Kedai Microsoft tiada di Windows 10

Kemas kini baru-baru ini menjadikan aplikasi Windows Store dalam PC Windows 10 penting kerana pengguna boleh langsung menuju ke kedai dan memuat turun aplikasi yang diinginkan. Kedai Windows adalah sah dan salah satu kaedah paling selamat untuk menggunakan aplikasi anda. Beberapa orang telah melaporkan bahawa aplikasi Windows Store tidak dibuka atau bahkan aplikasi Windows Store hilang setelah mereka mengemas kini ke Windows 10. Sekiranya Microsoft Store hilang, maka post ini akan menunjukkan kepada anda cara memasang semula Windows Store di Windows 10 dan mendapatkan kembali menggunakan perintah PowerShell ini.

Kedai Microsoft tiada di Windows 10

Masalah aplikasi yang hilang pada Windows 10 dapat diselesaikan, dan anda dapat mendapatkan kembali semua aplikasi yang lalai dengan Windows 10. Kami meminta anda untuk mengikuti langkah-langkah yang dijelaskan di bawah ini dan memulihkan aplikasi yang hilang dengan menggunakan permintaan Windows Powershell yang tinggi.

Aplikasi Windows Store tiada di Windows 10

1. Perkara pertama, muat turun fail Reinstall-preinstalledApps.zip dari Microsoft dan ekstrak kandungan folder. Pastikan fail Reinstall-preinstalledApps.zip ada di direktori berikut:

C: \ Pengguna \ nama pengguna anda di sini \ Muat turun

2. Dalam arahan PowerShell yang telah anda buka sebagai pentadbir, masukkan perintah ini dan tekan Enter:

Set-ExecutionPolicy Tidak Terhad

Sekiranya ia meminta anda mengubah dasar pelaksanaan, tekan Y dan tekan Enter.

3. Tanpa keluar dari Power Shell, masukkan perintah berikut sekarang:

cd C: \ Users \ YourUserName \ Muat turun

Perintah ini akan membawa anda ke lokasi di mana skrip PowerShell berada. Perhatikan bahawa anda perlu mengganti " YourUserName " dalam arahan dengan nama pengguna akaun Windows anda yang sebenarnya. Sekarang yang perlu anda lakukan ialah memasukkan perintah di bawah dan tekan "Enter":

. \ reinstall-preinstalledApps.ps1 * Microsoft.WindowsStore *

4. Sekiranya anda telah mengikuti langkah yang disebutkan di atas tanpa penyimpangan, anda seharusnya dapat menjumpai Windows Store pada Windows 10 anda, tetapi sebelum melakukannya, kami mencadangkan anda mengatur semula Windows Store anda menggunakan WSReset.exe.

Ini akan menetapkan semula cache Windows Store, dan sekiranya kami juga menasihati anda untuk menyematkan Windows Store ke taskbar anda atau menu start.

5. Setelah anda selesai menjalankan tugas, aktifkan kembali penguatkuasaan untuk skrip PowerShell yang ditandatangani dengan mengetik menjalankan perintah Set-ExecutionPolicy AllSigned .

Pasang semula Windows 10 Store

Sekiranya anda ingin memasang semula Windows 10 Store, anda juga dapat membuka tetingkap PowerShell yang tinggi, ketik perintah berikut dan tekan Enter:

Dapatkan-AppXPackage * WindowsStore * -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$ ($ _. InstallLocation) \ AppXManifest.xml"}

Di sana anda pergi, kawan-kawan, Windows Store kembali pada Windows 10 anda, nikmati dan beri tahu kami seberapa baik ia berfungsi untuk anda di bahagian komen di bawah.

Tetapkan semula Kedai Microsoft

Anda boleh membuka Tetapan> Aplikasi dan mencari Microsoft Store.

pasang semula kedai microsoft

Setelah anda menemuinya, klik pada pilihan Lanjutan untuk membuka panel berikut.

tetapkan semula kedai microsoft

Di sini anda boleh klik pada butang Reset. Ini akan memasang semula aplikasi Microsoft Windows Store dan mengubah semua tetapan ke nilai lalai.

Tidak ada aplikasi yang disediakan yang sesuai dengan penapis yang ditentukan

Sekiranya anda menerima Tiada aplikasi yang disediakan sesuai dengan penapis yang ditentukan atau Tidak ada penapis yang ditentukan, cuba mendaftarkan semula semua mesej ralat aplikasi yang disediakan , anda harus menggunakan butang Reset terlebih dahulu untuk memasang semula Kedai Microsoft.

PETUA : Lihat catatan ini jika anda ingin memasang semula semua aplikasi yang telah dipasang sebelumnya di Windows 10. Anda juga boleh menggunakan 10AppsManager kami untuk memasang semula aplikasi dengan satu klik.

Original text


Aplikasi_Windows_Store tiada