Perkhidmatan Pelanggan Dasar Kumpulan gagal log masuk pada Windows 10

Di Windows 10 , anda boleh menghadapi pelbagai jenis masalah semasa log masuk ke akaun pengguna anda. Hari ini dalam artikel ini kita akan membincangkan salah satu kesalahan ini. Ini mengenai kegagalan perkhidmatan Pelanggan Polisi Kumpulan semasa log masuk ke Windows 10/8 menggunakan akaun pengguna standard. Apabila kami cuba log masuk menggunakan akaun pentadbir pada sistem yang sama, ini membolehkan kami masuk. Berikut adalah tangkapan skrin kesalahan yang baru kami terima di komputer yang dikeluarkan:.

FIX-The-Group-Policy-Client-Service-Failed-The-Logon-In-Windows-8

Seperti yang anda lihat, dalam gambar ralat di atas, tidak ada pertolongan mengenai masalah ini yang ditawarkan. Anda hanya mempunyai butang OK di sana yang tidak menghubungkan anda ke mana-mana. Oleh itu, bagaimana kita menyelesaikan masalah ini? Seperti biasa, penyelesaian untuk masalah ini mengikuti prosedur untuk mengubah entri pendaftaran. Oleh kerana anda boleh log masuk sebagai pentadbir, anda boleh mengikuti langkah-langkah yang dinyatakan di bawah. Oleh itu, anda boleh menyelesaikan masalah dan kemudian log masuk, sebagai akaun pengguna standard juga.

Perkhidmatan Pelanggan Dasar Kumpulan gagal log masuk, Akses ditolak

Sebelum anda memulakan, buat titik pemulihan sistem terlebih dahulu.

1. Tekan kombinasi Windows Key + R , ketik letakkan Regedt32.exe dalam kotak dialog Run dan tekan Enter untuk membuka Registry Editor .

2. Navigasi ke lokasi berikut:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ gpsvc

FIX-The-Group-Policy-Client-Service-Failed-The-Logon-In-Windows-8-1

3. Anda tidak perlu mengubah apa-apa di bawah kunci yang disebutkan di atas. Pastikan ia berada di sana dengan betul. Seterusnya, anda harus mencari kunci ini:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ PERISIAN \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Svchost

FIX-The-Group-Policy-Client-Service-Failed-The-Logon-In-Windows-8-2

4. Sekarang buat nilai multi-string di panel kanan lokasi ini dan namakan sebagai GPSvcGroup dan kaitkan data Value GPSvc dengannya. Teruskan membuat subkunci baru ke kekunci Svchost ( HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Svchost ) dan namakannya sebagai GPSvcGroup .

FIX-The-Group-Policy-Client-Service-Failed-The-Logon-In-Windows-8-3

5. Akhirnya, sampai ke panel kanan subkunci GPSvcGroup yang dibuat ini dan buatlah mengikuti dua DWORD dengan data Nilai yang sepadan :

Keupayaan Pengesahan - 12320 (Gunakan asas perpuluhan )

ColnitializeSecurityParam - 1

Sekarang tutup Editor Registry dan but semula dan sahkan status masalahnya. Masalah anda harus diperbaiki sekarang.

Semoga ini dapat membantu!

Baca ini jika anda menerima Gagal menyambung ke mesej perkhidmatan Windows.