Betulkan kod ralat 0x80190001 semasa Kemas kini atau Persediaan Windows 10

Semasa memasang Pembaruan Ciri di Windows 10, jika anda menerima kod ralat 0x80190001 , ini bermaksud bahawa terdapat beberapa masalah dengan fail pemasangan. Sama ada fail tersebut rosak, atau beberapa fail gagal dimuat turun. Ia juga boleh menjadi masalah pemandu. Mesej ralat yang berkaitan dengan mesej ini mengatakan ada yang tidak kena atau Berlaku ralat yang tidak dijangka semasa cuba memuat turun fail yang diperlukan untuk peningkatan . Dalam panduan ini, kami akan berkongsi bagaimana anda dapat memperbaiki Kod Ralat 0x80190001.

0x80190001

Betulkan Kod Ralat 0x80190001

Sebelum anda memulakan, pastikan sambungan Internet anda berfungsi. Sekiranya perlu, jalankan Penyelesai Masalah Rangkaian.

1] Bersihkan Fail Sementara dan Sampah

Windows 10 dilengkapi dengan ciri Storage Sense yang boleh membersihkan semua fail sementara dari komputer anda secara automatik atau anda boleh melakukannya secara manual.

Apabila anda menjalankannya secara manual, ia akan mengimbas penyimpanan dan menawarkan senarai fail yang boleh anda hapus. Namun, pastikan untuk memeriksa folder seperti muat turun di mana anda terus memuat turun fail. Ini akan memastikan anda tidak menghapus fail penting.

2] Padam Fail dari Folder Pengedaran Perisian

Ikuti prosedur ini untuk membersihkan kandungan folder SoftwareDistribution. Setelah selesai cuba pasang Kemas kini sekali lagi.

3] Jalankan Penyelesai Masalah Kemas kini Windows

Jalankan Penyelesai Masalah Kemas kini Windows terbina dalam ini untuk menyelesaikan masalah Kemas kini yang paling biasa pada Windows 10. Ia akan membersihkan fail sementara yang berkaitan dengan Pembaruan Windows, membersihkan kandungan folder Pengedaran Perisian, membaiki dan menetapkan semula komponen Pembaharuan Windows, periksa status Pembaruan Windows- Perkhidmatan berkaitan, periksa kemas kini yang belum selesai dan banyak lagi.

4] Lumpuhkan Antivirus semasa Persediaan

Kod ralat ini telah ditandakan sering dicetuskan oleh alat luaran. Ada kemungkinan fail anda baik-baik saja, dan itulah Antivirus yang menjadi penyebabnya. Anda boleh mematikan perisian Anti-Virus dan Keselamatan setiap kali kemas kini tidak berjalan lancar. Anda boleh mematikan perisian tersebut atau menyahpasangnya sepenuhnya sehingga anda menyelesaikan masalah Kemas kini.

5] Gunakan Alat Pembuatan Media atau ISO

Sekiranya ini tidak membantu, kami mencadangkan anda untuk menggunakan Alat Pembuatan Media atau Windows 10 ISO untuk memasang kemas kini ciri.

Semua yang terbaik!

Original text


0x80190001