Cara membaca buku Kindle di PC dengan atau tanpa aplikasi

Amazon Kindle adalah kegemaran pembaca e-book. Mana-mana pembaca yang menjadi kegemaran peminat berkala digital atau e-book pasti sudah memiliki tablet kindle atau alat e-ink. Peranti Kindle adalah untuk setiap pembaca yang ingin memuat turun majalah, buku, surat khabar, dan media digital lain melalui Kindle Store. Dengan kata mudah, Kindle adalah alat yang paling dicari oleh kebanyakan pembaca kerana mengakses berjuta-juta buku di hujung jari anda.

Walau bagaimanapun, sebilangan pengguna lebih suka membaca ebook di PC. Nasib baik, terdapat banyak cara untuk anda membaca ebook Kindle pada peranti lain seperti telefon pintar atau PC anda. Membaca ebook dalam peranti skrin penuh anda seperti PC memberikan pengalaman membaca yang sangat baik. PC adalah peranti untuk kebanyakan pembaca yang ingin membaca komik dan novel. Juga lebih mudah untuk merujuk teks untuk penggunaan berkaitan dengan pekerjaan anda.

Selain itu, anda boleh membaca buku Kindle dengan mana-mana aplikasi Pembaca anda dengan membuang Kindle DRM dari buku. Dalam artikel ini, kami menerangkan beberapa cara terbaik untuk membaca buku Kindle di PC Windows anda.

Kaedah terbaik untuk membaca buku Kindle di PC

Pada masa ini, terdapat beberapa cara di mana anda bukan sahaja dapat membaca ebook pada peranti Kindle, tetapi juga anda dapat mengakses tajuk Kindle dan melihatnya di PC dan peranti lain. Juga, Amazon Kindle memudahkan membaca buku Kindle di komputer anda tanpa memiliki peranti Kindle yang sebenarnya. Ini adalah platform yang hebat yang membolehkan orang membaca buku-buku kindle tanpa perlu mengeluarkan wang untuk pembaca Kindle yang lain. Anda boleh membaca buku Kindle di PC Windows menggunakan perisian desktop yang disebut Kindle untuk PC. Namun, jika anda tidak mahu memasang perisian di PC anda, anda boleh menggunakan Kindle Cloud Reader berasaskan web yang membolehkan anda membaca buku tanpa memuat turun aplikasinya.

 1. Gunakan Amazon Kindle untuk PC
 2. Gunakan Pembaca Awan Kindle
 3. Gunakan aplikasi Pembaca Pihak Ketiga

Anda juga dapat membaca buku Kindle dengan mana-mana aplikasi Pembaca anda dengan membuang Kindle DRM dari buku. Dalam artikel ini, kami menerangkan beberapa cara terbaik untuk membaca buku Kindle pada sistem Windows anda.

1. Gunakan Amazon's Kindle untuk PC

Kindle for PC adalah perisian popular oleh Amazon yang membolehkan anda membaca buku Kindle tanpa peranti Kindle. Tidak syak lagi ini adalah salah satu kaedah membaca ebook yang paling dicari di PC. Untuk menggunakannya, cukup muat turun perisian dari halaman rasmi Amazon dan daftarkan perisian tersebut ke akaun Amazon anda. Setelah selesai, anda boleh memuat turun buku Kindle di PC anda. Selain memungkinkan anda membaca buku-buku Kindle pada perangkat layar besar, ini juga membolehkan anda menggunakan fungsi membaca seperti penanda buku, kad flash, dan menambahkan nota.

2. Gunakan Pembaca Awan Kindle

Cara membaca buku Kindle di PC

Kindle Cloud Reader membolehkan anda membaca buku kindle tanpa memuat turun sebarang perisian atau aplikasi. Ini adalah alat berasaskan web yang dikembangkan oleh Amazon yang membolehkan anda membaca buku Kindle secara dalam talian di penyemak imbas web. Pembaca serasi dengan penyemak imbas seperti Google Chrome, Internet Explorer, Safari, dan Firefox. Ia tidak memerlukan e-reader Kindle atau tablet. Cukup masukkan alamat URL khas untuk menggunakan Pembaca Awan Kindle. Ikuti langkah-langkah di bawah untuk membaca buku Kindle dalam talian di penyemak imbas web.

 1. Pergi ke halaman Log masuk Pembaca Awan Kindle di sini.
 2. Log masuk ke Kindle Cloud Reader dengan maklumat akaun Amazon anda.
 3. Tetingkap pop timbul muncul yang meminta anda menyiapkan Kindle Cloud Reader untuk dibaca.
 4. Sekiranya anda ingin menyiapkan Kindle Cloud Reader untuk bacaan Luar talian Klik butang Aktifkan Offline jika tidak, ketik pilihan Bukan Sekarang .
 5. Sekiranya anda memilih untuk mengaktifkan pembacaan luar talian, anda akan diminta untuk memasang pelanjutan penyemak imbas.
 6. Klik pada butang Pasang , dan setelah pemasangan selesai, anda akan dapat membaca buku semasa anda berada di luar talian.
 7. Sekarang setelah anda log masuk ke Kindle Cloud Reader, anda akan melihat perpustakaan Kindle di halaman utama.
 8. Cukup klik dua kali pada kulit buku untuk mula membaca buku.

3. Gunakan aplikasi Pembaca Pihak Ketiga

aplikasi pembaca ebook untuk windows (4)

Buku Kindle dapat dibaca di aplikasi eBook Reader kegemaran anda yang dipasang di komputer anda. Untuk membaca buku Kindle, perlu diperhatikan bahawa buku Kindle yang dibeli dari laman web Amazon dilindungi oleh Kindle DRM dan hanya dapat digunakan pada peranti dan perisian yang berkaitan dengan Kindle. Walau bagaimanapun, anda boleh membaca buku Kindle pada pembaca pihak ketiga dengan membuang Kindle DRM dari buku Kindle.

Terdapat banyak alat dan perisian yang membantu anda menukar format proprietari Kindle kepada format yang disokong oleh pembaca anda. Caliber-ebook adalah salah satu alat sumber terbuka yang popular yang boleh digunakan untuk membuang Kindle DRM.

Untuk menggunakannya:

 • Muat turun buku Kindle di komputer anda menggunakan aplikasi Kindle.
 • Muat turun pengurusan Kaliber-ebook
 • Import buku-buku ke Perpustakaan Calibre, dan alat itu akan mengeluarkan format Kindle Propriety ke jenis fail yang anda inginkan.
 • Setelah penukaran selesai, anda akan melihat ebook yang ditukar di tetingkap utama perpustakaan Caliber.
 • Tambahkan buku Kindle ke aplikasi pembaca anda untuk menikmati membaca ebook kegemaran anda di PC.

Saya harap anda dapati petua ini berguna.

Cara membaca buku Kindle di PC