Betulkan: Vimeo tidak berfungsi di Chrome atau Firefox

Dua tempat secara umum terlintas di fikiran setiap orang ketika menyiarkan video di internet, iaitu YouTube dan Vimeo. Tidak syak lagi bahawa Google Chrome dan Firefox adalah antara penyemak imbas terbaik yang ada sekarang. Sekiranya anda menghadapi situasi di mana video Vimeo tidak dimainkan di Chrome dan Firefox , ada beberapa perkara yang perlu anda lakukan dengan betul. Cuba terapkan petua yang diberikan dalam artikel ini jika video tidak berjalan lancar di penyemak imbas anda.

Video Vimeo tidak dimainkan di Firefox

Pertama sekali, kosongkan semua Kuki, Internet Cache & Sejarah. Anda akan dapat melakukan ini melalui Pilihan> Privasi & Tetapan. Sekarang mulakan penyemak imbas Firefox dalam mod Selamat.

Lihat jika ini membantu.

Sekiranya ini tidak dapat menyelesaikan masalah, maka anda perlu mencari penyelesaian kesalahan lanjutan.

Buka penyemak imbas Firefox anda dan Ketik tentang: config di bar alamat dan kemudian tekan Enter

Sekarang anda perlu mengklik pilihan 'Saya menerima risikonya'.

Pada langkah seterusnya, cari media.autoplay.enabled .

Periksa sama ada ia sudah ditetapkan ke True atau tidak atau klik dua kali padanya untuk menukar nilai.

Sekarang, klik kanan dengan tetikus anda dan pilih Boolean di bawah pilihan baru, kemudian pada nama pilihan masukkan media.autoplay.enabled.nppl3260.dll .

Klik OK kemudian pilih False sebagai nilai dan tekan OK.

Mulakan semula penyemak imbas.

Sekarang, kembali ke video yang telah anda tonton sebelumnya. Sekarang, anda akan melihat semua kawalan pemain dan dapat memainkan video tidak seperti sebelumnya. Langkah-langkah ini pasti akan membantu untuk keluar dari masalah yang anda hadapi di Firefox

Vimeo tidak berfungsi di Chrome

Sekiranya pengguna yang menggunakan Chrome menghadapi masalah yang sama, buka penyemak imbas anda dan ikuti langkah-langkah ini untuk memainkan semula video Vimeo.

1] Kosongkan cache penyemak imbas anda dan cuba lagi. Anda boleh melakukannya melalui Tetapan> Lebih Banyak Alat> Hapus data penyemakan imbas.

2] Buka Chrome> Tetapan> Tetapan lanjutan> Sistem. Toggle Gunakan pecutan perkakasan apabila tersedia pada posisi Mati.

Vimeo tidak berfungsi di Chrome atau Firefox

Sekarang periksa.

Video akan dimainkan sekarang, jika anda masih menemui masalah walaupun selepas melakukan muslihat ini, mulakan semula peranti anda dan tidak lama lagi anda dapat melihat video dimainkan seperti sebelumnya.

Vimeo tidak berfungsi di Chrome atau Firefox