Sokongan Microsoft: Nombor Telefon, Sembang Langsung, ID E-mel, Pautan Berguna

Di mana anda menghubungi Sokongan Microsoft, jika anda menghadapi masalah yang berkaitan dengan Windows, Office, atau perisian atau perkhidmatan Microsoft yang lain? Catatan ini akan menyenaraikan beberapa pautan sumber, nombor telefon, dan ID e-mel yang berguna, dari mana anda boleh menerima bantuan daripada Microsoft.

sokongan microsoft

Sebelum anda memulakan, saya ingin anda mengetahui bahawa laman web ini adalah milik saya dan sama sekali tidak berafiliasi dengan Microsoft. Saya hanya menyenaraikan pelbagai cara anda boleh menghubungi Microsoft untuk mendapatkan bantuan dan sokongan. Anda mesti menghubungi mereka secara langsung.

Sokongan Microsoft

Microsoft menawarkan sokongan kepada semua pelanggan menggunakan produknya - dan ini mengambil pelbagai bentuk.

 1. Perkhidmatan dan Sokongan Pelanggan Microsoft tersedia untuk membantu anda dengan pertanyaan mengenai produk dan perkhidmatan Microsoft. Dalam kes ini, wakil Microsoft akan membantu anda mencari sumber atau pasukan yang sesuai untuk menjawab soalan. Ini dimaksudkan untuk digunakan jika Anda memiliki pertanyaan layanan pelanggan umum
 2. Sokongan Teknikal Microsoft akan memberikan pilihan sokongan dan mencari pasukan sokongan yang sesuai untuk menyelesaikan masalah sokongan teknikal, yang mungkin anda hadapi. Ini mungkin termasuk sokongan diri atau sokongan dibantu.

Sebagai permulaan, anda boleh mengunjungi halaman ini, menyebut negara anda dan memilih produk yang ingin anda dapatkan sokongannya.

Anda juga boleh melayari pautan ini ke:

hubungi sokongan microsoft

 • Hantar pesanan kepada Penasihat Windows
 • Buat Microsoft memanggil anda kembali
 • Jadualkan panggilan.

Pengguna Windows 10 boleh menggunakan aplikasi Contact Support.

Nombor Telefon Sokongan Microsoft

Anda boleh menghubungi Khidmat Pelanggan dan Sokongan Microsoft di nombor telefon berikut, Isnin hingga Jumaat, 5:00 AM - 9:00 PM Waktu Pasifik dan Sabtu dan Ahad, 6:00 AM - 3:00 PM Waktu Pasifik:

 • Di AS, (800) MICROSOFT (642-7676)
 • Di Kanada, hubungi (877)568-2495
 • Di India, hubungi 0008004402130
 • Di UK, hubungi 0800 026 03 30

Anda boleh mendapatkan nombor telefon Sokongan Microsoft untuk negara anda di sini - dan periksa waktu tempatan juga. Sebelum anda memulakan, adalah idea yang baik untuk memastikan nama dan versi produk yang anda gunakan, nombor pengenalan produk atau kunci produk siap. Wakil Microsoft akan menentukan status jaminan produk. Pautan di akhir catatan ini dapat membantu anda mengumpulkan data penyelesaian masalah.

Nombor Perkhidmatan Pelanggan untuk Microsoft Corporation di AS ialah 1800 102 1100. Nombor telefon Perkhidmatan Pelanggan Global untuk semua negara telah disebutkan di sini.

Sembang Sokongan Microsoft

Anda juga boleh menghubungi Sokongan Microsoft melalui e-mel dan berbual. Sekiranya Ejen Perkhidmatan Pelanggan dalam talian dan bersedia untuk berbual di sini, anda akan melihat mesej yang berkaitan. Sekiranya tidak, anda akan melihat Sembang Segera: Ejen Khidmat Pelanggan adalah mesej OFFLINE , di sebelah kanan. Anda kemudian boleh mencuba dan mengunjungi halaman ini untuk sokongan Sembang. Anda juga boleh menerima Sokongan Bantuan Jauh dari Microsoft.

Anda juga boleh menggunakan perkhidmatan Microsoft Answer Desk, sebuah laman web Sokongan Teknikal berbayar langsung, untuk berbual dengan eksekutif Microsoft Support.

Microsoft juga menawarkan Ejen Sokongan Maya. Lihat sama ada ia menyelesaikan masalah anda.

