Melewati Skrin Kematian Hitam Xbox One X

Xbox One X adalah alat yang bagus untuk bermain permainan grafik tinggi tanpa gangguan tetapi kadang-kadang ia boleh tersekat di skrin pemuatan kosong sebelum menjadi hitam selamanya. Anda dapat mengatasi masalah ini dan melihat Xbox One X anda beroperasi dan kembali lagi. Berikut adalah beberapa cadangan yang boleh anda cuba perbaiki Skrin Kematian Hitam Xbox One X.

XBox Satu X

Betulkan Skrin Kematian Hitam Xbox One

Sebelum menjadi hitam sepenuhnya, anda mungkin melihat bahawa Xbox One tetap berada di skrin pemuatan hijau selama lebih dari 10 minit. Pada masa lain, ia memaparkan ikon selama beberapa saat sebelum menjadi hitam sepenuhnya.

1] Lakukan Reset Keras

Untuk mencuba penyelesaian ini, tahan butang kuasa Xbox One X anda sehingga ia mati. Tekan butang sekali lagi. Tindakan ini akan memaksa konsol memasuki kitaran but semula dan papan pemuka akan muncul sebaik sahaja konsol dimuat. Bagaimana ini membantu? Hard Reset membersihkan semua cache tetapi menyimpan data anda. Jadi, setelah anda melakukan ini, beberapa tetapan mungkin akan kembali dan masalah permulaan permainan mungkin dapat diselesaikan.

2] Tekan butang Pencetus Kanan + Pencetus Kiri + Y

Skrin Kematian Hitam Xbox One X

Ini nampaknya penyelesaian paling mudah dari semua. Yang diperlukannya ialah tekan dan tahan butang pemicu Kiri & Kanan, diikuti dengan tekan butang Y dan kemudian lepaskan semuanya secara serentak. Sebentar kemudian, anda akan mendapati Papan Pemuka disegarkan dengan fungsi konsol dipulihkan.

3] Tukar tab

Penyelesaian lain yang disyorkan oleh penggemar permainan paling banyak adalah membuka panduan, tekan 'Laman Utama', dan kemudian segera beralih dari papan pemuka utama ke tab lain. Tidak ada penjelasan yang tepat tentang bagaimana muslihat ini berfungsi tetapi berjaya menyelesaikan masalahnya.

4] Mod luar talian

Sekiranya tiada penyelesaian yang disebutkan di atas berfungsi dalam kes anda, cuba ubah Xbox One X ke mod luar talian. Dalam kebanyakan kes, masalah semasa menyambung ke pelayan Microsoft boleh menyebabkan skrin hitam kematian muncul. Oleh itu, menghentikan sambungan dalam talian dapat membantu mengelakkan masalah tersebut. Putuskan sambungan Xbox anda dari Xbox Live melalui tetapan Wi-Fi dan reboot.

5] Lawati Xbox Store

Sekiranya Skrin Utama terus memudar ke skrin hitam, tekan butang panduan dan pergi ke Xbox Store.

Tekan A dengan serta-merta apabila anda melihat sepanduk permainan dan kemudian pulang ke Rumah.

Anda mesti melihat Skrin Utama berfungsi sekarang!

Harap sesuatu dapat membantu!