Dayakan Adobe Flash Player di Chrome, Edge, Firefox, IE, Opera

Adobe Reader, Adobe Flash, dan semua versi Java bersama-sama bertanggung jawab untuk sekitar 66% kerentanan dalam sistem Windows. Namun, banyak yang lebih suka menggunakannya, untuk fungsi yang dilakukannya. Dalam catatan ini, kita akan melihat cara mematikan atau mengaktifkan Adobe Flash Player di penyemak imbas Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Opera pada Windows 10/8/7.

Dayakan Adobe Flash Player dalam penyemak imbas

Pertama sekali, pastikan anda telah memuat turun Adobe Flash dan memasangnya dengan betul pada komputer Windows anda dan mengemas kini ke versi terbarunya. Sekiranya anda menggunakan Internet Explorer pada Windows 10/8, maka Flash telah disatukan, dan kemas kini ditawarkan secara automatik oleh Windows Update. Yang lain harus memastikan bahawa Pemain Flash mereka selalu terkini, kerana Adobe sering perlu melepaskan kemas kini untuk memperbaiki kerentanan di dalamnya. Pastikan anda telah mengkonfigurasi Tetapan Adobe Flash, seperti yang anda mahukan.

Setiap kali anda melayari laman web yang mempunyai elemen Flash, penyemak imbas anda akan bertanya kepada anda sama ada anda mahu memainkan semula media berasaskan Flash melalui arahan. Anda boleh memilih Ya atau Tidak.

Hidupkan Adobe Flash Player dalam penyemak imbas Microsoft Edge

urus flash dalam penyemak imbas tepi

Untuk mematikan atau mengaktifkan Pemain Flash, di Edge (Chromium), lancarkan, tulis tepi: // tetapan / kandungan / denyar di bar alamat dan tekan Enter.

Di sini anda boleh menguruskan tetapan Flash anda

Dayakan Pemain Flash di Chrome

Buka penyemak imbas Google Chrome anda dan buka chrome: // setting / content / flash dari bar alamat untuk mengawal bila kandungan Adobe Flash dimuat.

aktifkan denyar dalam krom

Untuk memeriksa versi Adobe Flash Player, pasang jenis chrome: // components .

lumpuhkan atau aktifkan denyar dalam penyemak imbas

Aktifkan Shockwave Flash di Firefox

Dari menu Mozilla Firefox anda, pilih Tambah.

aktifkan flashfox

Di bawah Pemalam, pilih Shockwave Flash. Dari menu lungsur turun, pilih Minta untuk mengaktifkan, Selalu aktifkan atau Jangan sekali-kali mengaktifkan, seperti yang anda mahukan.

Dayakan Objek Kilat Shockwave di Internet Explorer

Untuk memeriksa apakah Pemain Flash anda diaktifkan oleh Internet Explorer, dari sudut kanan atas buka Tetapan> Urus Tambah> Bar Alat dan Sambungan.

aktifkan penjelajah internet pemain flash adobe

Di sini, pastikan Objek Shockwave Flash Diaktifkan. Flash Player juga disebut sebagai Shockwave Flash Object.

Lumpuhkan Adobe Flash di Opera

Buka Menu Opera. Pilih Urus Sambungan . Di sini anda boleh klik pada pautan Diaktifkan dan Lumpuhkan Pemain Flash. Untuk Membolehkan , anda boleh menyemak di bawah Orang Kurang Upaya link.

nyahdayakan flash opera

Dalam Opera 45 dan versi yang lebih baru, jika anda telah mengaktifkan Sidebar kiri dari Opera Menu, anda akan melihat pautan Sambungan berbentuk kubus . Klik di atasnya untuk membuka halaman Sambungan. Di sini anda dapat melihat semua Sambungan.

Harap jawatan ini dapat membantu .

Catatan ini akan menunjukkan kepada anda cara melumpuhkan atau menyahpasang Flash & Shockwave Player di Chrome, IE, Edge & Firefox.

Periksa siaran ini jika Pemain Flash anda tidak berfungsi di Internet Explorer. Lihat bagaimana anda boleh mengaktifkan Klik untuk Main di semua penyemak imbas web utama.

urus flash dalam penyemak imbas tepi