E-mel Sokongan Microsoft

Sekiranya Ejen Perkhidmatan Pelanggan berada di luar talian dan jika anda mempunyai pertanyaan umum mengenai produk atau perkhidmatan Microsoft, anda boleh menggunakan borang ini untuk menghantar e-mel kepada Microsoft. Mereka akan menghubungi anda melalui e-mel.

Pautan Bantuan & Sumber Berguna

Sekiranya anda memerlukan penyelesaian dan bersedia mencarinya, anda boleh melakukannya di sini di Sokongan Microsoft. Pasti, anda akan selalu mendapat banyak petua dan tutorial penyelesaian masalah untuk Windows, di sini juga di TWC.

Akaun Twitter Rasmi Sokongan Microsoft ialah @MicrosoftHelps.

Sekiranya anda memerlukan Sokongan Berbayar dari Microsoft, anda boleh mencuba Fix It Center Pro, sebuah portal diagnostik automatik untuk membantu menyelesaikan masalah anda.

Sokongan untuk produk OEM

Sekiranya soalan berkenaan dengan produk OEM yang mungkin anda gunakan, anda mungkin diminta untuk terus menghubungi Pengilang Komputer. Pautan ini akan membantu anda:

 • Maklumat Perhubungan Pengilang Komputer
 • Nombor Telefon dan Laman Web Sokongan Pengilang Komputer.

Tetapi jika anda membeli PC Tandatangan dari Kedai Microsoft, anda boleh menghubungi 877-696-7786.

Sokongan Pelesenan Isipadu

Berikut adalah senarai Pusat Pengaktifan Perlesenan Microsoft di seluruh dunia beserta nombor telefon mereka yang dapat membantu anda dalam masalah Pengaktifan Pelesenan Volume.

Minta Microsoft menghubungi anda semula

hubungi microsoft

Untuk berbual, meminta Microsoft menghubungi anda kembali, atau untuk menjadualkan panggilan, anda boleh mengunjungi Microsoft di sini.

Sokongan Windows 10

Microsoft telah mempermudah pengguna Windows 10 untuk menghubungi Sokongan jika anda menghadapi masalah semasa menggunakan OS baru. Lihat cara menggunakan aplikasi Sokongan Hubungi. Terdapat cara lain untuk mendapatkan bantuan untuk Windows 10 . Anda boleh menghubungi Sokongan Pelanggan Microsoft di Nombor Telefon 1 800-642-7676 atau microsoft.com/contactus. Anda sekarang juga boleh memberi atau mengambil Sokongan Teknikal dari jarak jauh menggunakan Quick Assist di Windows 10.

Anda mungkin ingin membaca pautan ini yang mungkin dapat membantu anda ketika meminta bantuan dan sokongan dari Microsoft:

 1. Alat Diagnostik Sokongan Microsoft pada Windows 10/8/7, digunakan oleh Sokongan Microsoft untuk membantu mendiagnosis masalah Windows.
 2. Alat Pelaporan Sokongan Produk Microsoft memfasilitasi pengumpulan maklumat sistem log dan kritikal yang digunakan dalam menyelesaikan masalah sokongan. Maklumat ini membantu mendiagnosis masalah dalam perisian dengan lebih cepat dan memberikan penyelesaian.
 3. Microsoft Easy Assist membolehkan profesional sokongan Microsoft menyambung ke komputer anda dari jauh dan membantu anda menyelesaikan masalah. Dengan menggunakan sambungan yang selamat, profesional sokongan dapat melihat desktop anda dan melakukan langkah diagnostik dan penyelesaian masalah.

Ingat, Microsoft tidak akan pernah menghubungi anda sendiri, untuk masalah yang mungkin anda hadapi dengan komputer atau perisian dan perkhidmatan Microsoft anda. Bagaimanapun, anda tidak akan menerima panggilan sah dari Microsoft atau rakan kongsi untuk menagih anda untuk memperbaiki komputer. Sekiranya anda menerima panggilan telefon atau e-mel seperti itu, yang menyatakan bahawa mereka mewakili Microsoft dan meminta pertolongan, anda boleh yakin bahawa ini adalah penipuan! Jangan sekali-kali memberikan butiran atau akses ke komputer anda.

CATATAN : Jangan mempercayai sesiapa yang berjanji akan membantu anda atau sesiapa sahaja yang menyebutkan ID e-mel / maklumat hubungannya dalam komen di bawah. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan, hubungi Microsoft secara langsung atau cari di sini di laman web ini dengan mengklik di sini. Anda mungkin dapat mencari siaran mengenainya.

Catatan ini akan menarik minat anda sekiranya anda perlu memberi maklum balas kepada Microsoft mengenai beberapa produk dan perkhidmatannya.