Gunakan WhatsApp pada PC Windows dengan Pemain BlueStacks

WhatsApp Messenger adalah aplikasi pesanan mudah alih yang popular yang membolehkan anda menukar mesej, berkongsi video antara peranti mudah alih dan melakukan lebih banyak tanpa kos atau kos minimum. Perkhidmatan ini hanya tersedia untuk telefon pintar Blackberry, Android, iPhone, Nokia dan Windows Phone. Tetapi jika anda berminat menggunakannya di Windows OS anda, maka ada cara untuk melakukannya. BlueStacks adalah program yang membolehkan WhatsApp berfungsi dengan baik pada PC Windows anda, seperti pada telefon pintar.

Pemain Aplikasi BlueStacks membolehkan anda menggunakan semua aplikasi Android kegemaran anda dengan pantas dan skrin penuh pada PC dan tablet Windows. Seperti biasa, untuk menjadikan WhatsApp berfungsi pada mesin Windows anda, anda perlu memuat turun BlueStacks, yang mampu menjalankan emulator terlebih dahulu.

Gunakan WhatsApp pada PC Windows

Muat turun BlueStacks untuk Windows dan pasang aplikasinya. Harap maklum bahawa pemasangan BlueStacks memerlukan sekurang-kurangnya 2GB memori fizikal.

BlueStacks

Seterusnya, daftar akaun jika anda tidak mempunyai akaun dengan BlueStacks.

Buka Bluestacks. Pilih pilihan carian di sudut kanan atas, masukkan kata kunci WhatsApp dan tekan butang pasang di sebelah WhatsApp messenger.

aplikasi bluestack 1

Ini akan memasang WhatsApp pada PC anda.

Pc Whatsapp

WhatsApp memerlukan nombor telefon bimbit anda untuk mengesahkan nombor telefon secara automatik jadi masukkan nombor telefon bimbit anda dan daftar. Bagaimanapun, jika proses pengesahan gagal layar di mana anda secara manual memasukkan kod pengesahan 6 digit akan dipaparkan di layar komputer anda.

mengesahkan nombor

Sekiranya anda tidak mendapat kod pengesahan, anda boleh menggunakan pilihan 'Panggil saya'. WhatsApp akan membuat panggilan ke telefon anda dengan memainkan kod pengesahan apabila anda menekan pilihan 'Call me'.

Setelah selesai, anda sudah bersedia untuk pergi. Anda semestinya dapat mengakses WhatsApp di komputer dan ciri Aplikasi lain.

Muat turun percuma BlueStacks

Dapatkan BlueStacks di sini.

Anda boleh menggunakan Web WhatsApp rasmi untuk Windows sekarang.

WhatsApp di PC Windows dengan BlueStacks