Ralat Aplikasi WerMgr.exe atau WerFault.exe pada Windows 10

Sekiranya anda menerima Ralat Aplikasi WerMgr.exe atau WerFault.exe pada masa-masa ketika menggunakan komputer Windows 10/8/7 anda, maka siaran ini mungkin dapat membantu anda.

Ralat Aplikasi WerFault.exe atau WerMgr.exe

Arahan pada memori yang dirujuk tidak dapat dibaca. Klik OK untuk menamatkan program.

WerFault.exe dan WerMgr.exe adalah fail sistem terletak dalam folder System32 itu. Ini adalah bahagian dari sistem pelaporan ralat Windows yang mengumpulkan dan menghantar log ralat dari sistem anda ke Microsoft.

Perkhidmatan Pelaporan Ralat Microsoft Windows membantu rakan Microsoft dan Microsoft mendiagnosis masalah dalam perisian yang anda gunakan dan memberikan penyelesaian. Tidak semua masalah mempunyai jalan keluar, tetapi ketika solusi tersedia, mereka ditawarkan sebagai langkah untuk menyelesaikan masalah yang telah Anda laporkan atau sebagai kemas kini untuk dipasang.

Kesalahan ini boleh berlaku sekiranya fail rosak kerana beberapa sebab. Sekiranya anda sering menerima ralat ini, itu boleh menjadi menjengkelkan.

1] Apa yang anda boleh lakukan ialah menjalankan Pemeriksa Fail Sistem untuk mengimbas PC anda dan memperbaiki fail sistem anda yang rosak. Setelah imbasan selesai, mulakan semula komputer anda.

2] Pilihan lain ialah menjalankan Alat Diagnostik Memori Windows.

Ralat Aplikasi WerFault.exe

Klik Mulakan semula sekarang dan periksa masalah dan biarkan alat mengimbas dan memperbaiki masalah yang berkaitan dengan memori.

3] Sekiranya ini membantu, baik untuk anda. Sekiranya tidak, maka pilihan terbaik bagi anda adalah dengan mematikan Perkhidmatan Pelaporan Ralat Windows .

WerSvc atau Windows Error Reporting Service membenarkan ralat dilaporkan ketika program berhenti berfungsi atau bertindak balas dan memungkinkan penyelesaian yang ada disampaikan. Juga membolehkan log dihasilkan untuk perkhidmatan diagnostik dan pembaikan. Sekiranya perkhidmatan ini dihentikan, pelaporan ralat mungkin tidak berfungsi dengan betul dan hasil perkhidmatan diagnostik dan pembaikan mungkin tidak ditampilkan.

Untuk melakukan ini, Jalankan services.msc . Cari Perkhidmatan Pelaporan Ralat Windows . Klik kanan padanya dan pilih Properties. Tukar jenis permulaannya, dari Manual ke Dinonaktifkan . Klik OK dan mulakan semula komputer anda.

WerFault.exe

Ini akan membantu menghentikan kedua-dua jenis ralat, iaitu Ralat Aplikasi WerMgr.exe dan Ralat Aplikasi WerMgr.exe.

Anda juga boleh menggunakan Windows Registry untuk mengaktifkan atau mematikan Perkhidmatan Pelaporan Ralat Windows.

Lihat catatan ini jika anda menghadapi masalah memuat naik ke perkhidmatan Pelaporan Ralat Windows.

Ralat Aplikasi WerFault.exe