Ralat 1067, Proses ditamatkan secara tidak dijangka pada Windows 10

Perkhidmatan latar belakang Windows membolehkan ciri Windows berfungsi dengan baik. Salah satu kesalahan yang berlaku untuk Perkhidmatan Windows ialah Ralat 1067, Prosesnya ditamatkan tanpa diduga . Ini adalah ralat yang mungkin anda hadapi semasa anda cuba memulakan operasi berdasarkan perkhidmatan pada Windows 10. Kesalahan ini berlaku terutamanya disebabkan oleh perkhidmatan yang salah, atau tetapan yang rosak pada perkhidmatan tersebut. Penyelesaian untuk masalah ini dijelaskan dalam catatan ini.

Ralat 1067, Proses ditamatkan tanpa diduga

Kesalahan 1067 boleh berlaku dengan mana-mana perkhidmatan latar belakang di Windows 10 PC. Apa sahaja perkhidmatan yang terjejas, pembaikan yang dijelaskan di sini berlaku Dalam siaran ini, kami akan memilih perkhidmatan Fax mengikut kesesuaian kami.

Ralat 1067, Proses ditamatkan tanpa diduga

Sebelum meneruskan pembetulan, cuba mulakan semula komputer anda dan periksa sama ada ralat itu berterusan. Sekiranya ia berterusan, ikuti langkah di bawah.

  1. Muat semula tetapan Perkhidmatan yang berpotensi rosak di Registry
  2. Jalankan Pemeriksa Fail Sistem atau DISM
  3. Mulakan Perkhidmatan secara manual
  4. Selesaikan masalah dalam keadaan Boot Bersih
  5. Gunakan Refresh Windows Tool atau pasang semula program.

Sebelum memulakan, ingatlah untuk membuat titik pemulihan sistem terlebih dahulu.

1] Muat semula tetapan Perkhidmatan yang berpotensi rosak di Registry

Tekan kekunci Windows + R untuk melancarkan kotak dialog Jalankan. Ketik regedit di dalam kotak dan tekan Enter untuk membuka tetingkap Registry Editor.

Pada tetingkap Registry Editor, arahkan ke

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services

Cari dan klik kanan pada perkhidmatan anda dengan ralat 1067 (dalam kes ini, perkhidmatan Faks) di bawah cawangan Perkhidmatan . Kemudian pilih Eksport . Pilih tempat untuk menyimpannya di tetingkap pop timbul. Ini atas sebab keselamatan.

Kembali ke tetingkap Registry Editor, klik kanan pada perkhidmatan Faks, tetapi kali ini pilih Padam . Keluar dari tingkap.

Mulakan semula komputer anda.

Ini akan menyegarkan atau memasang semula Perkhidmatan Windows.

Sekiranya ini tidak membantu, anda boleh Menggabungkan kembali fail Pendaftaran yang disimpan. Pergi ke fail perkhidmatan Faks ; anda menyimpan ke desktop semasa anda melakukan tindakan eksport di atas pada Langkah 1. Klik kanan pada fail dan pilih Gabungan (lihat tangkapan skrin di bawah).

Klik Ya pada arahan pengesahan. Ini akan memasang kembali perkhidmatan Faks.

2] Jalankan Pemeriksa Fail Sistem atau DISM

Jalankan Pemeriksa Fail Sistem, iaitu. Jalankan sfc / scannow dari command prompt yang ditinggikan. Reboot setelah selesai dan periksa. Pengguna Windows 10 boleh membaiki Imej Sistem Windows mereka dan melihat apakah ia membantu.

3] Mulakan Perkhidmatan secara manual

Tekan kekunci logo Windows + R untuk melancarkan kotak dialog Jalankan. Ketik services.msc dan tekan Enter untuk membuka tetingkap Perkhidmatan Windows.

Di tetingkap Perkhidmatan, cari dan klik kanan pada perkhidmatan Faks.

Pastikan jenis Permulaannya tidak ditetapkan ke Dinonaktifkan. Klik Mula dan tutup tetingkap.

The Windows Service kali ini harus bermula tanpa kesilapan 1067.

4] Selesaikan masalah dalam keadaan Boot Bersih

Boot dalam Safe Mode dan lihat apakah Perkhidmatan bermula. Sering kali, perkhidmatan atau Pemacu bukan Microsoft boleh mengganggu fungsi Sistem Perkhidmatan yang betul. Sebagai alternatif, anda juga boleh menjalankan Boot Bersih dan menyelesaikan masalah secara manual untuk mencari proses yang menyinggung perasaan yang mungkin mengganggu.

5] Gunakan Refresh Windows Tool atau pasang semula program

Sekiranya komputer Windows 10 anda menghadapi banyak masalah, termasuk fail yang rosak, maka lebih baik menggunakan Windows 10 Refresh Tool. Prosesnya melakukan perkara berikut:

  1. Menyimpan fail dan tetapan peribadi anda
  2. Mengganti semua fail sistem Windows 10 dengan salinan baru.
  3. Menyimpan aplikasi yang disertakan dengan PC anda
  4. Simpan aplikasi yang anda pasang dari Kedai Microsoft.

Ia akhirnya membetulkan komputer anda tanpa anda risau akan kehilangan data. Untuk menggunakannya, anda perlu memuat turun Alat Refresh Windows dari Microsoft.

Sekiranya kesalahan memberikan Perkhidmatan berkaitan dengan perisian apa pun, memasang semula perisian akan menjadi pilihan terbaik.

PS : Sekiranya anda memerlukan lebih banyak cadangan, sila lihat catatan ini - Perkhidmatan Windows tidak akan bermula.

Original text