Hidupkan atau matikan Ciri Windows kosong atau kosong

Sekiranya anda cuba mengakses Ciri Windows atau Menghidupkan atau Mematikan Ciri Windows , melalui Panel Kawalan atau dengan hanya mengetik pilihan .exe di kotak carian permulaan anda, kotak dialog berikut dijangka akan dibuka. Tetapi jika kosong atau kosong , siaran ini akan membantu anda menyelesaikan masalah.

Windows kadang-kadang menimbulkan kesilapan lucu. Anda klik buka Panel Kawalan, klik buka Program & Ciri dan teruskan untuk menghidupkan atau mematikan ciri Windows . Walaupun pada hari biasa anda akan melihat pilihan untuk menghidupkan atau mematikan, ciri Windows seperti Hyper-V, Internet Explorer, IIS, ciri Media, .NET Framework, dan lain-lain, saya pasti anda akan terkejut jika anda menjumpai tingkap kosong atau kosong!

hidupkan atau matikan ciri tetingkap

Walaupun ini mungkin berlaku pada waktu yang sangat jarang berlaku, anda harus tahu bagaimana memperbaikinya jika anda atau komputer rakan anda pernah menghadapi masalah ini.

Kotak dialog Ciri Windows kosong

Kami telah melihat apa yang harus dilakukan sekiranya halaman Windows Update kosong atau Control Panel kosong. Dalam catatan ini, mari kita lihat kemungkinan penyelesaian untuk masalah ini.

The Windows Ciri-ciri atau Turn Windows ciri atau mematikan kotak panel kawalan, membolehkan anda mematikan atau menghidupkan beberapa ciri-ciri sistem operasi Windows. Mematikan ciri tidak menyahpasang ciri - dan juga tidak membebaskan ruang cakera. Ia hanya mematikan ciri.

Hidupkan atau matikan Ciri Windows

1] Lihat jika Pemulihan Sistem membantu anda. Else Run sfc / scannow atau System File Checker untuk menggantikan fail sistem Windows yang rosak.

2] Buat akaun pentadbir baru dan lihat apakah ia menyelesaikan masalah.

3] Pastikan status Permulaan perkhidmatan Pemasang Modul Windows ditetapkan ke Automatik dan ia sedang berjalan. Untuk melakukan ini, ketik services.msc dalam kotak Jalankan dan tekan Enter untuk membuka Pengurus Perkhidmatan. Cari Pemasang Modul Windows dan periksa statusnya. Klik dua kali padanya untuk menukar Propertinya jika diperlukan. Perkhidmatan Windows ini membolehkan pemasangan, pengubahsuaian, dan penghapusan kemas kini Windows dan komponen pilihan. Sekiranya perkhidmatan ini dilumpuhkan, pasang atau nyahpasang kemas kini Windows mungkin gagal untuk komputer ini.

4] Buka command prompt yang dinaikkan, ketik yang berikut dan tekan Enter:

reg delete HKLM \ KOMPONEN / v StoreDirty

Tetapi ini mungkin atau mungkin tidak berfungsi untuk semua.

5] Sekiranya kotak Hidupkan atau Matikan Ciri-ciri Windows ini kelihatan kosong, sangat mungkin Kedai Komponen yang mengandungi maklumat mengenai komponen Windows telah rosak - jadi lihat apakah membetulkan kerosakan ini dapat membantu anda. Walaupun seseorang dapat menggunakan alat CheckSUR untuk menyelesaikan masalah ini, cara kerjanya di Windows 10/8 adalah berbeza, kata TechNet. The Repair Inbox Rasuah dalam Windows 8/10 dan Windows Server membawa fungsi CheckSUR ke dalam Windows.

Untuk membaiki kerosakan Komponen Kedai, buka arahan arahan tinggi dan jalankan arahan berikut, dan mulakan semula komputer anda:

DISM / Dalam Talian / Pembersihan-Imej / Pemulihan Kesihatan

Sekiranya ada yang sesuai untuk anda, anda akan dapat melihat hidupkan atau matikan ciri Windows dihidupkan dengan pilihan.

hidupkan atau matikan ciri tetingkap

Sekiranya tidak ada yang membantu, anda mungkin perlu Membaiki Pasang Windows 7 atau Refresh Windows 8 atau menggunakan Refresh Tool untuk Windows 10.

Harap sesuatu dapat membantu!