Windows Server 2019 kini boleh dimuat turun

Semalam Microsoft mengadakan acara besar di New York, di mana mereka membuat sejumlah pengumuman mulai dari Produk Permukaan hingga ketersediaan Windows 10 v1809 dan banyak lagi. Tetapi pasukan yang kembali ke pejabat juga menghadapi sesuatu semalam. Minggu lalu di Ignite, mereka telah mengumumkan Windows Server 2019 - kemampuan hibrid, keselamatan, platform aplikasi, dan infrastruktur yang lebih tinggi yang sama. Dan hari ini, mereka telah mengumumkan bahawa Windows Server 2019 kini tersedia untuk dimuat oleh orang ramai.

pelayan windows

Ciri-ciri Windows Server 2019

Beberapa ciri dan inovasi terbaru dibeli ke Windows Server 2019 dalam 4 bidang berikut-

Hibrid: Hibrid menyatukan persekitaran di premis dan awan. Ia dibina ke dalam Windows Server 2019 dan juga Windows Admin Center. Pelanggan kini boleh menggunakan ciri hibrid seperti Azure Backup, Azure File Sync, pemulihan bencana dan juga Storage Migration Services.

Keselamatan: Microsoft kini mengikuti pendekatan 3 kali ganda untuk meningkatkan keselamatan pada Windows Server 2019. Mereka adalah Melindungi, Mengesan dan Menjawab. Mereka berkata,

“Di depan Protect, kami sebelumnya telah memperkenalkan Shielded VM untuk melindungi beban kerja sensitif seperti Domain Controller, data PCI, penjagaan kesihatan sensitif, dan data kewangan antara lain. Di Windows Server 2019, kami memperluas sokongan Shielded VMs ke Linux VMs. Di bahagian Detect and Respond, kami mengaktifkan Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP), yang mengesan serangan dan eksploitasi zero-day antara kemampuan lain. "

Juga dengan Defender Exploit Guard, anda dapat membebaskan sistem anda dari serangan Ransomware.

Platform Aplikasi: Ukuran gambar bekas yang lebih kecil dilaksanakan di sini. Ini akan meningkatkan pengalaman pemaju dan Profesional IT yang menggunakan kontena ini untuk Memodenkan aplikasi sedia ada mereka.

Infrastruktur (HCI) Hyper-converged: Microsoft mendemokrasikan HCI dalam Windows Server 2019 dengan penyimpanan dan rangkaian yang ditentukan perisian berprestasi tinggi yang menjimatkan. Ini secara langsung akan membolehkan penyebaran skala dari pelayan 2-node kecil hingga ke 100-an pelayan.

Muat turun Windows Server 2019

Bagi pelanggan dengan Jaminan Perisian yang sah, versi Windows Server 2019 baru ini boleh dimuat turun dari Pusat Perkhidmatan Pelesenan Volume (VLSC) di sini.

Bagi mereka yang ingin mencubanya sebelum mereka membuat panggilan terakhir, mereka boleh mendapatkan salinan penilaian dari Pusat Penilaian di sini.

Pelanggan yang menjalankan Windows Server di Microsoft Cloud Service yang disebut Azure, mereka juga boleh mencuba Windows Server 2019 di Azure Marketplace di sini.

Pasukan ini juga telah mengumumkan bahawa Windows Server 2019 akan tersedia untuk pelanggan dengan Langganan Visual Studio (dahulunya MSDN atau Microsoft Developer Network) akhir Oktober 2018 ini di sini. Bersamaan dengan itu terdapat dalam langganan Visual Studio, ia juga akan tersedia di Rangkaian Rakan Microsoft (MPN) di sini.

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai Windows Server 2019, anda boleh merujuk kepada dokumentasi rasmi di sini.

Sekiranya anda ingin menaik taraf ke rilis terbaru ini dari versi lama, anda boleh melihat Pusat Peningkatan yang baru di sini.

Sekiranya anda menggunakan Program Insider untuk Windows Server, anda akan terus mendapat binaan terkini seperti biasa.

Dan akhirnya, jika anda ingin memuat turunnya sekarang, anda boleh menemuinya di sini.

Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai pengumuman ini di sini.

pelayan windows