untuk Windows 10, yang membolehkan anda mengubah Alamat MAC atau Kawalan Akses Media Alamat dengan mudah.

  1. Technitium
  2. NoVirus Terima kasih
  3. SMAC MAC.

1] Technitium MAC Alamat Changer

Alat Penukar Alamat MAC

Technitium MAC changer membolehkan anda dengan segera menipu atau menukar alamat MAC kad antara muka rangkaian anda. Ini memberi anda maklumat yang cukup mengenai penyesuai dan membolehkan anda mengedit tetapan dengan lebih banyak. UI mudah dan paling mudah dikendalikan, apalagi, ia secara automatik mendapat dan mengemas kini maklumat vendor dengan memuat turun data vendor (OUI) terkini dari IEEE.org.

Sekiranya anda tidak mengetahui banyak tentang struktur alamat MAC, maka alat ini secara rawak dapat memberikan anda alamat MAC dengan data vendor yang lengkap. Anda bahkan boleh menjadikan alamat MAC baru berterusan dan jika anda tidak sengaja menukar alamat MAC atau anda hanya ingin mengembalikan perubahan maka program ini mempunyai kemampuan untuk melakukannya. Setelah anda menukar alamat MAC, perisian akan memulakan semula sambungan rangkaian secara automatik untuk menerapkan perubahan.

Klik di sini untuk memuat turun Technitium MAC Address Changer.

2] NoVirus Terima Kasih Changer Alamat MAC

NoVirus Terima kasih

NoVirus Thanks MAC Address Changer adalah pengubah alamat MAC yang lain. Ia memaparkan semua penyesuai yang ada dan jika anda mahu, anda juga boleh mengaktifkan penyesuai rangkaian maya, selain itu memaparkan alamat MAC semasa dan perincian pengeluar.

Untuk menukar alamat MAC, anda hanya perlu menekan butang 'Ubah MAC' dan masukkan alamat MAC baru, sekali lagi anda boleh mengacaknya atau memilih salah satu pilihan anda. Pilihan untuk mengembalikan perubahan juga tersedia. Program ini cukup mudah digunakan dan tidak memaparkan maklumat membingungkan yang tidak diperlukan, ia adalah jelas dan lurus ke depan.

Klik di sini untuk memuat turun NoVirus Thanks MAC Address Changer.

3] Pengubah Alamat MAC SMAC

SMAC

Pengubah alamat MAC SMAC boleh didapati dalam lima varian yang mana satu Edisi Penilaian yang paling asas adalah percuma. Edisi penilaian mempunyai semua ciri penting tetapi tidak mempunyai beberapa ciri canggih yang boleh anda dapatkan dengan varian yang lebih tinggi. Selain daripada mengelirukan alamat MAC, utiliti ini dapat melihat IP Config.

Lebih-lebih lagi, ia dilengkapi dengan semua ciri asas lain seperti membuang alamat IP palsu dan memulakan semula penyesuai antara muka rangkaian secara automatik dan mengacak alamat MAC. Satu-satunya batasan yang dapat menghalangi anda untuk menggunakan alat ini ialah ia membenarkan menukar alamat MAC untuk satu penyesuai sahaja. Sekiranya anda ingin menukar lebih banyak penyesuai, maka anda perlu membeli versi berbayar.

Klik di sini untuk memuat turun SMAC MAC Alamat Changer.

Sekiranya anda masih ada lagi, sila lakukan di bahagian komen.